Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā- grāmatas! 1.daļa

Redakcija
Redakcija

Piepildiet Ziemassvētku vecīša maisu ar interesantām un vērtīgām dāvanām- grāmatām!
Kā zināms, grāmata ir bijusi un mēs ticam, ka vienmēr arī būs, viena no labākajām dāvanām visos laikos.

Sievietēm

No Zentas līdz Zentai /Inga Jēruma/ apgāds Zvaigzne ABC

Televīzijas seriāla „UgunsGrēks” varone Zenta ir dabiska, saprotama, ticami atveidota un pazīstama, tāpēc arī skatītāju iecienīta. Ir vēl kāda Zentas īpašība – viņa ir savējā.
Zentas lomas atveidotāja aktrise, Valmieras Drāmas teātra izrāžu vadītāja Regīna Devīte dialogā ar grāmatas "No Zentas līdz Zentai" autori Ingu Jērumu atceras Regīnas agrās bērnības laiku ( dzimusi 1956. gadā Sibīrijā), skolas gadus Pilskalna pamatskolā, Burtnieku astoņgadīgajā skolā , Valmieras 4. vidusskolā, studijas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā un Valsts Teātra mākslas institūtā (GITIS) Maskavā .
Lasītājiem būs interesanti ielūkoties Vlmieras Drāmas teātra aizkulisēs, jo Regīna Devīte šeit strādājusi par ģērbēju, izrāžu vadītāju, režisora asistenti. Nospēlējusi vairāk nekā 40 lomu.
Kopš 2002. gada filmējas latviešu seriālos „Neprāta cena” un „UgunsGrēks” Zentas lomā.
Divu sieviešu sarunā ne mazums atklātības mirkļu un pārdomu par aktrises likteņa līkločiem un dziļi sirdī noglabātiem pārdzīvojumiem.

Orhideju nams /Lūsinda Railija/ apgāds Zvaigzne ABC

Džūlija Forestere, slavena pianiste, bērnībā bieži uzkavējās Vortonpārkas muižas siltumnīcā, kur viņas vectēvs audzēja eksotiskos ziedus.
Pēc daudziem gadiem, cenšoties atgūties pēc ģimenes traģēdijas, Džūlija atkal atgriežas Vortonpārkā, lai atgūtu dvēseles mieru. Tagad muižā saimnieko harismātiskais Kits Krofords. Veicot muižas atjaunošanas darbus, Kits atrod vecu dienasgrāmatu, kurā aprakstītie notikumi liek Džūlijai doties pie savas vecmāmiņas, lai uzzinātu patiesību par mīlas stāstu, kas uz mūžiem ir mainījis Vortonpārkas iemītnieku likteni...

Lūsinda Railija (Lucinda Riley) ir īru rakstniece, iepriekš strādājusi par aktrisi gan teātrī, gan televīzijā. Tālo Austrumu iedvesmota, L. Railija ir uzrakstījusi romānu “Orhideju nams”, kas īsā laika periodā pārdots vairāk nekā miljons eksemplāros, nodrošinot autorei starptautisku slavu.

“Lūsindas Railijas emocionālais stāstījums vienā elpas mirklī aizrauj lasītājus no burvīgās Vortonpārkas un eksotiskāsTaizemes līdz 2. pasaules kara postītajai Eiropai. Piesātināts ar negaidītiem sižeta pavērsieniem, kaisli un meliem, romantiku un pikantumu, romāns “Orhideju nams” neatstāj vienaldzīgu nevienu lasītāju.”

Sirds pārvērtības /Šarlote Binghema/ apgāds Zvaigzne ABC

Šarlote Binghema (dz. 1942) ir godalgota angļu rakstniece, daudzu romānu, lugu un televīzijas seriālu scenāriju autore, viņas darbi tulkoti un izdoti vairāk nekā miljons eksemplāros daudzās pasaules valstīs. Latviešu lasītāji iepazinuši viņas romānus “Kastaņkoks”, “Lakstīgalas dziesma” u.c.

