Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” investē 60 000 eiro jauna veida čipsu ražošanā

Redakcija
Redakcija

Vadošais konditorejas un uzkodu ražotājs Latvijā “Orkla Confectionery & Snacks Latvija”, ieguldot 60 000 eiro čipsu ražošanā, uzsāk pilnīgi jauna veida vafeļčipsu izgatavošanu un virzīšanu tirgū. Jaunie vafeļčipsi ir no Latvijā audzētiem kartupeļiem pagatavoti čipsi – vesela kartupeļa šķēle, kas sagriezta krusteniski, veidojot unikālu vafeļgriezumu. Jaunais produkts ir inovācija Baltijas tirgū un tas tika izstrādāts, ņemot vērā kartupeļu čipsu cienītāju viedokli.

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” zīmola vadītāja Aija Novicka: “”Ādažu Čipsi” ir viens no iecienītākajiem un tradīcijām bagātākajiem sāļo uzkodu zīmoliem Latvijā. Mēs regulāri pilnveidojam savu produktu portfeli, piedāvājot kartupeļu čipsu cienītājiem kvalitatīvas, jaunas un interesantas uzkodas. Pirms vafeļčipsu ieviešanas tirgū mēs veicām pētījumu*, lai novērtētu jauna produkta idejas potenciālu Latvijas iedzīvotāju vidū. Pētījuma rezultāti apstiprināja, ka Latvijas iedzīvotāji labprāt iegādātos čipsus ar vafeļgriezumu. Ne tikai kopumā domājot par vafeļčipsiem, bet jau arī izstrādājot produkta nosaukumu un iepakojuma dizainu, tika iesaistīti kartupeļu čipsu cienītāji. Pētījuma rezultātā arī nosaukums “vafeļčipsi” tika novērtēts kā visatbilstošākais jaunajiem čipsiem.“
Vafeļčipsi ir unikāli to pagatavošanas metodē – vesela kartupeļa šķēle tiek sagriezta krusteniski, radot vafeļgriezumu – tieši īpašais griezums tos padara izteikti kraukšķīgākus, kā arī garša iekļūst katrā reljefa šķautnē.
Pašlaik vafeļčipsi ir pieejami ar grilēta bārbekjū un čili, krējuma un saldā čili, kā arī ar izteiksmīgu siera garšu. “Ādažu Čipsu” produkts vafeļčipsi ir atrodams lielākajās tirdzniecības vietās jau no šī gada aprīļa.

Kā ziņots iepriekš, pērn kartupeļu iepirkums pārsniedza 15 000 tonnu gadā un tuvāko gadu laikā tas sasniegs 30 000 tonnu. Šāda izaugsme ir plānota, sadarbojoties ar gadu desmitiem pazīstamiem Latvijas kartupeļu audzētājiem, kas spēj nodrošināt labu kartupeļu kvalitāti un zināmas kartupeļu šķirnes.

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā ar zīmolu “Ādažu Čipsi”, ieņemot vairāk nekā 48%** lielu tirgus daļu. Uzņēmuma produkcija ar zīmolu “Taffel” tiek eksportēta uz Baltijas valstīm, Skandināviju, ASV, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, Kazahstānu un Azerbaidžānu.

Avots: GfK: Čipsu dizaina & nosaukuma tests Latvijā, 2015.gada decembris.

Avots: “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” aprēķini daļēji balstīti uz Nielsen informāciju par Sāļo uzkodu (čipsu un ekstruderi) kategoriju Latvijas Mazumtirdzniecības indeksā no 2015. gada februāra/marta līdz 2015. gada decembrim/ 2016. gada janvārim. (Autortiesības 2016, The Nielsen Company.)