Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Jaunais Modes kliedziens - vīriešu zeķubikses

Kurš gan neatceras kā bērnībā mums maziem esot mamma gan puišus, gan meitenes ziemas aukstaās dienās stūķēja iekšā biezās zeķubiksēs. Tagad tā ir pagātne. Tomēr šis tas no tās arī nāk atpakaļ. Tad lūk, apģērbu ražošanas tirgū ir parādījusies jauna tendence, šoreiz starp vīriešiem,- zeķubikses. Latvijā šādas vīriešu zeķubikses vēl nav ieņēmušas tik lielu popularitāti un iespējams arī zināšanas trūkums par tām ir iemesls, kādēļ Latviešu bāleliņi nenēsā šādus apģērba gabalus. Tomēr pavisam savādāk ir daudzās Eiropas vadošajās valstīs. Tur tās ir jaunākais modes un stila kliedziens.

Ne pārāk sen, zeķubikses vīriešiem cilvēkos būtu radījis smīkniņu, bet pēdējos gados, attieksmei mainoties attiecībā uz vīriešu modi un skaistumkopšanu, ir krasi pieaudzis pieprasījums pēc tā, ko sievietes pazīst un nēsā jau gadiem. Zeķubikses ir ērts un izturīgs apģērba gabals ar daudzām priekšrocībām. Un galu galā, vīriešiem arī ir kājas, vai ne?

Ražotāji tagad ir sākuši ražot zeķubikses vīriešiem, un to popularitāte pieaug ar katru dienu. Patiesībā, pieprasījums pēc tam esot tik liels, ka ražotājiem ir problēmas tās saražot pietiekošā daudzumā. Atskatoties atpakaļ piecus - desmit gadus, varam novērot ļoti atšķirīgu ainu – tirgū bija pieejamas tikai daži pāri zeķubikšu, kas paredzētas vīriešiem. Mūsdienās vīrieši ir kļuvuši vairāk atvērtāki un arvien lielāks skaits puišu izmēģina jaunās modes tendences. Īpaši izplatītas tā esot Anglijā un Francijā.

Zeķubikses vīriešiem ir paredzētas, lai aizstātu zeķes un apakšveļa ar vienu ērtu apģērba gabalu un ir ideāli piemērotas vieglatlētikai, atpūtai un darbam. Zeķubikšu audums veicina strauju sviedru iztvaikošanu, saglabājot vēsas kājas vasarā un siltas ziemā. Zeķubikses var valkāt zem uzvalka, lai saglabātu kājas silts un dotu gurniem un augšstilbiem jauku un gludu līniju.

Zeķubiksēm jau vēsturiski ir bijusi vieta vīrieša garderobē, bet to popularitāte ir samazinājusies pēdējo 200 gadu laikā. Mūsdienās tās parasti ir galvenokārt baletdejotāju un velosipēdistu garderobēs. Taču viss ir mainīgs un viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, ne tā? Londonas zeķu dizaineris Harisnia ir izveidojusi īpašu tīmekļa vietni par tēmu, kas piepildīta ar stilu padomiem un diskusiju tēmām. Viņš uzsver, ka zeķubikses ir jāuztver kā bezdzimum-apģērbs, nevis tikai sieviešu. "Vīrietis zeķbikses var valkāt, lai saglabātu veselībi, sportam un kā modes un stila aksesuāru. Šīs mājas lapas mērķis ir parādīt, ka zeķbikses varētu būt regulārs apģērbs arī vīriešiem," saka Harisnia. Pēdējos gados modes industrija ir centusies sabiedrībā panākt tā saucamo "metroseksualitātes" mērci, radot arī somas, kas domātas vīriešiem, legingus vīriešiem pazīstamus kā "meggings" un acu zīmuli dēvētu par "guyliner". Visiem lidot cienītājiem un ne tikai aviācijas veselības institūts iesaka valkāt speciāli lidojumiem paredzētas "augstspiediena" ceļojumu zeķubikses, lai cīnītos pret kāju tirpšanu. Skābekļa bads ir galvenais faktors kāju tirpšanai. Ceļošanas zeķubikses var palīdzēt palielināt skābekļa plūsmu asinīs līdz pat 30 procentiem. Bet tas jau ir cits stāsts.

