Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:286, Did:0, useCase: 3

Kāpēc ir vērts nodarboties ar airsoft?

Redakcija
Redakcija

Airsoft ir populārs sporta veids visā pasaulē, tomēr par to vairāk zina tikai tie, kas patiešām ar šo aktivitāti ir aizrāvušies un spēlējuši. Kādi ir populārākie airsoft ieroči, kādu drošības ekipējumu izmantot un kur drīkst spēlēt? Ar informāciju dalās airsoft veikals un spēļu parki GUNSnLASERS!



Airsoft kā hobijs

Airsoft ir kaujas simulācijas sporta veids. Airsoft ieroči ir īstu ieroču kopijas jeb replikas, kas izskatās patiešām reālistiskas. Airsoft spēles laikā tiek attīstītas tādas prasmes kā:
● stratēģiskā un loģiskā domāšana;
● komandas darbs;
● izveicība;
● drosme;
● līderisms u.c.

Šobrīd Latvijas likumdošana paredz, ka spēlēt un iegādāties airsoft ieročus drīkst personas, kas sasniegušas vismaz 16 gadu vecumu. Ievēro noteikumus!

No vēstures

Airsofts kā sporta veids ir radies 1970. gadu beigās Japānā, kad civiliedzīvotājiem tika atļauts iegādāties un turēt ieročus. Pēc tam airsoft ieroči kļuva populāri Filipīnās, Honkongā, Korejā un tālāk izplatījās visā pasaulē - Eiropā, Apvienotajā Karalistē un Amerikas Savienotajās valstīs.

Kur drīkst spēlēt?

Airsoft ir atļauts spēlēt tikai tam speciāli paredzētos laukumos, kas ir norobežoti un aprīkoti ar drošības lentām. Šādās teritorijās nedrīkst brīvi piekļūt citi cilvēki, jo var gan izbiedēt, gan arī sāpīgi trāpīt.

Šādus aprīkotus poligonus piedāvā izīrēt arī airsoft veikals GUNSnLASERS. Atļauts spēlēt ar savu ekipējumu vai arī uzņēmuma nomas ekipējumu, kas ir profesionāls un teicamā darba kārtībā.

Airsoft poligoni Rīgā

Latvijā ir vairāki šim hobijam izveidoti laukumi un vairāku hektāru plašas teritorijas. GUNSnLASERS airsoft piedāvā Rīgā:

Mežaparkā (Viestura prospekts 2) - pieci āra laukumi, no kuriem daļa ir apgaismoti un atbilstoši spēlēšanai arī tumšā laikā. Parks ir iekārtots senā kara bāzes teritorijā, tādēļ atbilstošu atmosfēru rada no tā laika palikušās ēkas, savukārt priežu mežs radīs sajūtu, ka atrodies ārpus pilsētas burzmas. Pēc airsoft spēles vari turpināt atpūtu labiekārtotās piknika vietās ar nojumi, galdu, soliem un grilu.
Juglā (Mārkalnes iela 10) - apgaismoti iekštelpu laukumu kādreizējā manufaktūras jeb auduma ražošanas rūpnīcā. Autentiska vide un dažāds laukumu iekārtojums, lai pasākums būtu interesants arī tiem, kas poligonu apmeklē regulāri. Blakus laukumā atrodas arī elektrokartingu trase un apsildāmas atpūtas telpas.

Lai pieteiktu airsoft pasākumu kādā no šiem parkiem, zvani pa tālruņa numuru 27274646, raksti uz e-pastu info@gunsnlasers.lv vai apmeklē mājaslapu un aizpildi šo online kontaktformu!

Foto: GUNSnLASERS

Publiskās jeb atvērtās airsoft spēles

Iesācējiem tiek rekomendētas airsoft atvērtās spēles, kurās var izmēģināt šo sporta veidu, dažādus ieročus un aizsargekipējumu, kā arī saņemt vērtīgus padomus no pieredzējušiem spēlētājiem un instruktoriem. Tādā veidā sapratīsi, kāds ekipējums Tev labāk patīk un gribi iegādāties pats.

