Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:236, Did:0, useCase: 3

Leļļu teātris „sapakojis” Ziemassvētku dāvanu maisu

Redakcija
Redakcija

Lai arī dabā ziemas tuvošanos vēl nevar manīt, Leļļu teātris savu Ziemassvētku dāvanu maisu skatītājiem jau „sapakojis” – svētku mēnesī decembrī ieplānotas gan dažādas noskaņu raisošas izrādes, gan divi jauniestudējumi, gan uzaicināts Ziemassvētku vecītis, kurš no 13. decembra rotaļāsies ar bērniem pirms visām Lielās zāles izrādēm un to starpbrīžos.

Decembrī skatītāji tiks iepriecināti ar veselām divām pirmizrādēm. 7. decembrī bērnu vērtējumam tiks nodota režisora Māra Koristina iestudētā izrāde „Saulīte un sniega cilvēciņi” gan latviešu, gan krievu trupas izpildījumā. Izrādes pamatā ir krievu dramaturga Aleksandra Veselova luga bērniem, ko režisors veido kā klasisku leļļu izrādi bērniem no trīs gadu vecuma. Iestudējumā skanēs komponista Valda Zilvera dziesmas, savukārt leļļu tēlus izrādē latviešu valodā iedzīvinās aktieri Lienīte Osipova, Ance Muižniece un Miķelis Žideļūns, bet krievu valodā – Olga Larina, Aleksandra Brunere un Lilija Sūna. Iepriekš izrāde „Saulīte un sniega cilvēciņi” Latvijas Leļļu teātrī tika iestudēta tālajā 1980. gadā un tagad, pēc 33 gadiem, šī saviļņojošā un liriskā pasaka atgriezīsies uz Leļļu teātra skatuves.

Īsi pirms Ziemassvētkiem, 21. decembrī, teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos marionešu izrāde bērniem no divu gadu vecuma „Trīs sivēntiņi un vilks”, kas sākotnēji tiks iestudēta ar krievu trupas aktieriem Jekaterīnu Ivanovu, Jūliju Meščerjakovu un Aleksandru Jonovu. Labi pazīstamajai pasakai par trīs sivēnbrālīšiem un nešpetno vilku, lelles un scenogrāfiju darinās Gedimins Kotello, kurš ar Leļļu teātri sadarbojas jau kopš 1980. gada un radījis lelles tādām iemīļotām izrādēm kā „Sniegbaltītes skola” un „Kā lauvēns draugu atrada”. Iestudējuma muzikālo noformējumu veidos komponists Uģis Vītiņš. Izrādes versiju latviešu valodā plānots iestudēt 2014. gada sākumā.

Decembra izrāžu klāstā iekļauti arī tādi iestudējumi kā „Sniega karaliene”, „Sarkanie zābaciņi”, „Ziemas pasaka” („Pasaka par Kraukšķīti”), „Jampadracis Ziemassvētkos” un „Sniegbaltītes skola”, kuru sižetos atspoguļojas gan Ziemassvētku laika cerības un prieks, gan pārdomas par tik nozīmīgām tēmām kā sirds siltums, labestība, mīlestība pret tuvāko, un dāsnums. Neiztrūkstoši bērnus priecēs arī Pifs, Karlsons, Brēmenes muzikanti, jautrie alfabēta skaitītāji un citu Leļļu teātra izrāžu varoņi.