Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Jauns norēķinu veids ļaus izvairīties no rindām degvielas uzpildes stacijās

Redakcija
Redakcija

Telefonus maksājumu veikšanai Baltijas valstīs lieto vairāki simti tūkstoši cilvēku un norēķini ar viedtālruņu palīdzību arvien biežāk aizstāj skaidras naudas darījumus. Jaunu risinājumu mobilo norēķinu nozarē piedāvā mobilo maksājumu sistēma WoraPay, kas šā gada janvārī darbību uzsākusi 39 SIA „LUKoil Baltija R” degvielas uzpildes stacijās Latvijā, ļaujot klientiem nestāvēt rindās un norēķinus veikt, ar viedtālruni noskenējot QR kodu turpat pie degvielas sūkņa.

Piedāvājot rēķinu apmaksas veidu, kas ļauj ietaupīt laiku gan klientiem, gan tirgotājiem, darbu Latvijā uzsākusi mobilo maksājumu sistēma WoraPay, kas veiksmīgi darbojas Lietuvā un Igaunijā, kā arī uzsākusi darbību Spānijā, Polijā un Lielbritānijā Atšķirībā no plaši pazīstamajiem SMS maksājumiem, WoraPay risinājums balstās uz QR koda izmantošanu, viedtālruņu lietotājiem piedāvājot plašākas mobilo maksājumu izmantošanas iespējas un daudzveidīgākus maksājumu scenārijus pie dažādiem tirgotājiem.

„WoraPay maksājumu sistēma piedāvā ikvienam viedtālruņa lietotājam norēķinus veikt pavisam vienkārši – no jebkura mobilā naudasmaka, kas integrēts WoraPay sistēmā, noskenējot pakalpojuma sniedzēja izvietoto QR kodu, lietotājs saņem, apskata un apmaksā rēķinu savā tālruni, izvairoties no garām rindām un ietaupot mūsdienās tik dārgo laiku. Turklāt tirgotāji un finanšu institūcijas šo maksājumu veidu var integrēt savās jau esošajās aplikācijās,” skaidro WoraPay līdzdibinātājs Aurimas Bakas.

LUKoil degvielas uzpildes staciju tīkls ir pirmais tirgotājs Latvijā, kas piedāvā šādu maksājumu veidu, sniedzot saviem klientiem iespēju par degvielu norēķināties dažu sekunžu laikā, stāvot pie degvielas uzpildes sūkņa vai sēžot savā automobilī. Tas ļauj ievērojami ietaupīt laiku un izvairīties no rindām – pie kases aparāta jādodas tikai tad, ja nepieciešama drukāta kvīts, turklāt to iespējams saņemt, nestāvot rindā. „Tehnoloģijas šobrīd ļoti strauji attīstās un patērētāji aizvien lielāku uzmanību pievērš apkalpošanas kvalitātei un pavadītajam laikam, veicot norēķinus. Pēdējos gados Baltijas valstīs ir strauji pieaudzis viedtālruņu lietotāju skaits, kas ilgtermiņā varētu pozitīvi novērtēt šo inovāciju, veicot norēķinus, izmantojot mobilo maksājumu sistēmu,” stāsta SIA ‘’LUKoil Baltija R’’ valdes priekšsēdētājs Ignas Jurkonis.

Lai veiktu maksājumu ar QR koda palīdzību, nepieciešams lejupielādēt aplikāciju WioPay (lai maksātu, izmantojot savu bankas karti) vai Paysera (lai maksātu no sava Paysera konta). Noskenējot pie degvielas sūkņa izvietoto QR kodu, šīs aplikācijas sanems rēķinu un lietotājam to būs iespēja apskatīt, pārbaudīt un apstiprināt, tādējādi veicot samaksu par iegādāto degvielas daudzumu ar dažu viedtālruņa klikšķu palīdzību. „Vēl ir pāragri analizēt pakalpojumu lietotāju tendences, taču pirmie signāli liecina par pozitīvām atsauksmēm no mūsu klientiem, kas liek mums domāt par šī pakalpojuma veiksmīgu attīstību tuvākajā nākotnē,” skaidro SIA ‘’LUKoil Baltija R’’ valdes priekšsēdētājs Ignas Jurkonis.