Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:88, Did:0, useCase: 3

Paulu Koelju. Mīlestība. Atziņas no autora grāmatām. 3.daļa.

Es tevi mīlu tāpēc, ka redzēju sapni un sastapu karali. Es tirgojos ar kristālu un šķērsoju tuksnesi. Taču ciltis izziņoja karu, un tāpēc es aizgāju uz aku, lai taujātu pēc alķīmiķa. Tātad es mīlu tevi tāpēc, ka pasaule slepus sadevās rokās, lai palīdzētu tevi atrast. Alķīmiķis

Mīlestība nekad neliedz cilvēkam sekot savam Liktenim. Ja viņš pamet savus pūliņus, tas nozīmē, ka mīlestība nav bijusi īsta, tāda, kas runā Pasaules valodā.
Alķīmiķis

''Kā es atradīšu savas dzīves mīlestību?''
''To var uzzināt tikai riskējot. Tikai riskējot zaudēt un pievilties, bet nekad neapstājoties. Kas nepārstāj meklēt mīlestību, vienmēr to atrod.''
Brida

Mīlestība ir spēks, kas pārveido un uzlabo Pasaules dvēseli.
Alķīmiķis

Tikai mīlestība spēj asināt prātu, atmodināt radošās spējas, attīrīt, atbrīvot.
Zahir

Cilvēka būtība ir tikai viena vienīga, un šo būtību sauc par Mīlestību. Mīlestība ir spēks, kas mūs atkal apvieno un savāc vienkopus mūsu daudzajās dzīvēs visos pasaules nostūros izkaisīto pieredzi.
Brida

Mīlestība ir spēks, kas dots, lai mums dāvātu prieku. Lai mūs tuvinātu Dievam un saviem tuvākajiem.
Zahir

Gudrais ir gudrs tāpēc, ka mīl. Un muļķis ir muļķis tikai tāpēc, ka domā par iespēju mīlēt.
Pjedro upes krastā es sēdēju un raudāju

Mīlestība ir visu noslēpumu saprašanas atslēga.
Brida

Garīgā pieredze vispirms ir praktiskā mīlestības pieredze. Bet mīlestībā nepastāv likumi. Var, protams, sekot grāmatu padomiem vai mēģināt kontrolēt savu sirdi, izstrādājot rīcības stratēģiju - taču tam nav jēgas. Sirds lemj pati, un tikai tam, ko tā izlēmusi, ir vērtība.
Pjedro upes krastā es sēdēju un raudāju

Ja cilvēks savu otru pusīti spēj mīlēt bez ierobežojumiem un iebildumiem, tad viņā plūst Dieva mīlestība. Ja viņā plūst Dieva mīlestība, šis cilvēks mīlēs savu tuvāko.
Zahir

Mīlestība bija vienīgais tilts starp redzamo un neredzamo pasauli, kas bija pieejams ikvienam. Tā bija vienīgā pašpietiekamā valoda, kas Visuma dienu no dienas sniegtās gudrības prata iztulkot cilvēkiem saprotamā veidā.
Brida

Vissvarīgākais man ir mīlestība. To nevar vēlēties, jo tā pastāv pati par sevi. Mīlestība nevar kļūt neuzticīga, jo tai nav nekāda sakara ar piederēšanu. To nevar ieslodzīt kā gūstekni, jo mīlestība ir upe, kas var iziet no krastiem.
Portobello ragana

Ir brīži, kad Dievs pieprasa paklausību. Tomēr mēdz būt arī tādi brīži, kad Viņš grib pārbaudīt mūsu gribu un izaicina mūs, pārbaudot, vai esam spējīgi izprast Viņa mīlestību.
Piektais kalns.

Mīlestība ir noslēpumaina. Jo vairāk mēs to dalām, jo lielāka tā kļūst.
No hronikām. Cienot darbu

Mīlestība ir cieņas akts pret citu cilvēku, un tas jāpatur slepenībā. Mīlestība jāizdzīvo un jāizbauda katru mirkli, bet, tiklīdz mēģinām to izskaidrot ar prātu, tās maģija zūd.
No hronikām. Cienot noslēpumu

Kā mājā ieklūst gaisma? Pa atvērtiem logiem. Un kā gaisma iekļūst cilvēkos? Pa atvērtu mīlestības logu.
Vienpadsmit minūtes

Savas bagātības tu atradīsi tur, kur būs tava sirds.
Alķīmiķis

Dodoties meklēt mīlestību mums jāatceras, ka tajā pašā brīdī arī mīlestība dodas mums pretim.
Pjedro upes krastā es sēdēju un raudāju

Paulu Koelju. Mīlestība. Atziņas no autora grāmatām.1. daļa

Paulu Koelju. Mīlestība. Atziņas no autora grāmatām.2. daļa