Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā- grāmatas! 3.daļa

Redakcija
Redakcija

Ziemassvētki jau pavisam tuvu. Gaisā jūtama piparkūku smarža, deg adventes sveces un tiek pušķotas egles. Katrs no mums ar ilgošanos gaida šos sētkus, taču nepacietīgākie ir bērni. Paši mazākie katru dienu jautā saviem vecākiem un vecvecākiem, cik tālu vēl līdz ziemassvētku vakaram? Un šī nepacietība ir itin labi saprotama- tik ļoti gribas ātrāk ieskatīties Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā.
Vai esat jau izdomājuši, ko tajā liksiet? Kā būtu ar kādu skaistu, interesantu grāmatu? Mums ir ko piedāvāt Ziemassvētku vecīšiem un viņu čaklajiem rūķiem!

50 aizraujoši zinātnes eksperimenti

Kuram bērnam gan nepatīk eksperimentēt? Katrs mazais rakaris cenšas izzināt pasauli un lietu kārtību tajā. Dodiet šo iespēju savam bērnam, uzdāvinot 50 aizraujošus zinātnes eksperimentus. Kastītē kopā ir 50 kartītes ar eksperimentiem.

Hugo un Bellas sapņu māja. Grāmata ar uzlīmēm

Tāpat katram mazulim patīk būvēt, veidot un iekārtot mājas savām lellēm un lāčiem. Grāmata Hugo un Bellas sapņu māja" dod šo iespēju.
Katrā šīs grāmatas atvērumā ir redzama kāda no skaistās un romantiskās mājas telpām. Uzlīmju lapās ir visdažādākie priekšmeti, kuri iederas Hugo un Bellas sapņu mājā. Ir arī komentāri, kā sauc konkrēto priekšmetu, kur tas novietojams vai kādam nolūkam tas vajadzīgs. Bērnam jāizpēta grāmata, jāiepazīstas ar telpām un tad, līmējot uzlīmes, tās jāiekārto – jānovieto mēbeles tām paredzētajās vietās, jāpiekar pie sienām gleznas, jāatrod vieta mājas mīluļiem, rotaļlietām, apģērbam un daudzām citām lietām.

Grega dienasgrāmata 6. Gandrīz noziedznieks /Džefs Kinnijs/

Bet tiem, kas seko līdzi nerātnā Grega gaitām, ir iespēja iepazīties ar kārtējiem viņa nedarbiem jaunajā, nu jau sestajā Gega dienasgrāmatā.
Šoreiz atkal Gregam Heflijam ir lielas nepatikšanas. Ir sabojāts skolas īpašums, un Gregs ir galvenais aizdomās turamais. Taču patiesībā viņš nemaz nav vainīgs! Vismaz ne gluži...
Gregam uz papēžiem min policija, bet tad pār pilsētu brāžas sniegputenis, iesprostojot Heflijus mājās. Gregs zina, ka tad, kad nokusīs sniegs, viņam būs jāstājas pretī neizbēgamajam. Bet vai tiešām iespējams vēl bargāks sods nekā uz visām brīvdienām tikt ieslodzītam mājās kopā ar ģimeni?

Grega kalendārs 2013

Bez iepriekš minētās grāmatas Grega mīļotājiem izdots pat kalendārs nākošajam gadam.
Šajā oriģinālajā 16 mēnešu kalendārā katrs sastapsies ar visiem galvenajiem Grega dienasgrāmatas varoņiem. Kalendārā ietvertas jaunas Džefa Kinnija ilustrācijas, kā arī vairāk nekā 50 uzlīmes, kas palīdzēs katram tā īpašniekam viegli atcerēties dzimšanas dienas, ārsta apmeklējumus un skolas pasākumus.

Hugo ģeniālā pasaule /Sabīne Ceta/

Tiem, kas draugos ar Gregu un mūsu pašu latviešu Jāni B., noteikti patiks arī Hugo ģeniālā pasaule.
Kas gan ir Hugo no 6. klases?
Hugo ir ģēnijs, sporta zvaigzne un vissuperīgākais zēns visā skolā – vismaz savos sapņos... īstajā dzīvē viņš no slavas vēl ir jūdzēm tālu. Vislabprātāk Hugo pavada laiku ar savu labāko draugu Niko un nomokās ar vislielāko problēmu, kāda vien iespējama viņa vecumā: kā vienā dienā no vidusmēra čaļa kļūt par supervaroni?
Hugo ģeniālais plāns ir šāds: visus spēkus veltīt tam, lai beidzot kļūtu par sporta zvaigzni, un tad kā supervaronim iekarot skaistās Violas labvēlību. Futbolā, handbolā, džudo, peldēšanā un pat baletā Hugo grib pierādīt savas izcilās spējas. Taču ikvienam sporta veidam piemīt savi knifiņi...
Tas liek lasītājam gan just Hugo līdzi, gan skaļi smieties.

365 pasaciņas katram vakaram

Pasakas ir unikāla lasāmviela, kas patīk ne tikai bērniem, bet arī daudziem pieaugušajiem. Tās palīdz atsaukt bērnības sapņus un ilgas, tās padara katras dienas vakaru īpašu, jo katru vakaru ir iespēja aizceļot uz kādu citu pasaku, nedomājot par ikdienas rūpēm un raizēm. Uzdāvinot šo grāmatu savam mazulim, jūs kopā ar viņu 365 dienas gadā varēsiet lasīt interesantus stāstiņus par bērnu piedzīvojumiem gan mūsdienās, gan sendienās – šeit darbojas prinči un princeses, pelēns un lauva, visādi gariņi un citi tēli.

Nikijas dienasgrāmata /Reičela Renē Rasela/

Nu arī meitenes sagaidījušas savu “Grega” grāmatu – tā ir Reičelas Renē Raselas “Nikijas dienasgrāmata”!

Nikija Maksvela, tāpat kā Gregs Heflijs, nebūt nepieder pie populārākajiem skolēniem un arī viņas dzīvē netrūkst pārpratumu un nepatikšanu. Patiesībā Nikija ir pavisam tālu no popularitātes – viņa ir galīga lūzere. Meitene cer, ka, uzsākot mācības jaunā skolā, viņa iegūs jaunus draugus un neveiksmes paliks pagātnē. Bet dzīvē nekas nenotiek tik vienkārši...

Sekojiet Nikijas gaitām komiksos un dienasgrāmatas ierakstos, kad viņa uzsāk mācības jaunā skolā, strīdas ar mammu par nepieciešamību iegādāties iPhone un satiek savu nāvīgo ienaidnieci – skolas populārāko meiteni Makenziju.

Jauna skola. Jauna simpātija. Jauna ienaidniece. Un jauna dienasgrāmata, kur to visu aprakstīt.

Emīlija no "Jaunā mēness" /Lūsija Moda Montgomerija/

Meitenēm noteikti patiks arī emīlija no Jaunā mēness. Šī grāmata pieder pie visu laiku populārākajām romantiskās jauniešu literatūras grāmatām. Romāna autore Lūsija Moda Montgomerija, kas sarakstījusi arī grāmatu ciklu „Anna no „Zaļajiem jumtiem””, atzinusi, ka Emīlija ir viņas mīļākā varone.

Emīlija no Junā mēness ir aizkustinošs, romantisks stāsts par pusaugu meitenes pirmajiem mēģinājumiem rakstniecībā. Taču īstu baudījumu sagādā lappuses, kurās autore rāda, kā veidojas Emīlijas personība – vienlaikus lepna un sirsnīga, dziļi jūtoša un neglābjami radoša.

„Es sāku rakstīt dienasgrāmatu, kuru atļauts publicēt pēc manas nāves, ” savā jaunajā kladē ieraksta pusaudze Emīlija. Jau tobrīd meitenei ir skaidrs – viņa būs slavena rakstniece, kuras jaunības dienu dienasgrāmatu vēlēsies publicēt visi.
Taču ikdiena atšķiras no sapņiem. Drīz vien pēc tēva nāves Emīlija nonāk „Jaunajā mēnesī” – radinieku mājās pie tantes Elizabetes. Tante nav vis kaut kāda laipnā feja – viņa ir stingra un principiāla, un, šķiet, nekas neliks atmaigt viņas cietajai sirdij. Ar pateicību pieņemot tantes rūpes, Emīlija savukārt mācās būt drosmīga un lepna.

“...ja tu zinātu, ka visu mūžu būsi plika kā baznīcas žurka, ja tu zinātu, ka neviena tava rinda nekad netiks iespiesta, vai arī tad tu turpinātu rakstīt? Vai turpinātu?”
Ko Emīlija atbild misteram Kārpenteram?

Visas grāmatas atradīsiet Zvaigzne ABC grāmatnīcās visā Latvijā!