Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

TOP 10 radošas idejas Tēva dienas dāvanai

Redakcija
Redakcija

Tēva dienu Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā, un šis ir īstais laiks, lai ķertos pie dāvanas gatavošanas – radoši un ar mīļumu. Ģimenes portāls Mammamuntetiem.lv iesaka 10 versijas, kā pārsteigt un pateikt paldies savam tētim.

IDEJAS DĀVANĀM

1. Dāvanu kuponi

Dāvanu kuponi ir vienkāršas kartona vai cietā papīra kartītes, kas ir glīti noformētas un uz kurām uzrakstīti dažādi “vērtīgi pakalpojumi”.

Nepieciešams:
- kartona vai cietā papīra loksnes 9 x 13 cm;
- flomāsteri;
- radošas domas.

Gatavošana:
Ņem papīra loksni un sagatavo dāvanu kupona tekstu, piemēram, “Tēva diena”
Dāvanu kupons. 100 mīļas bučas no Alises.
Kupons spēkā no: šodienas līdz mūža galam
Izmantojams: 10 reizes

Svarīgi! Vislabāk, ja sagatavo 10 – 20 dāvanu kuponus, kurus tētis ik pa laikam var izmantot!

2. Glezna tētim “Mans plaukstas vai pēdas nospiedums tikai un vienīgi tētim!”

Glezna ir tā lieta, kuru tētis varēs piekarināt pie sienas savā istabā, lai ik rītu atcerētos par šo īpašo Tēva dienu, kurā bērns viņam uzdāvināja savu rokas nospiedumu.

Nepieciešams:
- 1/2 krūze sāls;
- 1/2 krūze milti;
- 1/4 krūze ūdens.

Gatavošana:
Sajauc visas sastāvdaļas kopā. Mīci tik ilgi, līdz mīkla ir ieņēmusi savu formu. Izrullē to un atstāj tajā savu pēdas vai rokas nospiedumu. Neaizmirsti izurbt caurumu tajā vietā, kur vērsi striķi, lai varētu pakārt gleznu. Tad izcep savu dāvanu cepeškrāsnī uz 200 grādiem trīs stundas.

Atceries! Uz glezniņas noteikti jāuzraksta atveidotās pēdas vai plaukstas īpašnieka vārds, kā arī arī datums.

3. “Sarkanais paklājs tētim” no saldējuma kociņiem vai špātelēm

Vislabākie tēti ir pelnījuši, lai Tēva dienā viņus pagodina, izritinot sarkano paklāju! Šoreiz meistarosim paklāju no saldējuma kociņiem.

Nepieciešams:
- 6 līdz100 saldējuma kociņi vai špāteles (atkarīgs no tā, cik garu paklāju tu vēlies uztaisīt);
- sarkans un melns marķieris;
- līmlente, striķis. Līmlentes vietā var izmantot papīra loksnītes, kuras apsmērējam ar līmi.

Gatavošana:
Sarkanā paklāja pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs. Liec divus kociņus blakus un salīmē ar līmlenti. Griez uz riņķi salīmētos kociņus tā, lai līmējuma vieta nebūtu redzama, un liec klāt vēl vienu kociņu. Tad līmē atkal pēdējiem diviem kociņiem pāri līmlenti. Atkal griez uz otru pusi.

Attēlā: Priekšpuse un Aizmugure

Tad izkrāso kociņus sarkanā krāsā un uzraksti virsū “Superīgākā tēta sarkanais paklājs”. Pārbaudi, vai paklāju vari saritināt! Ja pēc tam ir vēlme paklāju karināt pie sienas, tad pie pēdējā kociņa vari likt klāt striķi.

4. Cepumi foršā tēta krekla turziņā!

Ja tavs tētis ir kārumnieks, viņam šī dāvana ļoti patiks.

Nepieciešams:
papīra turziņa, papīrs, flomāsteri, cepumi, zīmulis, lineāls.

Gatavošana:
Ņem turziņu. To daļu, kurā var ielikt kaut ko, noloki. Ar zīmuli un lineālu uzzīmē vienādsānu trīsstūri nolocītajā daļā tā, lai trīsstūra garākā mala būtu nolocītās papīra daļas apakšējā mala. Tad šo trīsstūri izgriez. No atsevišķas lapas izgriez vai nu tauriņu vai šlipsi, kuru izkrāso kā vien vēlies. Tad ieliec cepumus turziņā un atkal aizloki turziņu. Tad izgrieztajā trīsstūra virsotnē pielīmē šlipsi. Un foršā turziņa ir gatava!

5. Foto rāmis “Es Tevi mīlu, tēti, jo ...”

Iepriecini tēti ar savām fotogrāfijām!

Nepieciešams:
foto rāmis, kurā varēs ielikt 3 fotogrāfijas, fotoaparāts, 3 lapas, flomāsteri.

