Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


A/S „Tukuma Piens” sācis ražot pirmo, tehnoloģiski pareizi pagatavotu, grieķu jogurtu Latvijā

Redakcija
Redakcija

Viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā A/S „Tukuma Piens” sācis ražot Latvijā pirmo grieķu jogurtu „Baltais”, izmantojot tehnoloģiski pareizu recepti, kuras mērķis ir paaugstināts olbaltumvielu saturs produktā. Lai to panāktu tiek veikta olbaltumvielas koncentrācija, saglabājot zemu tauku un ogļhidrātu sastāvu.

„Attīstot jauno produktu klāstu, mēģinām iepriecināt klientus ar dažādību, tostarp domājot arī par veselīgas pārtikas cienītājiem. Jaunie „Baltais” grieķu jogurti ir īpaši ieteicami sportistiem, jaunajām māmiņām un bērniem,” saka A/S „Tukuma Piens” mārketinga vadītājs Armands Artihovičs, piebilstot, ka jau pirms gada uzņēmumā meistarklasi sniedza pārtikas tehnologs no Grieķijas, lai palīdzētu izstrādāt precīzu un īstu šī produkta recepti.

Pircēji jauno grieķu jogurtu var iegādāties ar melleņu ievārījumu un medu, savukārt drīzumā A/S „Tukuma Piens” plāno sākt ražot šo produktu arī bez piedevām. Diētas ārts Andis Brēmanis pauž, ka īpaši ieteicams jaunais grieķu jogurts ir bērniem un sportistiem: „Reizēm ir situācijas, kad olbaltumvielas organismam nepieciešamas vairāk nekā parastos apstākļos. Šāda vajadzība ir bērniem intensīvas augšanas periodos, topošajām un ar krūti barojošām māmiņām, arī atveseļošanās periodā pēc operācijām un ilgstošas slimošanas. Vairāk olbaltumvielu nepieciešams arī sportistiem, īpaši, spēka sporta veidos, kad vajadzīga lielāka muskuļu masa.”

Grieķu jogurta unikālās īpašības jau daudzus gadsimtus nodrošina tā tradicionālā un pamatos nemainīgā gatavošanas metode, kas ļauj sakoncentrēt augstu olbaltumvielu daudzumu produktā, sasniedzot pat 9% (ierasto 2,8 - 3% vietā). Tādēļ grieķu jogurts iegūst biezāku, krēmīgāku konsistenci neizmantojot biezinātājus, stabilizatorus un E vielas.

Produkta priekšrocība ir ne tikai paaugstinātais olbaltumvielu un zemais ogļhidrātu daudzums, bet arī pazeminātais tauku saturs, kas bez piedevu produktā nav augstāks par 2 %. Dietologs Andis Brēmanis pauž: „Grieķu jogurta bezpiedevu variants var kļūt par lielisku alternatīvu krējumam, situācijās, kad jāierobežo tauku patēriņš uzturā. Tātad tas lieliski noderēs svara samazināšanas uzturprogrammās.”

AS "Tukuma piens" ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā. Uzņēmums sadarbojas ar aptuveni 215 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus, tostarp "Baltais Exports" zīmola svaigos piena produktus, "Baltais EKO" zīmola ekoloģiskos produktus - jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru un citus. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku.