Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:379, Did:0, useCase: 3

5 veidi, kā novembra svētku dienās iepriecināt sevi, savus radus un draugus

Redakcija
Redakcija

Jau pavisam drīz Latvijā tiks atzīmēta Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 98. gadadiena. Šogad mums visiem būs veselas trīs dienas, lai jauki pavadītu un nosvinētu šos svētkus, jo svētku dienas sakrīt ar brīvdienām. Salīdzināšanas portāla Gudriem.lv komanda ir sagatavojusi dažādas idejas, kā veiksmīgāk pavadīt svētku laiku.

1. Patriotiskas dāvaniņas un svētku mielasts

Novembris ir latviskākais un patriotiskākais gada mēnesis un tas ir lielisks iemesls sarūpēt jaukas dāvaniņas saviem mīļajiem. Šobrīd dažādu dāvanu piedāvājums ir ļoti liels, turklāt atbilstošs visdažādākajām gaumēm un maciņa biezumam. Ir iespējams iegādāties tradicionālās šalles ar Lielvārdes jostas rakstiem, kuru cena svārstās no 40 – 50 eiro, ja tomēr negribas tērēt tik ievērojamu summu dāvanai ir pieejami arī citi varianti. Salīdzināšanas portāla gudriem.lv kuponu sadaļā iespējams atrast dažādas nedārgas, taču latviskas un patriotiskas dāvanas.
Proti, rokassprādzes ar senlatviešu un aizsardzības rakstu zīmēm var iegādāties par 2,50 – 3,00 eiro. Šo rotu varēsi valkāt ne tikai Novembra svētku laikā, bet arī visos pārējos gada mēnešos. Vīriešiem ļoti piemēroti būs Latvijas dizaina tauriņi-piespraudes, kas maksā 6 – 9 eiro. Šādas piespraudes iespējams piestiprināt mētelim, kreklam vai somai. Daiļā dzimuma pārstāves noteikti priecāsies par patriotiskām piespraudēm rozetes formā ar Latvijas karoga simboliku. Bērni un jaunieši augsti vērtēs modernus džemperus ar valsts simboliku, tiesa gan vidēji šādi džemperi izmaksā ap 30 eiro, tomēr svarīgi piebilst, ka šāds džemperis ne tikai lieliski palīdzēs radīt svētku noskaņu, bet arī sildīs gada aukstajās dienās.

Nevajadzētu aizmirst par svētku mielasta sarūpēšanu sev un saviem tuvajiem – latviešu nacionālās virtuves ēdieni un “Melnais Balzāms” būs tieši laikā!

2. Latvijas apceļošana svētku brīvdienās

Trīs brīvdienas vajadzētu pavadīt lietderīgi un aktīvi, tādēļ sēdēšana mājās nebūtu labākais variants Svētku dienas ir lielisks laiks, lai pastaigātos gar jūras krastu, dotos izbraucienā uz Cēsīm vai Siguldu. Aktīvākas atpūtas cienītājiem peļama nebūtu ideja doties izjādē gar jūras krastu vai apmeklēt kādu no slēpošanas atpūtas bāzēm.
Piemēram, komplekts “Slēpošana Žagarkalnā + atpūta viesnīcā "Tigra" + SPA 2 personām vai visai ģimenei” izmaksās 70 eiro. Aizraujošs 40 minūšu brauciens ar kvadraciklu pa sniegoto mežu – tikai 20 eiro . Latvijas tūroperatori piedāvā neaizmirstamus izbraucienus pa Latviju, iekļaujot muzeju, piļu un arhitektūras pieminekļu apmeklējumus. 12-18 eiro – tieši ar tik lielām izmaksām jārēķinas vienam cilvēkam, lai dotos vienas dienas izbraukumā. Savukārt, ja vēlēsies brauciena laikā nakšņot viesnīcā, tad var izvēlēties Jūrmalu, Siguldu, Liepāju vai Ventspili. Viena nakts viesnīcā divām personām izmaksās, apmērām, 40 – 70 eiro, turklāt cenā iekļautas arī brokastis.

