Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Putras nedēļā restorānos varēs baudīt neparastus graudaugu ēdienus

Redakcija
Redakcija

Lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 5.-11.oktobrim labākajos restorānos Latvijā notiks Putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantus un gardus putras ēdienus no graudaugiem.

Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai Putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdieniem piedalās vairāki restorāni: Fazenda, Zoste, Avalon, Neiburgs, Garāža, MaMa, Kasha Gourmet, Amber Way, atpūtas centrs “Rožmalas” un kafejnīcu tīkls “Cup&Cino”.

Putras nedēļa Rīgas restorānos notiks „Putras programmas 2015” ietvaros. Putras dienas un Putras nedēļas mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas kopā ar populārajām „Herkuless” pārslām. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas. Pateicoties šefpavāru piedāvātajām putras receptēm, sabiedrībai būs iespēja iepazīt alternatīvus putru ēdienus. Vienlaikus šogad liela uzmanība tiek pievērsta putrai un tās kultūrvēsturiskajam mantojumam, veicinot putras sakāmvārdu un parunu atdzimšanu mūsdienīgās noskaņās.

„Putras programmu 2015” organizē AS „Rīgas Dzirnavnieks” sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Putras nedēļa restorānos norit sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju.

Šogad oktobrī Putras diena un Putras mēnesis Latvijā tiek svinēts ar daudzām aktivitātēm, kas, galvenokārt, ir saistītas ar skolām. Oktobrī skolās notiks Putras programma, kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties Putras stundās un #PUTRINGS čempionātā, kas veltīts jaunu putru tradīciju veidošanai un putras sakāmvārdiem un parunām. Savukārt, restorānā Fazenda tiks atklāta Putras vēstniecība, kurā bērni kopā ar restorāna šefpavāru mācīs pieaugušos, kāpēc ir jāēd putras un cienās ar garšīgām, pašu gatavotām putrām. Šefpavāri iesaistīsies sociālā projektā un mācīs bērnus gatavot putras.