Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:288, Did:0, useCase: 3

10 lietas, kas vīrieti padara par džentlmeni

Redakcija
Redakcija

Ar ko atšķiras džentlmenis no vienkārša vīrieša? Vai ar to, ka džentlmenis atver durvis sievietes priekšā vai pasniedz roku kāpjot ārā no automašīnas? Vīrieti – džentlmeni definē kas vairāk par tikai saskarsmi ar citiem, tā ir attieksme pret sevi, savu izskatu un zināšanām. Ja vēlies pārliecināties, ka esi džentlmenis, vai vēlies par tādu kļūt – piedāvājam īsu kursu par to, kas jāzina katram sevi cienošam un īstenam džentlmenim.

Neskati vīru no cepures – skati pēc kurpēm!

Pats galvenais vīrietim ir labi kopti, tīri apavi. Ja tiek vilkts krekls un bikses, zeķu tonis jāpieskaņo bikšu tonim, vai arī tam jābūt nedaudz gaišākam. Atceries, ka vīriešu zeķu tonis ir jāpieskaņo uzvalka tonim, bet vienlaikus zeķu tonim jābūt nedaudz gaišākam, kā apavu tonim.

Kaklasaite vai tauriņš?

Ja izvēlies kaklasaiti, tai jābūt modernai. Ieteicams izvēlēties kaklasaiti, kuras dizainā ir vismaz divi toņi. Sien to tā, lai šaurākā daļa nebūtu garāka par plato, bet kaklasaites garums līdz jostas vietai. Atceries, ka pie tumša uzvalka kaklasaiti parasti izvēlas tumšāku par kreklu, bet gaišāku par žaketi.

Būtiski zināt, ka balts tauriņš ir frakas aksesuārs, bet melns – smokinga. Ikdienai tie nav piemēroti. Bet, ja tomēr esi tauriņu cienītājs – esi radošs un izvēlies krāsainus, interesantus tauriņus kombinācijā ar mūsdienīga piegriezuma uzvalku vai kreklu un biksēm. Svarīgākais – ieturēt vienotu stilu!

Cik pulkstenis?

Katram sevis cienošam vīrietim ir jābūt tikpat cienīgam pulkstenim. Izvēlies sev piemērotāko – tam ir perfekti jāpieguļ rokai, nedrīkst būt ne par lielu, ne par mazu.
Sudraboti pulksteņi saskan ar melniem, pelēkiem, ziliem un sudraba toņiem, un tos vislabāk uzlikt vakaros. Zeltīti pulksteņi harmonizē ar brūniem, bēšiem un citiem zemes toņiem. Tos ieteicams izvēlēties dienas laikā.

Odekolons vai smaržas?

Smaržas un citu parfimēriju drīkst lietot tikai uz tīra ķermeņa un drēbēm. Izvēlētajām smaržām vai tualetes ūdenim ir jābūt kvalitatīviem un neuzkrītošiem. To smarža jāsajūt , tikai ienākot cilvēka intīmajā zonā - tuvāk par 60 cm. Atceries, ka smaržas ir ilgnoturīgākas nekā odekolons, jo tajās ir lielāka aromāta koncentrācija. Uzpūstas no rīta, labas smaržas uz ķermeņa būtu jājūt līdz pat vēlai naktij. Odekolons, savukārt, izgaro jau pāris stundu laikā.

Ziedi, kā lielisks žests

Ziedus sievietēm var dāvināt arī ikdienā, bez īpaša iemesla. Vislabāk ieteicams izvēlēties attiecīgajam gadalaikam raksturīgos ziedus, piemēram, pavasarī tulpes, hiacintes, vasarā – peonijas, margrietiņas, rudenī – dālijas, asteres, bet ziemā alpu vijolītes. Rozes un gerberas, savukārt, var dāvināt visos gadalaikos. Ņem vērā, ka izmēram šajā gadījumā nav nozīmes, visu nosaka kvalitāte – vienlīdz lieliski izdosies iepriecināt sievieti gan ar lielu, gan pavisam mazu, vienkāršu ziedu pušķi vai vienu ziedu.

Atceries, ka sarkanas rozes dāvini tikai mīļotajai sievietei, bet baltas vari droši dāvināt arī citām dāmām un kolēģēm.

Kad laiks pasniegt dzērienus

Trīs, iespējams, iecienītākie dzērieni, ko visbiežāk izvēlas sievietes ir šampanietis, sarkanvīns vai baltvīns.
Sarkanvīna glāzēm vēlams būt platām un augšpusē nedaudz sašaurinātām (tulpjveida forma), lai koncentrētu tā izdalīto aromātu;

baltajam vīnam ieteicamas šaurākas glāzes.
Dzirkstošajam vīnam vai šampanietim ir piemērota šaura un augsta glāze.
Sarkanvīnu pasniedz istabas temperatūrā, bet baltvīnu un dzirkstošo vīnu – atdzesētus. Svarīgi atcerēties – jo saldāks vīns, jo vēsākam tam jābūt pasniegšanas mirklī. Tāpēc, pirms pasniedz dāmai baltvīnu vai šampanieti, neaizmirsti uz brīdi to ielikt ledusskapī!

Stipro dzērienu ABC

Trīs no populārākajiem vīriešu iecienītajiem dzērieniem baudīšanai ir konjaks, viskijs un brendijs. Katram no tiem ir sava garšas buķete kuru var vislabāk sajust, dzerot tos no atbilstošām glāzēm.
Lai neapmulstu pie konjaku plaukta, būtiski ir atcerēties, ko nozīmē apzīmējumi V.S., V.S.O.P, X.O:
V.S. jeb Very Special konjaks tiek arī apzīmēts ar 3 zvaigznēm. Tas nozīmē, ka konjaks ir ozolkoka mucā izturēts vismaz divus gadus.
V.S.O.P jeb Very Special Old Pale nozīmē, ka konjaks mucās noturēts vismaz četrus gadus.
X.O. jeb Extra Old, savukārt nozīmē, ka konjaks ir noturēts mucās aptuveni 10 gadus, dažreiz pat 20 un liecina par izcili augstu kvalitāti.
Atceries, ka konjaks ir brendijs, kas ražots tikai un vienīgi Konjakas (Cognac) pilsētā Francijā. Tas tiek uzskatīts par pasaulē labāko brendiju.

3 grāmatas aizraujošām sarunām

Tāpat kā melnā krāsa – inteliģenti vīrieši vienmēr ir modē, tāpēc, ķeries droši klāt un izlasi kādu no piedāvātajām 3 grāmatām, kuras ir vērts izlasīt katram mūsdienīgam, inteliģentam vīrietim. Pēc tam vari droši apspriest tās ar domubiedriem vai kolēģiem pie kādas glāzes konjaka.

Roberts Grīns „33 stratēģijas. Karš”
Ričards Rors „Ādama atgriešanās”
Armands Puče „ Kambala”

Jūties un izskaties labi!

Ikkatram vīrietim ir nepieciešams rūpēties par savu fizisko formu, un sportiskas aktivitātes ir viens veidiem kā to panākt! Piemērots sporta apģērbs ne tikai izskatās labi un ir ērts, bet palīdz arī iegūt sportiskāku noskaņu, ļauj ķermenim elpot un pasargā no dažādām traumām!

Atceries, ka, sportojot ārtelpās, labāk ir izvēlēties gaišas krāsas sporta apģērbu ar atstarojošu materiālu.

Finanšu menedžments

Viens no būtiskākajiem vīriešu aksesuāriem ir maks. Tas vīrietim ir līdzi vienmēr un visur, tāpēc svarīgi izvēlēties to pareizi, vislabāk tumšas krāsas un darinātu no kvalitatīvas ādas.

Centies uzturēt savu maku kārtībā un nepiebāz to ar nevajadzīgām lietām! Nēsājot lielu, pārpildītu maku apģērba kabatā, tas ātri vien atstās bojājumus, kā arī izskatās nevīžīgi.

Kam tad īsti ir jābūt makā? Izrādās tikai pašām būtiskākajām lietām:

Nedaudz skaidrai naudai – tikai tik, cik nepieciešams, lai samaksātu par nelieliem pirkumiem, atstātu restorānā dzeramnaudu, vai iegādātos ziedus.
Identifikācijas kartei,
Kredītkartei,
Vizītkartei
un visbiežāk izmantotājām atlaižu kartēm, tostarp t/c Domina Shopping klientu kartei!

Šo un daudz ko citu par džentlmeņu ikdienu varēsi uzzināt un apskatīt no 10. līdz 12. oktobrim, apmeklējot izstādi Džentlmeņu klubs t/c Domina Shopping. Papildus izstādei, Vīriešu nedēļas nogales ietvaros norisināsies tieši vīriešiem paredzētas aktivitātes un veikalos būs pieejami īpaši piedāvājumi.