Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:288, Did:0, useCase: 3

10 dažādi veidi (mezgli) kā sasiet kaklasaiti. 2. daļa

Tuvojoties svētkiem, jautājums par kaklasaites sasiešanu var kļūt aktuāls arī tiem, kas to nevalkā ikdienas gaitās. Kaklasaites sasiet var dažādi atkarībā no pasākuma, kurš jāapmeklē. Ja to šobrīd tikai gatavojaties mācīties, tad pirmās reizes labāk to darīt spoguļa priekšā. Starp citu, daži vīrieši, kas ne īpaši labi prot apieties ar kaklasaitēm, ļauj šo piņķerīgo darbu paveikt savām dāmām.

Kā sasiet universālo mezglu

Viens no populārākajiem kaklasaites sasiešanas veidiem ir universālais mezgls. Tas der jebkurai kaklasaitei un visām apkaklītēm, izņemot augstās.

Sasiešanas instrukcija

1. Pakariniet kaklasaiti, lai šaurais gals būtu pa kreisi, bet platais - pa labi.
2. Pārlieciet plato kaklasaites galu pa virsu šaurajam no labās uz kreiso pusi, bet pēc tam pa apakšu atpakaļ.
3. Pārmetiet plato galu uz augšu un izveriet caur kakla cilpu uz kreiso pusi.
4. Pagrieziet plato galu pa labi.
5. Izveriet to caur kakla cilpu no apakšas uz augšu.
6. Izveriet plato kaklasaites galu caur izveidojušos cilpu uz leju.

Savelciet mezglu un sakārtojiet.

Elegantais mezgls

Šis mezgls tiek sasiets tāpat kā universālais, no labās puses pievienojot mezglam vēl vienu vijumu. Elegantais mezgls der jebkura materiāla kaklasaitei, jo mainot plato un šauro kaklasaites galu, iespējams mezglu veidot vajadzīgajā izmērā.

Sasiešanas tehnika

1. Pakariniet kaklasaiti, lai šaurais gals būtu pa kreisi, bet platais - pa labi.
2. Pārlieciet plato kaklasaites galu pa virsu šaurajam no labās uz kreiso pusi, bet pēc tam pa apakšu izveriet uz augšu caur kakla cilpu.
3. Pārlieciet plato galu pa apakšu uz labo pusi un atkal augšu izveriet caur kakla cilpu uz kreiso pusi.
4. Pārlieciet plato galu pa labi pa augšu šaurajam galam.
5. Izveriet to caur kakla cilpu no apakšas uz augšu.
6. Izveriet plato kaklasaites galu caur izveidojušos cilpu uz leju.

Akurāti savelciet mezglu un sakārtojiet kaklasaiti.

"Četrinieka" mezgls

"Četrinieka" mezgls ir pietiekoši garš un akurāts, kas piestāvēs standarta apkaklītēm. Tas tika izgudrots Anglijā, 19.gs. beigās. Tas arī ir pietiekoši viegli apgūstams.

Sasiešanas tehnika

1. Nolieciet plato kaklasaites galu pa virsu šaurajam, virzienā no labās uz kreiso pusi. Šaurajam galam noteikti jābūt daudz garākam par plato.
2. Palieciet plato galu zem šaurā uz labo pusi.
3. Pārlieciet plato galu pār šauro pa kreisi.
4. Izvelciet plato galu caur kakla cilpu.
5. Izvelciet plato galu caur izveidojušos cilpu. Akurāti savelciet mezglu līdz vajadzīgajam lielumam, sakārtojiet kaklasaiti un mezgls ir gatavs.

Tauriņa sasiešana

19. gs. sākumā kaklasaite - tauriņš bija kakla lakats, kura gali bija sasieti a la papillon. Mūsdienu tauriņš savu izskatu ieguva pēc Džakomo Pučīni operas "Madam Butterfly" pirmizrādes, kuras laikā visi orķestra muzikanti iznāca skatītāju priekšā kaklasaitēs, kas bija sasietas tauriņu veidā. Šo kaklasaites veidu var izmantot tikai augstajām apkaklītēm.

Sasiešanas tehnika

1. Kreiso galu salieciet dubultā no labās uz kreiso pusi.
2. Labo galu pārlieciet no lejas uz augšu, pa vidu saliktajam kreisajam galam un nolaidiet no augšas uz leju caur kakla cilpu.
3. Nolaidiet labo galu un salieciet dubultā, platākajā vietā.
4. Izvelciet labo galu caur izveidojušos cilpu no labās uz kreiso pusi. Bantes galus jāsakārto, jāsavelk uz abām pusēm, jāsakārto tauriņs un viss gatavs.