Atrast labākos un sev tīkamākos piedāvājumus vienuviet vari Gudriem.lv kuponu sadaļā “Atpūta un “Ceļojumi”

3. Baltijas valstu apceļošana brīvdienu laikā

Ja ceļošana pa Latviju neliekas saistoša, brīvdienās vari doties braucienā uz Lietuvu vai Igauniju. Druskininkos, Traķos vai Palangā pieejama plaša sanatoriju izvēle, kas atbildīs visas ģimenes vēlmēm. Atpūta kādā no Lietuvas viesnīcām vai sanatorijām kopā ar brokastīm vidēji izmaksā 55 – 75 eiro par nakti divām personām, 100 – 120 eiro par divām naktīm. Visbiežāk šajos piedāvājumos iekļautas arī masāžas, sāls istabas un SPA atpūta.
Tik pat dažādas izvēles iespējas pieejamas Igaunijas viesnīcās un sanatorijās. Tallina, Pernava, Narva un Tartu būs ideāli piemērotas atpūtais kopā ar visu ģimeni. Divu dienu atpūta ar brokastīm un SPA procedūrām izmaksā 40 – 70 eiro.

Pavisam īsai, bet nemazāk patīkamai atpūtai pieejami braucieni uz delfināriju, jūras muzeju Klaipēdā vai AHAA zinātnes centru Tartu. Šāds brauciens vienam cilvēkam vidēji izmaksā 10 – 17 eiro, par ieejas biļetēm gan būs jāmaksā atsevišķi.

4. Iespējas, kā atpūsties bez maksas

Nevajadzētu saskumt, ja budžets svētku dienās ir ierobežots. Patīkamu omu sev sagādāt iespējams arī ar lētām aktivitātēm netālu no mājām.
Iesakām apmeklēt ikgadējo gaismas festivālu “Staro Rīga”, kas šogad solās būt sevišķi interesants, proti, lai iedegtos daudzi no interaktīvajiem objektiem, apmeklētājiem būs aktīvi jāiesaistās. “Gaismas mūsos-mēs paši no gaismas. Es varu radīt gaismu sev apkārt” - festivāla veidotāji aicina ikvienam aizdomāties par šīm rindām. Šī gada festivālā būs skatāmi 42 gaismas objekti, lielākā daļa no tiem būs izvietoti Vecrīgā un pilsētas centrā. “Staro Rīga” norisināsies 17. - 20. novembrī. Īstenojot apmeklētāju izteikto vēlmi – gaismas festivāls šogad sāksies stundu agrāk – 17.00 un visi objekti būs apskatāmi līdz plkst. 23.00.

Ja vēlies atpūsties jautri un aktīvi, atceries par bezmaksas ledus laukumiem un slēpošanas trasēm, kas pieejamas Esplanādē, Uzvaras parkā, Sarkandaugavā un pie Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas.

5. Atpūta siltajās zemēs

Ja gadījumā ģimenes budžets atļauj daudz bagātīgākas atpūtas iespējas, tad kāpēc gan nepaņemt klāt vēl šīm 3 dienām papildus ceturto brīvdienu un aizlidot uz tuvākajām siltajām zemēm! Ēģiptes pludmales, Apvienotie Arābu Emirāti, Dominikānas Republika, Tenerife un Kanāriju salas sasildīs un atgriezīs atmiņā vasaras atvaļinājuma sajūtas. Tiesa gan, par nedēļas atpūtu nāksies rēķināties ar summu, sākot no 400 līdz 1000 eiro vienam cilvēkam.

Gadījumā, ja ģimenes budžetā pieejami līdzekļi bagātīgākai atpūtai, lieliski relaksēties un sasildīties varēsi, dodoties uz tuvākajām siltajām zemēm. Paņemot papildus brīvdienu klāt jau esošajām trīs brīvdienām varēsi doties neaizmirstamā ceļojumā. Ēģiptes pludmales, Apvienoto Arābu Emirāti, Kanāriju salas vai Dominikānas republika ir tādi ceļojuma gala mērķi, kas sagādās vasaras sajūtas šajā ziemīgajā mēnesī, tomēr jārēķinās, ka šāda ceļojuma izmaksas ir 400 – 1000 eiro vienai personai.

Gudiem.lv atgādina, ja šobrīd pietrūkst naudas līdzekļi kādu lietu iegādei, jūs varat pieteikties tādam pakalpojumam kā ātrie kredīti. Pirms pieteikšanās aizdevumam noteikti vajadzētu rūpīgi izvērtēt savu maksātspēju un nosacījumus uz kādiem aizdevums tiek izsniegts.