Ikvienam, kurš ierodas pavadīt laiku muižas mājā Stoukpārkā Vusterā, šķiet, ka tās pievilcība ir nemainīga. Tā domā arī Frederiks Džordens, amerikāņu komponists, kurš noīrējis māju, lai atpūstos no pārslodzes un no savas labu gribošās, bet nogurdinošās saderinātās. Viņš izbauda šīs vietas mieru un skaistumu, līdz kādu rītu, nejauši ieraudzījis, kā netālās Atpūtas mājas jaunā, savrupā iemītniece rītausmā baro stirnas, saprot, ka viņa dzīve pārvērtīsies uz visiem laikiem.
Flēra Fišere-Dilke ir dzimusi godkārīgu vecāku ģimenē. Gluži nejauši atklājas, ka meitenei ir ģeniālas spējas mūzikā, un, par spīti vecāku pretestībai, viņa kļūst slavena. Flēra izdara savu izvēli, bet tuvākais cilvēks to nespēj viņai piedot. Tikai pēc tam, kad meitenes dzīvē notiek traģisks pavērsiens un vēlāk viņa sastop valdzinošu un bezbailīgu cilvēku, notiek Flēras sirds pārvērtības...

Līdz varavīksnei /Sesilija Aherna/ apgāds Zvaigzne ABC

Rozija un Alekss – labākie draugi vai dvēseles radinieki?
Rozija un Alekss kopš bērnības ir bijuši kopā gan priekos, gan bēdās.
Taču, kad Aleksa ģimene pēkšņi pārceļas no Dublinas uz Bostonu Amerikā, draugi pēkšņi tiek šķirti. Rozija bez Aleksa jūtas apjukusi. Tomēr, kad meitene gatavojas braukt pie drauga uz Bostonu, notiek kas tāds, kas maina visu viņas dzīvi. Rozijai jāpaliek Dublinā.
Abu maģiskā saikne saglabājas. Bet vai viņu draudzība spēs pārdzīvot gadus un attālumu, kā arī jaunas attiecības? Turklāt Rozijas prātā nerimstas doma, vai viņiem nav lemts būt kam vairāk nekā tikai labākajiem draugiem. Pārpratumi, šķēršļi un dažādas neveiksmes nav ļāvušas abiem būt kopā. Bet vai patiesas mīlestības dēļ Rozija un Alekss spēs riskēt likt uz spēles visu – pat savu draudzību? Un kādus pārsteigumus liktenis viņiem būs sagādājis šoreiz?

Divpadsmit logi /Ilze Indrāne/ izdevniecība Nordik

"Divpadsmit logi" ir divpadsmit neuzrakstīto romānu fragmenti, izirušas lapas ar atvainošanos un piedošanas lūgumu pieminētajiem un vārdos sauktajiem par uzrakstīto un noklusēto..." (Autore). Jaunajā stāstu grāmatā rakstniece tēlo dažādu paaudžu dzīvi 20. gs. deviņdesmito gadu un 21. gs. sākuma Latvijā - cilvēku cīņu par savu materiālo un garīgo pastāvēšanu, vērtību saglabāšanu. Ilzes Indrānes darbi - no vairāku paaudžu tik iemīļotās "Lazdu laipas" līdz mūslaiku "Dievsunīšiem" - lasītājiem zināmi un tuvi. Tie bieži iezīmējuši būtiskus pavērsienus sabiedrības dzīvē, daudz lasīti, diskutēti, prēmēti. Šogad rakstnieces devums latviešu literatūrā novērtēts ar augstāko balvu - Triju Zvaigžņu ordeni.








Vīriešiem

Pelikānu lieta /Džons Grišams/ apgāds Zvaigzne ABC

Džordžtaunā kādā namā ir dzirdami slepkavas Reebok sporta kurpēs ieauto kāju soļi.
Pusnaktī Montrouzas geju kinoteātrī tiek atrasts miris cilvēks.
Nākamajā dienā visu Ameriku pāršalc vēsts, ka nogalināti divi Augstākās tiesas tiesneši.
Ņūorleānā jauna tieslietu studente raksta juridisku kopsavilkumu par kādu noziegumu, kas iegūst nosaukumu “Pelikānu lieta”.

