Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

8. marts Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā 8. marta dāvana daiļā dzimuma pārstāvēm: ieeja dārzā tikai par 1 EUR un 50% atlaide Tropu tauriņu mājas apskatei.

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā valda īsti pavasarīga noskaņa: Palmu mājas priekšā dzeltenos ziedos ir liela burvju lazda, bet siltumnīcās zied orhidejas. Marts ir arī labākais laiks, kad baudīt acāliju ziedēšanas krāšņumu: to piebriedušie, maigie pumpuri, balto, sārto un violeto ziedu kupenas piepilda Acāliju māju. Pakāpeniski, noziedot vienām šķirnēm, plaukst arvien vēlākās kolekcijas ziedētājas, kurā kopā ir vairāk nekā 120 dažādas šķirnes. Savukārt, ieejot Tropu tauriņu mājā, var baudīt vasaras siltumu un bezbēdīgo tauriņu spārnu krāsu mirdzumu. Pašlaik skatāmi eksotiskie lidoņi, kas dabā sastopami Dienvidamerikā. Bet Palmu mājas vestibilā fotogrāfiju izstāde par Latvijas purviem, kur skatāmas to skaistākās un teiksmainākās ainavas.

8. martā visām daiļā dzimuma pārstāvēm iespēja apmeklēt LU Botānisko dārzu par 1 eiro, bet skatīt tauriņus, maksājot par biļeti tikai puscenu. Šajā dienā Tropu tauriņu māja atvērta ilgāk - līdz plkst. 17:00, bet Botāniskais dārzs - līdz pat plkst. 18:30.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Oktobrī – martā dārzs ikdienā apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.30, bet Tropu Tauriņu māja - no plkst. 11:00 līdz 16:00. Standarta ieejas maksa Botāniskajā dārzā: skolēniem – 2,00 EUR, studentiem un pensionāriem – 3,00 EUR, pieaugušajiem – 4,00 EUR. Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei Botāniskajā dārzā jāmaksā – 4-17 gadus veciem bērniem, pensionāriem 3,00 EUR, pieaugušajiem 4,50 EUR.

Plašāka informācija: botanika.lu.lv