Airsoft veikals GUNSnLASERS rīko šādus pasākumus katru nedēļu. Aukstajā sezonā tie notiek iekštelpu parkā, taču pavasarī un vasarā āra laukumos. Seko informācijai Facebook lapā, kā arī mājaslapas bloga sadaļā TE!

Ekipējums

Airsoft spēlēm vajadzīgais ekipējums sastāv no ieroča, drošības aprīkojuma, bumbiņām un aksesuāriem.

Obligāts drošības ekipējums ir:
● ērts un sportisks apģērbs;
● sejas maska (pilna vai daļēja);
● brilles (ja ir daļēja sejas maska);
● cimdi.

Tādi aksesuāri kā uzkabes, ķiveres, ceļu un elkoņu sargi ir katra paša brīva izvēle. Lielākoties airsoft entuziasti regulāri papildina sava ekipējuma klāstu, taču iesācējiem GUNSnLASERS iesaka vispirms mēģināt uzspēlēt ar nomas ekipējumu. Tad varēsi saprast, kas šķiet ērtāk, kas labāk patīk un nenāksies nopirkt ekipējumu, ko pēc tam neizmantosi.

Foto: GUNSnLASERS

Sejas maskas

Spēlēs var izmantot pilnās vai daļējās sejas aizsargmaskas. Pilnā nosedz ne tikai seju, bet arī galvas sānus un ausis. Savukārt daļējās maskas ir no divām daļām - mutes un deguna aizsargs un speciālas brilles. Šīm maskām pastāv neliela iespēja, ka bumbiņa trāpīs nenosegtā daļā.

Cimdi

Airsoft var spēlēt ar jebkādiem cimdiem, tomēr tiek rekomendēts izmantot taktiskos cimdus. Tiem ir īpaši pirkstu aizsargi, kas mazina sāpes no bumbiņas trāpījuma.

Populārākie airsoft ieroči

Izmēģinot dažādus ieročus, katrs spēlētājs jūt, kas šķiet ērtāks. Tomēr ļoti populāri airsoft ieroči ir:

● M4 automāti;
● MP5 automāti;
● Beretta CO2 un elektriskās pistoles.
Pistoles, kas darbojas ar CO2 kapsulām parasti izmanto tuvcīņām līdzīgi kā pneimatiskās šautenes.

Foto: GUNSnLASERS

Airsoft ieroči šauj ar plastmasas bumbiņām, kas ir daudz lētākas nekā, piemēram, peintbola krāsu lodītes.

Airsoft bumbiņas

Vidēji spēlēm izvēlas 0,25g līdz 0,28g smagas bumbiņas. Izvēle atkarīga no ieroča, spēles laukuma platības un stila. Piemēram, mazas distances spēlēm izmanto vieglākas bumbiņas, jo tās ātrāk lido un līdz ar to ātrāk trāpīsi pretiniekam. Tomēr vieglākām bumbiņām ir mazāk precīza lidojuma trajektorija. Tieši tāpēc lieliem attālumiem jāizvēlas smagākas bumbiņas - lai gan tā lidos lēnāk, trāpījums būs precīzāks.

Kāda ražotāja bumbiņas izvēlēties?

GUNSnLASERS airsoft veikals piedāvā zīmola “Rockets” bumbiņas, taču tās nav vienīgās tirgū pieejamās. Bumbiņas tiek ražotas no dažādiem plastmasas sakausējumiem, ir pieejamas pat no kukurūzas ražotas.

Iegādājoties airsoft lodes, pievērs uzmanību bumbiņas izmēram! Vislabāk izvēlēties profesionālās, kas ir 5,95mm (+/-0,005 mm) vai 5,95mm (+/- 0,05 mm). Iekavās norādītais skaitlis apzīmē iespējamo izmēra nobīdi - jo kvalitatīvāks ražotājs, jo mazāka izmēra nesakritība. Airsoft veikali piedāvā arī tumsā spīdošas bumbiņas.

Ja Tev ir vēl kāds jautājums par airsoftu, ekipējumu, noteikumiem vai laukumiem, droši sazinies pa telefonu 27274646 vai arī ienāc mājaslapā www.gunsnlasers.lv jau tagad!