Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:286, Did:0, useCase: 3

Sākusies Motofrīstaila pasaules čempionāta rudens sesija

Redakcija
Redakcija

Septembra pēdējā nedēļas nogalē ar Spānijas Grand Prix pēc vasaras pārtraukuma sāksies Motofrīstaila pasaules čempionāta rudens sesija, kurā iekļauts arī Latvijas Grand Prix, kas Arēnā Rīga notiks 2016. gada 15. oktobrī. Pirms pasaules čempionāta otrās daļas lielākā daļa sportistu ir veltījuši daudz laika treniņiem, lai pēc vasaras pārtraukuma ar jauniem trikiem pārsteigtu tiesnešus, skatītājus un savus konkurentus.

Pirms čempionāta otrās puses sākuma tā līderis ir Maikls Melero, kurš par četrpadsmit punktiem apsteidz vairākkārtējo pasaules čempionu Remī Bizāru. Ja šobrīd nav zināms, kādus pārsteigumus vasarā ir sagatavojis čempionāta līderis, tad francūzis Bizārs pēc iespaidīgas vasaras šovu tūres septembri aizvadīja, trenējoties, izstrādājot un pieslīpējot dažādus jaunus kombo trikus, kuru vidū ir uzlaboti "Supercan" un "9oclock" triki. Par desmit punktiem mazāk kā Remī ir un trešo vietu čempionātā šobrīd ieņem Deivids Rinaldo, kurš pēc vairākus mēnešus garas rehabilitācijas ir ticis galā ar savu pleca traumu un beidzot var ar pilnu jaudu veikt pat vistrakākos trikus. Aizvadītajos treniņos Rinaldo īpašu vērību pievērsa "brīvā lidojuma trikiem", kuru laikā sportists pilnībā atlaiž motociklu, kā arī tādiem trakiem trikiem kā "Supercan Indy Flip" un "Dead Body Flip".

Austrālietis Robs Adelbergs, kurš šovasar ieguva X-Games sudraba medaļu, pēc neoficiālas informācijas rudenī visus plāno pārsteigt ar ļoti, ļoti sarežģītām triku kombinācijām vai tā saucamajiem "kombo" trikiem. Viņam sezonas otrajā daļā ir iespēja cīnīties par kādu no čempionāta medaļām, jo šobrīd viņš no Deivida Rinaldo atpaliek vien par diviem punktiem. Čempionāta piektajā vietā šobrīd atrodas čehs Petrs Pilats, kurš sava garā auguma dēļ vairāk pievēršas motofrīstaila klasiskajiem trikiem. Vasaru Pilats ir aizvadījis trenējot jaunos FMX pilotus, tajā pašā laikā nav aizmirsis par savu sagatavotību – tikai nedēļu pirms Spānijas Grand Prix viņš uzvarēja Čehijas FMX čempionāta pēdējā posmā un kļuva par Čehijas motofrīstaila čempionu.

Lielāko pārsteigumu centās sarūpēt Luks Akermans, kurš visu uzmanību treniņos veltīja dubultajam "backflip", ko varētu izpildīt iekštelpās. Taču šīs nedēļas sākums Lukam bija neveiksmīgs – augšstilba lūzums un operācija. Visticamāk šī trauma neļaus Lukam uz Rīgu atvest skatītāju ilgi gaidīto dubulto "backflip".

Latviešu publikas mīlulis, čehs Libors Podmols vasaru pavadīja atpūšoties un rudens sezonai ir sagatavojis vairākus jaunus "rollo" trikus, kā arī "kombo" trikus, kurus veic uz rampas uzbraucot, stāvot uz motocikla sēdekļa. Šos trikus Libors ir īpaši attīstījis pēdējos divos gados, kas nozīmē, ka Rīgā tie vēl nav redzēti. Tieši tāpat kā čempionāta jaunpienācējs, spānis Marks Pinjols, lai uzlabotu rezultātu, pirms rudens ir nomanījis motociklu ražotāju un modeli. Marka stiprā puse ir "rollo" triki un šobrīd viņa "inside roll" izskatās tiešām galvu reibinošs.

Šobrīd nav nekādas informācijas, ko rudens sezonai ir sagatavojis Braiss Izzo un Hanns Akermans. Taču ir zināms, ka Hose Miralles pēc vasaras sākumā iegūtās traumas strauji atveseļojas, kā arī cer jau Rīgā atkal būt starp sacensību dalībniekiem.

FMX Latvijas Grand Prix 2016. gada 15. oktobrī, pulksten 17:00 sāksies ar Pit Party, kurā skatītajiem iespējams tikties ar sportistiem un turpināsies sacensībām, kurām starts tiks dots pulksten 19:00. Pēc sacensībām neiztrūkstoša būs autogrāfu sesija. Biļetes uz FMX Latvijas Grand Prix, jau tagad iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās. Plašāku informāciju par FMX Pasaules čempionātu iespējams atrast mājas lapā DE Night Of The Jumps - FMX seit 2001 -...