Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:266, Did:0, useCase: 0

Praktiski padomi, lai olu krāsošana izdotos

Lai Lieldienu olu krāsošana izdotos un nebūtu nepatīkamu pārsteigumu, tad pāris praktisku ieteikumu, lai olu krāsošana izdotos un noritētu nevainojami.

Pirmais nosacījums, ka olai noteikti jābūt svaigai! Olas svaiguma mērīšanai ūdens burkā izšķīdina ēdamkaroti sāls.
Ja ola nogrimst, tā ir svaiga. Ja peld pa virsu tā lietošanai absolūti nav derīga. Ne visai svaigas olas peldēs kaut kā pa vidam.

Lai olu čaumala saglabātos vesela līdz vārīšanās beigām – olas pirms vārīšanās 1 stundu vajag paturēt istabas temperatūrā.

Ūdenim, kurā vārīsiet olas, pievieno 1 lielu sauju sāls.

Lai olas krāsotos vienmērīgi, tās vispirms jāattauko. To var darīt ar spirtu vai siltu ziepjūdeni, sālsūdeni, etiķūdeni. Taču ja vēlaties rakstainas olas, tad varat piepilināt klāt parafīnu.

Ja vāroties ūdenim klāt būs etiķis, tad olu krāsas būs izteiksmīgākas un košākas, bet nav plusi bez mīnusiem. Olu kaujās tās būs vārgākas.
Košāku efektu var iegūt olas atstājot uz nakti ledusskapī tās pašas krāsas šķīdumā .

Olas vārīt labāk uz mērenas liesmas. Pie lēnas uguns cietāks sanāks dzeltenums, bet pie spēcīgas — baltums.

Lai olas labāk spīdētu tās var apstrādāt ar sviestu, irīvēt ar speķa ādiņu vai eļļu.