Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Ideālā dāvana. Kāda tā ir?

Cik reizes dienā jāsaka mīļotajam cilvēkam, ka tu viņu mīli?
Cik bieži jāatgādina draugiem par to, ka viņi ir paši labākie?
Vai katru reizi, kad satiekamies ar saviem vecākiem, jāstāsta, cik ļoti viņus cieni?
Vārdi, protams, ir vajadzīgi un pat nepieciešami. Taču no tiem var nogurt. Tie var apnikt. Droši vien tieši tāpēc cilvēki izdomājuši šo brīnišķīgo veidu izteikt savas jūtas- sirdij tuvam cilvēkam uzdāvināt kaut ko jauku.

Dāvana ir visīstākā mūsu jūtu un attieksmes paudēja.
Un ir skumji, ja mūsu izteiktās jūtas aizvāc kaut kur patālāk no acīm, atdāvina citiem vai vienkārši izmet. Bieži necienīga izturēšanās pret dāvanu nozīmē to, ka dāvinātāja jūtas dāvanas saņēmējam nav svarīgas. Un tas ir gandrīz apvainojoši. Taču pastāv arī otra iespēja- uzdāvinātā lieta dāvanas saņēmējam nepatīk.

Tāpēc, dāvinot dāvanas, mums jācenšas uzdāvināt ko tādu, kas patiktu tās saņēmējam.

Kā to panākt?
Šis jautājums pat ir speciāli pētīts un, lūk, kādi secinājumi izdarīti:
Ideālā dāvana pastāv. Tas ir fakts. Kāda tā ir? Un ar ko ideāla dāvana atšķiras no labas dāvanas?

Sāksim ar to, ka dāvanas var iedalīt trijos veidos :

1. Kaut kas tāds, kas pastāv tikai apziņā, bet nepastāv īstenībā. Tāds, kas tiek pretstatīts reālajam un taustāmajam jeb dāvana, kas pastāv dāvinātāja un dāvanas saņēmēja apziņā. Pie tādām dāvanām pieder savas mīlestības dāvināšana, saules un zvaigžņu nonešana no debesīm un tamlīdzīgas lietas.

2. Nevainojam dāvana (bez defektiem). To var paņemt rokās, pataustīt, pasmaržot, pagaršot, bet galvenais- redzēt tās kvalitāti. Piemēram: smaržas, kūka, rotaslietas, grāmata utt.

3. Lieliska un apbrīnojama dāvana visās tās izpausmēs. Šim dāvanu veidam piemīt subjektīvs raksturs, jo no mīļotā cilvēka rokām saņemta lieta, lai kas tā arī būtu, šķitīs lieliska jebkurā gadījumā. Piemēram: mīļotā cilvēka fotogrāfija ar autogrāfu, matu šķipsna ievietota atveramā kuloniņā utt.

Katru no šiem dāvanu veidiem atsevišķi var uzskatīt par labu dāvanu, savukārt ideālai dāvanai jāapvieno sevī visi iepriekš minētie dāvanu veidi.

Piedāvājam jūsu uzmanībai ideālas dāvanas veiksmes formulu:

Ideāla dāvana= izsaka mīlestību + kvalitāte un glīts izskats + simpātiska saņēmējam

Bez tam, ideālai dāvanai piemīt sekojoši psiholoģiskie uzstādījumi:

- ideālā dāvana vienmēr tiek dāvināta no sirds (dāvinātājs necer obligāti kaut ko dabūt pretī),
- tā ir simbols vai kļūst par simbolu patīkamām atmiņām,
- tas ir tas, kas vajadzīgs (tieši šeit un tieši tagad).

Ideālu dāvanu uzdāvināt ir vienkārši, ja domās nostājas tā cilvēka vietā, kuram gribat kaut ko uzdāvināt. Jāizdara tik vien, kā jāatceras viņa hobiji, gaume, izmēri, aizraušanās, svinamo dienu datumi un aizņemtība. Jā, arī pēdējie ir svarīgi.

Nedrīkst aizmirst, ka ar dažām dāvanām varat nostādīt cilvēku neveiklā situācijā: ja dāvana pārāk dārga, neatbilst situācijai vai uzdāvināta ne tajā datumā. Dāvana nedrīkst būt divdomīga un kādus mājienus saturoša. Laba un pareizi izvēlēta dāvana attaisno cerības un nesatur intrigas.

Nu, vai padomājāt un izvēlējāties ideālo dāvanu?
Visi nosacījumi ievēroti? Tad apsveicam. Un neaizmirstiet, ka šādas dāvanas nostiprina attiecības un veicina to tālāko attīstību.