Gatavošana:
Sākumā paņem trīs lapas. Uz katras uzraksti, kāpēc mīli tēti, piemēram, jo “Man patīk, kā tu mani kutini”! Tad palūdz mammu, lai viņa uzņem trīs fotogrāfijas ar tevi, kurās esi redzams tu un katra lapa atsevišķi. Izdrukā fotogrāfijas un liec rāmītī. Rāmītī virs fotogrāfijām uzraksti – Es Tevi mīlu, tēti, jo ...

6. Kartiņa “Supertētim”

Apsveikuma kartiņu nekad nav par daudz! Kā arī šis var kalpot kā ielūgums uz gājienu par godu Tēva dienai (13. septembrī, Rīgā, plkst. 11.00 no Brīvības pieminekļa).

Nepieciešams:
2 gab. A4 lapas (labāk biezāks), flomāsteri, pogas.

Gatavošana:
Ņem vienu A4 lapu. Noliec horizontāli. No abām pusēm ņem lapas malas un abas savieno lapas vidū. Tad atloki uz ārpusi abus augšējos lapas stūrīšus. Atver vaļā kartiņu. Iekšpusē ieraksti tekstu “Priecīgu Tēva dienu, supertēti!” un iezīmē iekšā Supermena logo (to var atrast internetā un arī izprintēt). No otras A4 lapas izgriez kaklasaiti – izkrāso to. Tad kartiņu atkal aizver un šlipsi pieliec klāt pie atlocītajām malām un pielīmē klāt tikai vienā pusē tā, lai kartiņu varētu atvērt. Un otrā pusē pielīmē vai piešuj pogas.
Izmanto iespēju! Ja neraisās domas, lai sacerētu savam tētim dzejoli, vari ierakstīt kādu no dzejoļu krājuma “Tētis”. Grāmatu bez maksas vari lejupielādēt portālā Mammamuntetiem.lv - Mūsu grāmatas

7. Brokastu kafijas krūze ar ūsām

Ja tavam tētim garšo kafija, tad kafijas krūze dāvanā viņu ļoti iepriecinātu.

Nepieciešams:
kafijas krūze, PVA līme vai stikla krāsa, cietāks papīrs.

Gatavošana:
Uzzīmē uz cietā papīra ūsas. Izgriez kā trafaretu. Trafaretu liec klāt pie kafijas krūzes un izkrāso to ar krāsām vai arī ar līmi! Tad droši ņem nost trafaretu un ļauj krūzei nožūt.

8. Brokastis ar šlipsēm!

Sagādā tētim laimīgu rītu un pagatavo greznas brokastis!

Nepieciešams:
zobu bakstāmie kociņi un, protams, brokastis!

Gatavošana:
Uz papīra sazīmē mazas šlipsītes. Izkrāso tās un pielīmē pie zobu bakstāmajiem kociņiem. Saspraud tās gatavajās brokastu maizītēs, omletē vai pankūkās.

9. Puzle “Labākais tētis uz pasaules”

Lai tētim diena iesāktos ar nelielu pārbaudījumu, vari viņam dāvināt puzli, kuru jāsaliek.

Nepieciešams:
kartons, zīmulis, krītiņi, šķēres.

Gatavošana:
Ņem kartonu un ar krītiņiem uzzīmē krāsainu zīmējumu, ko var papildināt ar dažādiem tekstiem, piemēram, Labākais tētis uz pasaules. Kad esi to paveicis, tad griez kartonu otrādi. Aizmugurē ar zīmuli savelc līnijas, lai vari sagriezt zīmējumu puzles gabaliņos.

10. Burvīgais koka tauriņš!

Fantastiska dāvana, kuru tētis varēs izmantot, dodoties uz svinīgiem pasākumiem.

Nepieciešams:
skaists (vislabāk no jūras izskalots) kociņš, solīda lente, nazis vai koka vīle, smilšpapīrs.

Gatavošana:
Ņem kociņu un ar nazi vai koka vīli palīdzi kociņam pārtapt tauriņa formā (darbs nopietns, aicini talkā mammu!). Vieglāk būs, ja vīli vai koku varēsi kaut kur stingri iespraust, lai vīlējot būtu drošāk. Tad kociņu ar smilšpapīru noberz tā, lai nekur nebūtu asumi un skabargas. Ņem lentīti un apsien to ap tauriņa vidu, kā arī atstāj lentītei šleifes tā, lai tētis tauriņu varētu apsiet ap kaklu. Un gatavs!

Priecīgu Tēva dienu!

Ģimeņu organizācija nodibinājums “Fonds Mammām un Tētiem” un Mammamuntetiem.lv par godu Tēva dienai 13.septembrī rīko Tēva dienas svētkus – tie sāksies plkst. 11.00 ar svinīgu gājienu pa Brīvības ielu (pulcēšanās pl.10:30 pie Brīvības pieminekļa) un līdz plkst. 17.00 turpināsies kultūras vasarnīcā “Esplanāde 2014”. Aicinām piedalīties ikvienu ģimeni!