Derbiju Šovu ir vadījusi vien intuitīva nojauta, bet Vašingtonas augstākajai ierēdniecībai viņas sagatavotais materiāls ir kā politisks dinamīts.
Derbija kļūst par nevēlamu aculiecinieci slepkavībai, kuras patiesais mērķis bijusi viņa pati. Slēpjoties no vajātājiem, meitene pamazām saprot, ka vienīgais cilvēks, kuram var uzticēties un kurš palīdzēs atrisināt sarežģīto mīklu, ir žurnālists Grejs Grāntems. Tomēr noziegumā iesaistītos, kas lasījuši Derbijas vēstuli, neapturēs nekādi šķēršļi, pirms tiks iznīcināti visi pierādījumi un liecinieki.

Džons Grišams (John Grisham, dz. 1955), amerikāņu rakstnieks, kura spriedzes pilnie kriminālromāni par juristu darbu iecienīti arī latviešu lasītāju vidū.
Pēc romāna “Pelikānu lieta” motīviem uzņemta tāda paša nosaukuma filma, kurā galvenās lomas atveidojuši Džūlija Robertsa un Denzels Vašingtons.

Zīda nams /Entonijs Horovics/ apgāds Zvaigzne ABC

“Ikviens sīkums, ikkatra frāze, katra miglainā Londonas ieliņa – viss ir tā, kā tam jābūt. Holmss un Vatsons ir atgriezušies, un mēs varam to izbaudīt!”

Mākslas priekšmetu tirgotājs Edmunds Kārstērzs vēršas pie Holmsa, jo viņu vajā īru bandīts Kīlans O'Donahjū. Viens no Holmsa izlūkiem – ielaspuika Ross – tiek atrasts nežēlīgi noslepkavots, ar baltu zīda lenti ap roku. Kaut kur Londonā darbojas ārkārtīgi slepena organizācija “Zīda nams”, un neviens nezina, kādi ir viņu mērķi. Pat Holmsa brālis Maikrofts iesaka Šerlokam neiesaistīties lietās, kas skar “Zīda namu”, jo sekas var būt neparedzamas. Holmss neklausa – un nokļūst neapskaužamā situācijā. Trīs liecinieki apsūdz viņu meitenes slepkavībā...

“Vai Horovics spēj mūs pārsteigt? Aizraut?... Jā, un kā vēl!”

Entonijs Horovics (1955) ir angļu rakstnieks un daudzu slavenu britu detektīvseriālu scenāriju autors. Lai gan pēdējās simtgades laikā tapuši daudzi neautorizēti darbi, kuros atdzīvināts slavenais detektīvs, tikai “Zīda nams” ir sera A. Konana Doila biedrības (Conan Doyle Estate) atzīts autorizēts turpinājums.

Mocarta kungs pamostas /Eva Baronska/ apgāds Zvaigzne ABC

Eva Baronska (Eva Baronsky, dz. 1968) ir austriešu rakstniece, viņa studējusi interjera arhitektūru un mārketinga komunikācijas, strādājusi par komunikāciju konsultanti, grafiķi, žurnālisti, līdz pievērsusies rakstniecībai. Par pirmo romānu “Mocarta kungs pamostas”(Herr Mozart wacht auf, 2009) viņai piešķirta Homburgas pilsētas Frīdriha Helderlīna fonda veicināšanas balva.

Nupat iepriekšējā vakarā gulējis uz nāvesgultas, Volfgangs pamostas nepazīstamā vietā un – kā viņam pamazām kļūst skaidrs – svešā laikmetā, kur mūzika skan bez orķestra, ekipāžas brauc bez zirgiem, gaisma spīd bez svecēm… Neiedomājamo laika ceļojumu uz 2006. gadu viņš spēj izskaidrot tikai ar dievišķu uzdevumu: viņam ir jāpabeidz Rekviēms. Kā dīvainis un dzīvs anahronisms Volfgangs klīst pa mūsdienu Vīni, vairs neuzdrīkstēdamies dēvēties par Mocartu. Problēmas viņam sagādā gan metro vagonu durvis, gan personas apliecības trūkums, gan daudz kas cits, un viņa vienīgais kompass šajā baisajā, svešajā pasaulē ir mūzika. Par viņa balstu kļūst poļu vijolnieks, meitene Anju un kaismīgā vēlēšanās mest izaicinājumu konvencionālajai mūzikai. Tomēr, jo ilgāk Volfgangs uzturas svešajā laikmetā, jo uzmācīgāks kļūst jautājums: kas notiks, kad viņš būs pabeidzis Rekviēmu… Šis romāns ir dievišķs joks, pārsteidzoša un traģikomiska rotaļa ar laikiem un identitātēm.

