Pupiņu zupa

Drukāt

Pupiņu zupa- tradicionāls latviešu ēdiens

Foto: tavavirtuve.lv

Pupiņu zupa ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas sevišķi labi garšo ziemas aukstajās dienās. Tā ir sātīga, garšīga un ļoti aromātiska.

Nepieciešams:

800 ml gaļas buljona,
100 g pupiņu,
150 g kartupeļu,
50 g burkānu,
1 sīpols,
10 g pētersīļu,
sāls pēc garšas,
pipari,
svaigas dilles un pētersīļi pārkaisīšanai,
krējums.

Pagatavošana:

1. Iepriekšējā vakarā (pirms zupas vārīšanas) pupiņas iemērc ūdenī.

2. Nākamajā dienā izvāra liellopu gaļas buljonu. Karstā buljonā liek izmērcētas pupiņas, sarīvētus burkānus, sasmalcinātu sīpolu un sīki sagrieztus svaigus, saldētus vai kaltētus pētersīļus.

3. Kad pupiņas gandrīz gatavas, zupai pievieno sagrieztus kartupeļus, piparus un sāli. Zupu vāra, līdz kartupeļi un pupinas mīksti.

4. Zupu pasniez ar skābo krējumu, pievienojot svaigus smalki sasmalcinātus zaļumus: dilles un pētersīļus.

Tev jābūt autorizētam, lai varētu atstāt komentāru. Varbūt vēlies piereģistrēties?