Taču skatoties uz visu kopumā, uzskatu, ka varbūt arī vīriešiem laiks aizdomāties par savu izskatu, labsajūtu un veselību aukstos brīžos. Un kāpēc gan nepamēģināt zeķubikses? :)

Vīriešu zeķubikses - FOTO

     [+] [-]

, 2010-12-10 17:16, pirms 13 gadiem
Es savam vecim tādas negribētu redzēt kājās

     [+] [-]

, 2010-12-11 17:50, pirms 13 gadiem
Kā smējos, oi kā smējos

     [+] [-]

, 2010-12-15 22:19, pirms 13 gadiem
Nu nē, paldies par kūkām, valkājiet vien pašas.

     [+] [-]

, 2010-12-17 13:15, pirms 13 gadiem
bet, ja atmiņa mani neviļ, šķiet, ka zeķubikses pašos sākumos taču tika izdomatas tieši priekš vīriešiem
tā teikt sievietes tikai vēlāk tās aizņēmās un uz visiem laikiem no vīriešiem

     [+] [-]

, 2011-01-14 15:46, pirms 13 gadiem
Tas ir tāds stils.

     [+] [-]

, 2011-01-15 21:49, pirms 13 gadiem
Man nesagādā nekādas problēmas un ziemā velku zem biksēm! Un godīgi sakot latvijas vīrieši ir pārāk gļēvi nekā ārzemēs!

     [+] [-]

, 2011-02-04 14:54, pirms 13 gadiem
jau vairakus gadus ziema valkaju biezas (100 un vairak DEN) zekubikses.Perku sieviesu, izmeru izvelos tabula pec auguma, un pa cik esmu tievs,pazistama suveja nogriez apmeram 5 cm no vidukla dalas un piesuj plasu gumijas jostu. Sanak letak neka pirkt viriesu, kuri ari ne vienmer atbilst augumam, bet ir krietni dargakas. Zem biksem, vai dzinsiem ziema vienkarsi super, izskata un fukciju zina-kalsoniem, treninbiksem, termovelai vieta pagatne!

     [+] [-]

, 2011-08-25 13:51, pirms 13 gadiem
Mans vīrs jau divus gadus ziemā velk zeķubikses un es pati viņam to ieteicu. Zem biksēm ir pat ļoti ērti.

     [+] [-]

, 2011-08-25 16:55, pirms 13 gadiem
es pati savam draugam nopirku 100den biezas zekubikses jo vins ziema iet uz ledus makskeret, vienu reizi vins apsaldejas un mums divas nedelas nekas nenotika tapec ziema es savu draugu bez zekubiksem un siltas velas nekur nelaizu.

     [+] [-]

, 2012-01-07 01:54, pirms 12 gadiem
Es ar ziema valkaju un nav ne vainas ertas un pat nejut ka vinas vispar ir uzvilktas...

     [+] [-]

, 2012-01-13 09:01, pirms 12 gadiem
Jā, ērtas, siltas, mazina sāpes kāju muskuļos, nekāda sakara ar gejiem. Btw - kā panākt, lai nesaceļas, kad tās uzvelk??? Uzreiz gribas SIEVIETI!!!

     [+] [-]

, 2012-07-04 14:41, pirms 12 gadiem
Ziemā valkāju biezās sieviešu zeķubikses vai legingus zem bisēm, gan pastaigājoties, gan uz darbu ejot. garo apakšveļu nevelku, jo ir neērti un spiežas cauri apģērbam. Ko jus meitenes teiktu, ja jusu draugs ziemā valkātu zeķubikses?

     [+] [-]

, 2012-07-20 22:14, pirms 12 gadiem
mmja es ari kadu laiku atpakal saku pirkt zekubikses,jo mana izmera sportenes nevar atrast,loti silti un erti...