Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Izstādē „Riga Food 2013” noteiks labāko konditoru Latvijā

4. septembrī starptautiskajā izstādē „Riga Food 2013” Ķīpsalā konkursā „Latvijas 2013. gada konditors„ tiks noskaidrots, kurš Latvijas konditors gatavo meistarīgākās kumoskūciņas.

Šī gada konkursa dalībnieki spēkiem mērosies, gatavojot 4 veidu kumoskūciņas. Katras kūciņas maksimālais svars būs 40 grami.

Kumoskūciņa ir mazs gabaliņš baudas, ar ko sevi palutināt gan ikdienā, gan svētku reizē. Tās pagatavošanā katram meistaram ir atšķirīga pieeja – tā ir kā mākslas darbs, kur jāspēj izveidot kompozīciju un jāsavieno saderīgi produkti, kas sniedz gan estētisku, gan garšas baudījumu.

Konkursa dalībnieku veikumu vērtēs starptautiska žūrija, kas īpašu uzmanību pievērsīs konditoru meistarībai, noformējumam, darba atbilstībai tēmai, izstrādājuma garšai un produktu saderībai, kā arī izstrādājuma prezentācijai. Konkursa galvenā balva – brauciens uz kvalifikācijas celšanas mācībām „Callebaut” mācību centrā Lodzā.

Visi konkursa dalībnieki dāvanā saņems vērtīgu konditorejas inventāru, kā arī balvas no konkursa atbalstītājiem.

Pērn konkursā "Latvijas gada konditors 2012” uzvarēja un galveno balvu – braucienu uz starptautisko pārtikas izstādi „IBA 2012” Minhenē – saņēma Ingrīda Cetlakša, kura ikdienā gardumus gatavo uzņēmumā „Smilšu pulkstenis’’.

Konkurss „Mana pilsēta”
Savukārt visās izstādes dienās norisināsies konditorejas izstrādājumu konkurss ”Mana pilsēta” – Latvijas labākie konditori un konditorejas uzņēmumi ir aicināti ļauties fantāzijas lidojumam un demonstrēt saldu un vizuāli pārsteidzošu izpratni par savu pilsētu.

Šajā konkursā var piedalīties gan individuāli, gan komandā, prezentējot jau iepriekš sagatavotu konditorejas izstrādājumu – desertu, kūku vai ko citu, kura svars nepārsniedz 5 kilogramus. Šoreiz žūrija vērtēs tikai darba vizuālo noformējumu, māksliniecisko izpildījumu un darba atbilstību tēmai. Garša un izmantoto produktu saderība netiks vērtēta. Tā teikt, baudīsim gardumus ar acīm!

Konkursa uzvarētājs saņems naudas balvu – EUR 200.

Pirmoreiz abus konkursus organizēs biedrība „Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Papildinformācija par konkursiem: Pavāru klubs

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2013” notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2013” papildina Gastronomijas festivāls, plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi: RIGAFOOD