Maskas /Aleksandra Mariņina/ izdevniecība Nordik

Pazīstamais Šekspīra izteiciens par to, ka dzīve ir teātris un ļaudis tajā aktieri, vislabāk atbilst Aleksandras Mariņinas jaunajam romānam. Teātris taču nav tikai cildena māksla, tas ir kā dzīvs organisms, kas necieš melus, nodevību un reizēm ļoti nežēlīgi atmaksā.
Teātrī “Jaunā Maskava” notiek mīklains, apkārtējiem neizprotams noziegums – uzbrukums režisoram un teātra mākslinieciskajam vadītājam Ļevam Bogomolovam. Privātdetektīve Anastasija Kamenska un jauns operatīvais darbinieks no Petrovkas – Antons Stašis – tūdaļ ķeras pie izmeklēšanas, kas viņus noved pie pārsteidzošiem un negaidītiem rezultātiem.

Aizdomās turamo ir daudz, visi viņi melo, un katram ir savi iemesli: vecāku mīlestība, akla kaislība, šantāža, panākumu kāre, kas sasniedzami par necilvēcīgu cenu, un bailes tikt atmaskotam.
Un visu padara vēl sarežģītāku tas, ka ikviens Teātra darbinieks vēlas spēlēt kādu lomu – kaut vai mazu monoizrādi detektīva priekšā...


Taisnā tiesa /Aleksandra Mariņina/ izdevniecība Nordik

Divdaļīgā romāna "Nāve kā māksla" otrā grāmata.
Ja izlasījāt pirmo grāmatu “Maskas”, taču tā arī neguvāt izskaidrojumu, kādēļ tika nogalināts teātra mākslinieciskais vadītājs, ķerieties pie romāna otrās daļas – “Taisnā tiesa”!
Anastasija Kamenska un operatīvais darbinieks Antons Stašis turpina izmeklēšanas darbu un iegūto faktu analīzi. Acīmredzot kaut kas ļoti būtisks tika palaists garām, jo tiek pastrādāts jauns noziegums – kāds nogalina lugas “Taisnā tiesa” autoru. Tas vedina meklēt cēloņus citviet.








Jauniešiem

Kerija /Stīvens Kings/ apgāds Zvaigzne ABC

Keriju knābā klasesbiedri, tomēr viņa ir neparasti apdāvināta. Meitene ar sava prāta palīdzību spēj pārvietot priekšmetus. Durvis aizslēdzas. Krīt sveces.
Tas ir viņas spēks un reizē arī vājums.
Kādā labsirdības uzplūdā – tikpat spontānā kā apkārtējo dzēlīgās nievas – Kerijai tiek piedāvāta iespēja kļūt normālai...līdz negaidīta nežēlība viņas spējas pārvērš šausmu un iznīcības ierocī, kuru tik drīz nespēs aizmirst neviens.

Stīvens Kings (1947) – pasaules literatūras šausmu karalis, nepārspējams cilvēka dvēseles tumšāko nostūru izzinātājs, tumsas estēts, kura grāmatas gan biedē, gan sajūsmina, gan liek sašust... un tomēr vilina.

Rakstnieka pirmais romāns “Kerija” un romāna ekranizācija ļāva viņam kļūt par to, kas viņš ir patlaban – autors, kura darbi, iespējams, ir visvairāk pārdotie pasaulē.


Pandēmija /Lorena Olivera/ apgāds Zvaigzne ABC

Lorena Olivera piedāvā satriecošu New York Times bestsellera DELĪRIJS turpinājumu.
Aizbēgusi uz Mežonīgo zemi, romāna galvenā varone Lēna nonāk viņai pavisam svešā, skarbā pasaulē, kurā tomēr ir vieta cilvēku jūtām un līdzpārdzīvojumiem. Zombiju zemē, kā to dēvē “slimie”, viņa atgriežas jau kā pretošanās kustības dalībniece.

Vai Lēnai izdosies tikt galā ar jaunajiem pārbaudījumiem? Vai skaudrā realitāte mainīs viņas jūtas?
Lielisks, aizraujošs romāns, kurā sprakšķ versmaina nepakļaušanās uguns un aizliegta romantika.





Pirms es krītu /Lorena Olivera/ apgāds Zvaigzne ABC

Ja nu tavā dzīvē būtu atlikusi tikai viena diena?
Ko tu darītu?
Kuru tu noskūpstītu?
Un uz ko tu būtu gatavs, lai glābtu savu dzīvību?

Samantai Kingstonei ir viss: stilīgākais puisis visā pilsētā, trīs superīgas draudzenes un pats labākais, ko piedāvā Tomasa Džefersona vidusskola, sākot ar foršāko galdiņu skolas kafejnīcā un beidzot ar ērtāko vietu autostāvvietā. Ir piektdiena, 12. februāris, un tai jābūt vienkārši kārtējai dienai Semas lieliskajā dzīvē.
Taču tā izrādās pēdējā.
Tad viņai tiek dota otra iespēja. Patiesībā – septiņas. Veselu nedēļu atkal un atkal izdzīvojot savas dzīves pēdējo dienu, Sema atšķetina noslēpumu, kas apvij viņas nāvi, un atklāj, cik vērtīgs patiesībā ir tas, ko viņa var zaudēt.

Varbūt tu vari atļauties gaidīt. Varbūt tev ir rītdiena. Varbūt tev ir tūkstoš, trīstūkstoš un desmittūkstoš rītdienu – tik daudz laika, ka vari tajā peldēties, vārtīties, slīdināt to caur pirkstiem kā monētas. Varbūt tev ir tik daudz laika, ka vari ar to šķiesties.
Bet dažiem no mums ir tikai šodiena. Un patiesībā nekad nevar skaidri zināt.

Aplis /Matss Strandbergs, Sāra B. Elfgrēna/ apgāds Zvaigzne ABC

Engelsforsa – skaists nosaukums noplukušai zviedru pilsētai, kurā sešas meitenes tikko uzsākušas skolas gaitas ģimnāzijā. Viņām nav nekā kopēja, izņemot to, ka viņas vajā sens ļaunums.

Kādu nakti, kad mēness kļuvis mistiski sarkans, kāds nezināms spēks viņas visas aizved uz pilsētas parku. Meitenes nezina, kā un kāpēc tur nonākušas, taču drīz vien kļūst skaidrs, ka citai bez citas viņām neizdzīvot, jo viņas ir Izraudzītās...

Engelsforsas triloģijas pirmā grāmata jau izdota vismaz 25 valstīs vairāk nekā 140 000 eksemplāros. Tā saņēmusi vairākas jaunatnes literatūras balvas.






Pieci kaķi zem Ziemassvētku zvaigznes /Andrēa Šahta/ izdevniecība Nordik

Kad ierodas Ziemassvētku kaķis, notiek brīnumi...
Sirsnīgi stāsti Ziemassvētku noskaņās ar laimīgām beigām.

Piecos stāstos, kuros darbība risinās īsi pirms Saulgriežiem, kaķenītēm un runčiem rodas izdevība izlīdzēt saviem dažbrīd ne visai attapīgajiem saimniekiem, viņu laimes meklējumos. Ļoti asprātīgi un ar dziļām simpātijām autore Andrēa Šahta rāda pasauli ar kaķa acīm. Autores aprakstītie kaķi spēj orientēties piecos dažādos laikmetos un vidē – Ēģiptē mūsu ēras 2. gadsimtā, visai barbariskās Vācijas mežos 12. gadsimtā, agrīnajos jaunajos laikos, kas izcēlās ar raganu medībām, omulīgajā bīdermeiera laikmetā un mūsdienās, ko mēs uzskatām par vislabākajiem laikiem, jo citus patiesībā neesam pieredzējuši. Ar kaķiem tas ir citādi.
Rakstniece Andrēa Šahta - kopā ar vīru un kaķiem - dzīvo Badgodebergas tuvumā Vācijā. Viņa sarakstījusi vairākas grāmatas, kuru galvenie varoņi ir kaķi. Pēdējos gados viņa pievērsusies vēsturiskiem romāniem.

Grāmatas nopērkamas apgāda Zvaigzne un J.Rozes grāmatnīcās visā Latvijā!