Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Video: Rīdzinieki uz ielas tiek pie laba kāposta

Redakcija
Redakcija
Šonedēļ, dodoties uz darbu, vairāki simti rīdzinieki uz ielas patiešām tika pie laba kāposta- viņi saņēma bioloģiskajās saimniecībās audzētus kāpostus. Sociālās kampaņas „Nāc sāc zaļot!” ietvaros notikušās akcijas mērķis bija rosināt pilsētniekus aizdomāties, ka ar pavisam vienkāršām lietām, ko izmainām savā ikdienā, varam uzlabot un saudzēt savu apkārtējo vidi, dot labumu vietējai ekonomikai un dzīvot veselīgāk.

„Nāc sāc zaļot!” kampaņas vadītājs Ansis Dobelis kāpostu dalīšanu rīdziniekiem skaidroja šādi: „Mēs vēlamies, lai Latvijā cilvēki uzturā vairāk lietotu vietējos produktus, īpaši dārzeņus. No tā būtu ne vien dubults, bet pat trīskāršs efekts. Pirmkārt, mēs ekonomiski palīdzētu Latvijas tautsaimniecībai – un tas nozīmē, ka sev pašiem. Ja pērkam vietējo produktus, tad nauda paliek vietējā ekonomikā, rada jaunas darba vietas, papildina valsts un pašvaldības budžetus. Otrkārt, patērējot vietējos produktus, mēs saudzētu vidi. Jebkurš produkts, īpaši tāds, kam varam savā apkārtnē atrast aizstājējus, kas tiek vests no tālām zemēm, rada būtisku piesārņojumu tieši transportēšanas procesā. Tāpat, izvēloties savā uzturā vairāk lietot dārzeņus, mēs samazinām resursus, kas tiek patērēti pārtikas ražošanas procesā. Piemēram, gaļas saražošanā tiek patērēts pat desmitkārtīgi vairāk resursu nekā saražojot bioloģiskus dārzeņus. Treškārt – ēdot dārzeņus, it īpaši tādus, kas audzēti izmantojot bioloģiskas metodes, tādējādi mēs rūpētos par savu veselību.”

Nepilnas stundas laikā pie Laimas pulksteņa rīdziniekiem tika izdalītas vairāk nekā 300 kāpostgalvas. Vairāk par akciju: Nāc sāc zaļot!
Vērtējums:

     [+] [-]

, 2012-09-28 14:52, pirms 12 gadiem
Malači puiši! vai nu jāstāsta par kāposta veselīgumu? Es arī ņemtu un pretī dotu vismaz buču, ja cita tobrīd nebūtu. Paldies puišiem!

     [+] [-]

, 2012-09-28 16:32, pirms 12 gadiem
ka es priecajos par so akciju vispirms,jauki sakta diena,veseliga un kur nu vel loti laimiga,es gandarita,paldies!