Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Auto iegāde: Kā gudri kaulēties par cenu?

Redakcija
Redakcija

Auto iegāde var sagādāt īstas galvassāpes, īpaši tad, ja esam atraduši mūsu vēlmēm atbilstošu automašīnu, bet tās cena ir nedaudz par augstu mūsu iespējām. Ko darīt šādā situācijā? Bez šaubām, sākt kaulēties. Bet daudziem kaulēšanās šķiet komiska, savukārt citiem ir kauns to darīt – kauns otram cilvēkam jautāt, lai samazina cenu, jo tā neatbilst mūsu iespējām. Un tādos gadījumos visbiežāk šie cilvēki izmanto citu iespēju.

Patēriņa kredīts šķiet vienkāršāks risinājums, bet nedrīkst aizmirst par to, ka pret visiem kredītiem jāattiecas atbildīgi un saņemtā summa tāpat būs jāatmaksā. Tādēļ varbūt tomēr labāk saņemties un vismaz pamēģināt pakaulēties par cenu? Tā noteikti ietaupīsi.

Lūk, pāris taktikas, kuras vari izmēģināt!

1. Nekaulējies par cenu
Tikko vēl minēju, ka ieteikšu pāris veidus, kas palīdzēs kaulēties, bet nu saku, ka to nevajag darīt. Kā tad tā? Patiesībā šī arī ir taktika. Neatkarīgi no tā, vai iegādājies jaunu mašīnu vai jau lietotu, un pārdevējam netieši mēģināji pajautāt, vai iespējams samazināt cenu, bet tas nav izdevies, otrais solis ir viņam likt nojaust, ka auto iegādāsies un dokumentus parakstīsi tikai tad, ja pārdevējs auto pārdos par konkrētu summu (tevis noteikto).
Ja pārdevējs mēģina piedāvāt iegādāties citu automašīnu, bet tā iepriekšējā ir tā, ko ļoti vēlies, laipni pasaki viņam nē, iedod savu telefona numuru un aizej. Šādā veidā, ja tevis piedāvātā cena tomēr sakritīs arī ar viņu iespējām, un automašīnai nebūs citu pircēju, visticamāk, viņi tev drīzumā piezvanīs.

2. Ierodies neilgi pirms slēgšanas vai norunā tikšanos dienas otrajā pusē
Kā zināms, tad pārdevējiem veikalos bieži vien tiek maksāti procenti no, piemēram, pārdotā. Tas nozīmē, ka tad, ja ieradīsies pie dīlera dienas beigās (vislabāk nedēļas nogalē – sestdien vai svētdien), ļoti iespējams, ka tiksi pie auto par zemāku cenu, jo dīleris noteikti vēlēsies pārdot vēl kādu auto pirms darba dienas beigām.
Līdzīga taktika jāievēro arī tad, ja vēlies iegādāties lietotu auto, piemēram, no ss.lv vai kur citur. Norunā tikšanos nedēļas nogalē, otrajā dienas pusē un ļoti ticams, ka tiksi pie kārotās automašīnas. Bet, protams, šeit gan svarīgi ir lieki nekavēties. Ja pārdevējam ir arī citi auto interesenti (un, visticamāk, ir), tad viņš var to pārdot kādam no pirmajiem pircējiem, īpaši tad, ja viņi piekrīt pirkt auto par pārdevēja noteikto summu.

Taču, ja tas tomēr nav noticis un mašīna vēl ir pieejama pārdošanā, tad gan šo taktiku vari izmantot. Visticamāk, pārdevējs piekritīs pārdot auto par mazāku summu, kā nekā “ir svētdienas vakars un darba dienās jau atkal nebūs laika, turklāt nevēlos kavēties”.

3. Piezvani dienā, kad laikapstākļi ir slikti
Slikti laikapstākļi (stiprs lietus, sniegs), spēj sabojāt omu ļoti daudziem cilvēkiem. Un šajā laikā arī auto pārdošanas apjomi ir zemāki, nekā citas dienas. Tādēļ izmanto šo iespēju, piezvani dīlerim vai pārdevējam un priecīgā balsī paziņo, ka būtu gatavs iegādāties auto, ja to būs iespējams izdarīt par tevis piedāvāto cenu, un ka vari ierasties, kad vien nepieciešams, lai parakstītu dokumentus.

4. Zini, kad teikt “jā”
Pirms došanās pie auto dīlera tu noteikti jau zināji savu budžetu, cik daudz naudas būtu gatavs maksāt par noskatīto auto, vai ne? Ja tev izdevās nokaulēt cenu līdz savam budžetam, nepārcenties un nemēģini nomest vēl vairāk, īpaši tad, ja iepriekš jau esi minējis summu, par kuru būtu gatavs pirkt auto. Šāda rīcība var novest pat pie tā, ka pārdevējs vairs nevēlas ar tevi runāt un tev tas patiešām nav vajadzīgs. Ja dīleris vai pārdevējs nācis pretī, tad pieņem šo žestu, izturies laipni un pasaki palies.

Auto iegāde nekad nav vienkārša – gan tādēļ, ka mūsu vēlmes ir dažādas, automašīnu piedāvājums ir diezgan plašs un mums katram vēl ir savs budžets, kuru nedrīkstam pārtērēt. Protams, ka mēs vienmēr vēlamies ietaupīt, un to droši var mēģināt darīt arī iegādājoties auto, bet jāatceras, ka mūsu problēmas nav jāuzliek uz otra cilvēka pleciem. Cieņa ir augstu vērtēta, arī tad, ja kaulējies par auto cenu ar otru cilvēku.
Lai izdodas!