Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:385, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas romantikas recepte Valentīndienai

Redakcija
Redakcija

Šogad kalendārs mīlniekus lutina un Svētā Valentīna diena ir iekritusi svētdienā. Līdz ar to ir vesela brīva diena, ko veltīt savai otrai pusītei, baudot skaistus mirkļus un reibstot no mīļotā cilvēka klātbūtnes. Protams, vislielākais vilinājums šādā dienā būtu nekāpt ārā no gultas nemaz, un tas būtu saprotami. Tiem, kas šai svētdienā spēs saņemties un dosies ārpus telpām, Jūrmala piedāvā atbraukt ciemos, jo romantikas kūrortpilsētā ir atliku likām dažādām gaumēm.

Saullēkts Ķemeru tīrelī

Ja no galvaspilsētas izbrauksiet vēl tumsā, variet paspēt uz iespaidīgu saullēkta izrādi Ķemeru tīrelī. Valentīna dienā šis notikums paredzēts pulksten 7:57 no rīta, ar uvertīru no 7:17. Protams, ja aiz loga ir migla, putenis vai slapjdraņķis, lieki nepūlieties, savukārt ja laiks solās būt skaidrs, viena no Latvijas skaistākajām un gleznainākajām vietām sagādās neaizmirstamus mirkļus. Vilnas zeķes, siltas bikses un termoss ar karstu tēju ir obligāti aksesuāri šādā pasākumā.

Pusdienas jūras krastā

Vēlas brokastis, agras pusdienas, sauciet kā gribiet, ir tā ēdienreize, kas ziemā jābauda restorānā jūras krastā. “Kūriņš” Kaugurciemā nav viegli atrodams, bet uzcītīgākajiem meklētājiem atdarīs ar brangu tautisku maltīti teju vai pašās pludmales kāpās, ar skatu uz piesnigušo pludmali. Ja šai dienā vēlaties arī vakariņot kādā no Jūrmalas restorāniem, galdiņu labāk rezervēt laikus. Lai neizrādās tā, ka “Lighthouse” īpašais Valentīna dienas piedāvājums ir jau izpirkts un arī “36. līnija” vai “Giardino” jūs sagaida ar ziņu, ka visi galdiņi ir aizņemti.

Romantiska pastaiga pavasarīgajā pludmalē

Šī būtu romantikas ābeces pirmā svarīgā patiesība. Pastaiga gar jūru ir skaista arī ziemā, kas šobrīd vairāk izskatās pēc pavasara. Pat skaistāka nekā vasarā, jo tad šeit ir daudz mazāk ļaužu. Turklāt šoziem Majoru pludmalē posmā līdz Dzintariem ir izbūvēts apgaismots gājēju celiņš, pa kuru doties romantiskā pastaigā var arī tad, kad sagaidīts saulriets un ārā jau tumšs. Arī šai gadījumā silts apģērbs ir obligāts, jo pie jūras ziemā pūš vējš.

Karstie spa piedāvājumi

Labākais, kas var notikt ar cilvēku pēc ziemīgi pavasarīgas pastaigas, ir kārtīga krievu pirts. Vai sauna. Vai silta burbuļvanna un tai sekojoša masāža taizemiešu gaumē. Spa procedūras par īpaši labām ziemas sezonas cenām šobrīd piedāvā teju vai visas labākās Jūrmalas viesnīcas. Daudzas Jūrmalas kūrortviesnīcas piedāvā dažnedažādus īpašos piedāvājumus un procedūras pāriem. Valentīndienas piedāvājumi plašā klāstā atrodami visitjurmala.lv.

Astro’n’out koncerts Dzintaru koncertzālē

Dzintaru koncertzālē tieši Valentīna dienā, 14.februārī, gaidāmi divi grupas “Astro’n’out” koncerts. Tajā skanēs mūziķu apvienības dziesmas neierastos aranžējumos, kā arī svaigākas kompozīcijas no grupas jaunā albuma. Mūziķiem uz skatuves pievienosies grupas ilggadējais draugs un producents DJ Rudd, kā arī izcilā latviešu koklētāja Laima Jansone. Biļetes pieejamas “Biļešu Serviss” kasēs.