Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Padomi galda noformēšanā: kā valsts svētkos uzburt īpašu noskaņu?

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties valsts svētkiem, Iittala aicina uzburt svētku sajūtu ne vien sirdīs, bet arī savās mājās. Iittala galda noformēšanas eksperta un Augu Māja dekoratora Valtera Ozoliņa padomi svētku galda noformēšanā palīdzēs svētku sajūtas radīšanā gan sev, gan saviem mīļajiem.

Eksperimentē ar krāsām!

Domājot par jebkura veida noformējumu, tajā skaitā arī par galda dekorēšanu, valsts svētkos, visbiežāk pirmā asociācija ir sarkanas un baltas krāsas kombinācija. Tomēr ne vienmēr var un vajag izmantot šīs divas krāsas. Izmantojot dažādu veidu sarkanos, rozā un lillīgos toņus svētku noskaņa nebūt nepazudīs, gluži otrādi – iegūsiet oriģinālu svētku galda noformējumu.



Ļaujies krāsām un košumam

Nebaidies izmantot piesātinātas un košas krāsas traukus. Šajā galda klājumā ir izmantoti krāšņie Iittala Taika kolekcijas šķīvji, tasītes un apakštasītes, kas lieliski izceļas uz kopējā galda noformējuma, tādējādi veidojot dekoratīvu, krāšņu un svinīgu galda klājumu. Galvenais saglabāt līdzsvaru – ja kāda no detaļām ir krāšņa, tad citas izvēlies lakoniskākas.



Izmanto latviskus simbolus arī galda noformējumā

“Galda klājumam droši var izmantot tautiskās jostas ar latviskajām zīmēm, kuras, izkārtotas pāri svētku galdam, uzburs īpašu svētku noskaņu. Tāpat iespējams kombinēt dažāda veida un izmēra karogkrāsas lentītes. Tās var izmantot ziedu noformējumā, ar tām var papildināt galda dekorus, kā arī tās var izmantot, apsienot auduma salveti – šajā gadījumā lentīte katram viesim paliks kā piemiņa no svētku vakariņām,” iesaka Iittala galda noformēšanas eksperts un Augu Māja dekorators Valters Ozoliņš. Svētku tematiku lieliski akcentēs arī sveču izvēle attiecīgajos toņos – kombinējot vienkrāsainas sveces vai izmantojot sveces, kas jau ir izgatavotas sarkanbaltsarkanajos toņos.



Piešķir galda noformējumam dzīvīgumu

Ziedi lieliski papildinās ikvienu galda klājumu, atdzīvinot to un padarot svinīgu un neatkārtojamu. Arī ziedu izvēlē nevajadzētu sevi ierobežot – droši kombinējiet rudens un pavasara ziedus – jo radošāk, jo labāk. Ziedu krāsa un forma būs tā, kas noteiks galda noformējuma noskaņu.



Informācija par produktiem: galda noformējumā izmantoti sķīvji, tases un apakštases no Iittala kolekcijas Taika, šķīvji no kolekcijas Teema, glāzes no kolekcijas Essence, Toikka putni, Nappula, Kivi un Kastehelmi kolekcijas svečturi, Alvar Aalto vāze un Piano kolekcijas galda piederumi.



Zīmola Iittala kolekcijas ir pieejamas Iittala veikalā Rīgā, Aspazijas bulvārī 24.