Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:73, Did:0, useCase: 3

Tests- Kāda ir tava reakcija spriedzes situācijās

Apsver savas instinktīvās reakcijas. Vai tev ir nosliece izmantot kādu no tām vairāk kā citas? Varbūt ir laiks mainīt savu paradumu...

Reti kurš būtu gatavs atzīt, ka nav noteicējs pār savām jūtām vai ka ir savu instinktu vergs. Pastāv dažādas izdzīvošanas reakcijas- bēgšana, cīņa, ēšana, vairošanās, kā arī sastingšana. Šīs insstinktīvās pamatreakcijas nosaka mūsu tūlītējo atbildi uz negaidītiem kairinātājiem un veido galveno izdzīvošanas taktiku. Bet reizēm šāda stratēģija var kļūt par rutīnu un apsēstību, ja tā tiek izmantota visās dzīves situācijās.

Jau kopš bērnības mums bieži jāreaģē uz briesmu situācijām, kas saistītas ar taktikas izvēli. Mēs varam izvēlēties uzsākt kautiņu ar huligāniem vai bēgt projām. Mēs varam baudīt ēdienu un seksuālus eksperimentus vai arī ieslīgt sastingumā, kad stress kļūst pārmērīgs.

Šādi modeļi ir dabiski, bet ja mēs pastāvīgi izvēlamies vienu konkrētu reakciju, tas sāk neveselīgi ietekmēt mūsu uzvedību.
Cilvēka jebkura rīcība, kas pēc būtības ir neapzināta, var kļūt robotiska. Tā kļūst mehāniska, ko neiespaido emocijas vai jūtīgums. Tam ir līdzība ar vecas skaņuplates iestrēgšanu: tā nemitīgi atskaņo vienas un tās pašas notis.

Tests

Divas zemāk aprakstītās situācijas dos tev zināmu priekšstatu, kura instinktīvā reakcija ir spēcīgākā. Izvēlies tikai vienu atbildes variantu.

Jautājums Nr.1.:
Jūsu simpātiskais partneris viesībās piedzeras un ir ļoti nepieklājīgs pret pārējiem viesiem.
Atbildes:
1. Vai jūs kļūstat agresīvs un ar varu aizvedat viņu projām?
2. Vai jūs klusām aizejat projām?
3. Vai jums kļūst garlaicīgi un jūs ejat uz bufeti?
4.Vai šī uzvedība jūs seksuāli uzbudina?
5. Vai šī uzvedība jūs samulsina un padara bezpalīdzīgu un jūs nedarāt neko?

Jautājums Nr.2.:
Jūs uzzināt, ka jums ko dzīvot atlikusi tikai viena diena.
Atbildes:
1. Vai jūs kļūstat nikns un cenšaties atrast veidu kā izvairīties no nāves?
2. Vai jūs ignorējat šo faktu un turpināt darboties, it kā nekas tamlīdzīgs nav gaidāms?
3. Vai jūs sarīkojat viesības un baudāt vissmalkākos ēdienus, ko iespējams nopirkt?
4. Vai jūs sarīkojat trakulīgas viesības un pārguļat ar tik daudz partneriem, cik daudz vien ir iespējams?
5. Vai jūs sēžat vienatnē, sastindzis no bailēm?

Atslēga:

1. Cīņa
2. Bēgšana
3. Ēšana
4. Sekss
5. Sastingums

Testa autors: Malkolms Godvins.

     [+] [-]

, 2011-07-01 16:14, pirms 13 gadiem
viens pret vienu zagts materiāls, vajadzētu gan norādīt grāmatas autoru. izdevniecība Zvaigzne ABC varētu prasīt kompensāciju...