Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Sajūti pavasari ziedu kompozīcijās un līgavu dekoros!

Redakcija
Redakcija

Hiacintes, tulpes, narcises, ceriņi, anemones, kā arī pumpuri, zaļi asni un citi pavasara vēstneši būs redzami krāšņos floristu darbos izstādē “Nature Expo 2017” no 28. līdz 30. aprīlim Ķīpsalā. Klātienē varēs vērot spraigas sacensības un izcilu floristu paraugdemonstrējumus, kas veltītikāzu tematikai!

Jau otro gadu izstādes “Nature Expo” programmu bagātinās floristikai veltīti pasākumi, ko organizē Latvijas Floristu apvienība (LFA), – notiks Rīgas atklātaisskolēnu un jauniešu floristu konkurss un izstāde “Pavasara prieks”, kā arī līgavu dekoru jaunāko tendenču paraugdemonstrējumi ar izcilu floristu amata meistaru piedalīšanos.

“Mēs esam radījuši mazus floristu svētkus un aicinām ikvienu tos baudīt kopā ar mums! Šajos svētkos visur klātesošs būs pavasaris – arī norises vietas interjerā, ko veidojam kopā ar sadarbības partneriem un vadošajām floristu skolām. Ļaujieties pārsteigumam, ko konkursā sniegs bērni un jaunieši, bet paraugdemonstrējumos – Baltijas vadošie florista amata meistari!” – aicina konkursa organizatore, LFA valdes priekšsēdētāja Gunita Lazdiņa.

Konkurss “Pavasara prieks”
Konkurss vienuviet Ķīpsalā pulcēs bērnus, skolēnus un jauniešus, kuri šo arodu vēl mācās. Par uzvarētāja titulu klātienē cīnīsies 15 bērni trīs grupās: 1.– 4. klase, 5.–9. klase un 10.–12. klase.Ikviens interesents ir aicināts vērot sacensības“Nature Expo 2017” pirmajā dienā, 28. aprīlī, no plkst. 13.00 līdz 15.00, kā arī gatavo darbu izstādi 29. un 30. aprīlī.Dalībnieki veicamo uzdevumu un materiālus uzzinās tikai mirkli pirms konkursa sākuma, tāpēc sacensības solās būt īpaši spraigas. Skatītāji būs pārsteigti, cik kreatīvus, iedvesmojošus un tehniski sarežģītus darbus spēj radīt bērni un jaunieši!

Darbus vērtēs profesionāla žūrija – florista amata meistari, starptautisko un vietējo konkursu laureāti – florista amata meistars Agra Maulāne, Baibas Grīnbergas floristikas meistardarbnīcas vadītāja Baiba Grīnberga un florista amata meistarsGinta Nordmane.

Līgavu dekoru paraugdemonstrējumi
Izstādes otrajā dienā, 29. aprīlī, no plkst. 11.30 līdz 17.00 norisināsies floristu paraugdemonstrējumi – ikviens varēs iepazīties ar līgavu dekoru modes tendencēm pavasara nokrāsās. Savu veikumu izstādē demonstrēs floristi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tajā skaitā arī tādi izcili sava amata meistari kā Aija Žagariņa, Agra Maulāne,GaivaMičule, Indra Jaundāldere, Elita Vīna, Ieva Ģērmane, Evija Apermane un vēl citi. Apmeklētāji varēs sajust pavasari, smelties idejaskāzu noformējumam, kā arī aprunāties ar meistariem un varbūt jau atrast savas Īpašās dienas ziedu dekoru meistaru!

Kā zināms, no 28. līdz 30. aprīlim Ķīpsalā notiks izstāde pavasara darbiem “Nature Expo 2017”. Sēklas, stādi, augsnes uzlabotāji, laistīšanas sistēmas, lapenes, siltumnīcas, dārza tehnika, inventārs… un vēl daudz kas cits priecēs apmeklētājus! Būs arī plaša mājražotāju un amatnieku produkcijas ekspozīcija, savukārt mazāko izstādes apmeklētāju priekam darbosies vairākas atrakcijas.

“Nature Expo 2017” darbalaiks:
28. aprīlis 12.00–18.00
29. aprīlis 10.00–18.00
30. aprīlis 10.00–17.00

Ieejas biļešu cenas:
Pieaugušajiem – 2 EUR
Pensionāriem, studentiem, invalīdiem – 1 EUR
Ģimenes biļete (divi pieaugušie un divi bērni) – 5 EUR
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Autostāvvieta – 2 EUR

Izstādi “Nature Expo” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Floristu apvienību, Stādu audzētāju biedrību un uzņēmumiem “DM Tehnika” un “IKU Eduards”.