Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:288, Did:0, useCase: 3

5 praktiski padomi efektīvai skūšanai ar skuvekli

Nedaudz skaitļu par bārdu un skūšanos:
Uz 2/3 no vīrieša ādas virsmas atrodas vairāk kā 25 000 matiņu (uz sejas, vaigiem, zoda, kakla un apkārt lūpām). Bārda aug vidēji 0.40 mm diena un vīrieši dzīves laikā skujoties pavada vidēji 3 000 stundas.*


Skūšanās negatīvi ietekmē ādu, jo noārda hidrolipīdo plēvīti, tādējādi samazinot ādas dabiskās aizsardzības pakāpi un veicina dehidratāciju jeb atūdeņošanos. Tāpat bieži gadās iegriezumi un kairinājuis. 83 % vīriešu atzīstas, ka kairinājumu problēmas rodas pastāvīgas skūšanās dēļ. Tādēļ jautājām Skaistumkopšanas institūta ārstei Ingrīdai Rītiņai praktiskus padomus, kā skūšanās procesu padarīt efektīvāku un ādai labvēlīgāku.

5 praktiski padomi efektīvai skūšanai ar skuvekli:

1. Sagatavojiet ādu, rūpīgi attīrot to ar speciālu līdzekli (piemēram, ar gēlu), lai noņemtu no ādas virsmas jebkurus piesārņojumus, kas rezultātā var izraisīt kairinājumu. Turklāt, skuveklis slīd labāk pa tīru virsmu. Bet vairākas reizes mēnesī veikta eksfoliācija, palīdz noņemt atmirušās šūnas, attīrīt komedonus un novērst matiņu ieaugšanu.

2. Lai padarītu matiņus mīkstākus pirms skūšanās, tiek rekomendēts uz sejas uzklāt siltu dvieli.

3. Vienmēr skujieties matiņu augšanas virzienā, sākot no zonām, kur bārda nav tik cieta. Tādējādi jūs varēsiet novērst ādas iekaisumu. Lietojiet asu skuvekli un bieži noskalojiet to, lai izvairītos no iegriezumiem, neuzspiediet spēcīgi uz asmeņiem un skujieties īsām kustībām.

4. Iegriezumu gadījumā, pielieciet mazu papīra gabaliņu (jā, jā, tā paša tualetes :)), lai novērstu asiņošanu. Nekad nedezinficējiet iegriezumus ar odekolonu – tas tikai pastiprinās kairinājuma procesu.

5. Pēc skūšanās, lai ātrāk nomierinātu un „atdzīvinātu” ādu, uzklājiet piemērotu ādas kopšanas produktu.

Informāciju sniedz SOTHYS LATVIA speciālisti

SOTHYS produkciju iespējams iegādāties Skaistuma institūtā LIORA