Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Argumenti par labu automātiskajai vai mehāniskajai ātrumu pārslēgšanas sistēmai

Redakcija
Redakcija

Bieži vien ir grūti izlemt jautājumu par to, kāds auto labāks- ar mehānisko vai automātisko ātrumu pārslēgšanas sistēmu? Apskatīsim abu variantu priekšrocības. Jums atliek vien izvērtēt, kuras no tām jums šķiet prioritāras.

Mehāniskā jeb ar roku veicamā ātrumu pārslēgšana

- Benzīna ekonomija- aptuveni litrs uz katriem 100 km.

- Var ātrāk izkustēties no vietas, jo ir iespējams paildzināt laiku, kurā mašīna pārvietojas ar zemāku pārnesumu.

- Daudziem tā ir pierastāk.

- Var iedarbināt dzinēju, automašīnai atrodoties kustībā, piemēram, kad to velk vai stumj.

- Vienkāršāk braukt pa sliktu ceļu.

Automātiskā ātrumu pārslēgšana

- Palielinās autovadītāja brīvības pakāpe.

- Vienkāršāk un ērtāk vadīt mašīnu.

- Mazāk jānovēršas no ceļa.

- Iegūst vairāk derīgas informācijas.

- Vadot automašīnu, tik ļoti nepiekūst. Tas ir svarīgi profesionālam autovadītājam, kas pie mašīnas stūres pavada ilgu laiku.

- Vieglāk apgūt māku vadīt auto.

Var piebilst, ka mehāniskā ātrumu pārslēgšanas sistēma ir vairāk piemērota jauniem cilvēkiem ar karstām sirdīm un vitālu, impulsīvu raksturu.
Savukārt, automātiskā ātrumu pārslēgšanas iekārta vairāk atbilst nobriedušiem cilvēkiem ar mierīgu skatu uz dzīvi.

Cilvēkiem, kuri lēnāk domā, ir grūtāk apgūt autovadīšanu, ja mašīnai ir mehāniskā ātrumu pārslēgšanas sistēma, daudz vieglāk- ja tajā ir automātiskā ātrumu pārslēgšanas sistēma.

Rodas jautājums- ko darīt, ja cilvēkam nav "grūta" galva? Vai tādam ir ieteicams sēsties automašīnā ar automātisko pārslēgšanas sistēmu?
Drīkst, un viņam pat vajag to darīt. Viss būs atkarīgs no viņa personiskā viedokļa- ar kādu automašīnu braukt, jāizlemj katram pašam.

Kā rīkoties, ja cilvēkam ir grūti apgūt autovadīšanas paņēmienus? Vai tādam ir ieteicams vadīt automašīnu ar mehānisko ātrumu pārslēgšanas sistēmu?
Drīkst, un viņam pat vajag to darīt. Tāds cilvēks pakāpeniski izveidos sev stabilu ātrumu pārslēgšanas stereotipu, kurā cieši saistītas konkrētas mainīgo situāciju pazīmes un tām atbilstīga autovadītāja rīcība.