Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:236, Did:0, useCase: 3

Izstāde „Pušķojam Ziemassvētkus” Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā

Redakcija
Redakcija

Adventes vainagu un dažādi Ziemassvētku rotājumi no dabas materiāliem ir apskatāmi izstādē „Pušķojam Ziemassvētkus” Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā no 23. novembra līdz 5. janvārim. Izstādes laikā notiks paraugdemonstrējumi, meistarklases, kā arī būs iespēja iegādāties gan rotājumus, gan dažādus dabas materiālus rotājumu gatavošanai.

Izstādē „Pušķojam Ziemassvētkus”, kas notiek Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā no 22. novembra līdz 5. janvārim, apskatāmi adventes vainagi un citi rotājumi, kuru veidošanu iedvesmojusi Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vide. Izstāde tapusi sadarbībā ar Botāniskā dārza draugu biedrību, kuras floriste Līga Pole kopā ar savām domu biedrēm Zintu Biti un Kristīni Taupmani izveidojušas dažāda stila Ziemassvētku rotājumus, kas var iedvesmot skatītājus, atraisīt fantāziju un veidot pašiem, tādējādi radot svētku sajūtu sevī, sev apkārt un arī radot sirsnīgu dāvanu otram. Ielūkoties floristu amata noslēpumos būs iespējams, jo sestdienās un svētdienās līdz pat Ziemassvētkiem notiks paraugdemonstrējumi, kurus varēs vērot ikviens izstādes apmeklētājs, bet tie, kuri vēlēsies paši izgatavot kādu rotājumu, iepriekš piesakoties, laipni gaidīti uz meistardarbnīcām.

Paraugdemonstrējumi notiks Palmu mājā no plkst. 13:00 līdz 13:40: sestdienās un svētdienās - 30. novembrī, 1., 7., 8., 14., 15., 21. un 22. decembrī.

Meistarklases notiks sestdienās un svētdienās Palmu mājā, sākums plkst. 16:00:
• 30. novembrī, 1., 7. un 8. decembrī tēma „Adventes vainags”,
• 14., 15., 21. un 22. decembrī tēma „Ziemassvētku rotājumi”.

Meistarklašu dalībniekiem iepriekš jāpiesakās pa tālruni 29196559, dalības maksa 10 Ls, uz nodarbību līdzi jāņem līmes pistole, dabas un pārējie materiāli iekļauti cenā.

Izstādes laikā būs iespēja iegādāties Ziemassvētku rotājumus, adventes vainagus, sveces un rotājumiem nepieciešamos dabas materiālus.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Oktobrī – martā dārzs apmeklētājiem atvērts – no plkst. 9.00 līdz 16:30. Ieejas maksa: skolēniem – 0,50 Ls (0,71 EUR), studentiem un pensionāriem – 1,00 Ls (1,42 EUR), pieaugušajiem – 1,50 Ls (2,13 EUR). Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

Plašāka informācija: botanika.lu.lv