Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Atšķirīga izvēle modernai virtuvei – Fiskars Edge nazis

Redakcija
Redakcija

Jaunais Fiskars Edge nažu klāsts ir antīka darbarīka moderna interpretācija. Edge progresīvais dizains ir vienkāršības, plūdlīnijas formu un spēcīgas funkcionalitātes apvienojums, iedvesmots labākajās Fiskars dizaina tradīcijās. Enerģiskais produktu klāsts ievēro jaunākās virtuves un dzīves stila tendences.

Jaunais Fiskars Edge nažu klāsta dizains apmierinās pat visprasīgāko mājas šefpavāru vēlmes. Edge zīmola naži ir moderni un universāli. To iezīme ir gludi, pilnīgi melni dizaina priekšmeti ar vienkāršu, bet stilīgu oranžu detaļu, kas piešķir jaunu un enerģisku akcentu virtuvē.

Septiņu nažu klāsts apvieno gan Austrumu, gan Rietumu virtuves ietekmi. To asmeņos ievērotas Japānas un Eiropas tradīcijas, un tie ir paredzēti visdažādākajām funkcijām. Vienmērīgā pāreja starp rokturi un asmeni ļauj nazi vieglāk pārvietot rokā, lai piemērotos dažādiem griešanas stiliem un atrastu visērtāko rokas pozīciju. Turklāt naža rokturis ir liets tieši uz asmeņa, nodrošinot savienojumu higiēnu un izturību. Asmens pārklājums nodrošina augstu izturību pret koroziju un padara Edge nažus vienkārši un viegli tīrāmus un kopjamus. Savukārt 2,3mm biezais asmens sniedz kontrolētu un ērtu griešanu. Fiskars Edge nažus var mazgāt arī trauku mazgājamā mašīnā.

Dāņu dizains

Fiskars Edge nažu sēriju radījis dizaineris Tobiass Vandrups – vīrs, kurš izstrādājis arī citus atzītus Fiskars nažus, piemēram, FunctionalForm un Fuzion. T. Vandrups Fiskara produktu dizainu veido jau kopš 90.gadu beigām un viņa dizains ir ieguvis tādas atzinības balvas kā Red Dot dizaina balvu par FunctionalForm nažu sēriju. Tobiass Vandrups darbojas kā ārštata dizaineris un ir arī partneris Dānijas briļļu dizaina aģentūrā Ørgreen. T. Vandrups iedvesmojas no produktiem, kas ietver elementus kustībā.

“Esmu ieintriģēts kustīgu objektu enerģijā – mašīnu, lidmašīnu, kā arī nažu, jo tajos ir liela enerģija. Tie mani iedvesmo, jo mana dizaina pamati rodami ideju funkcionalitātē: ja tu pārvietojies vai rīkojies ar kādu tehnisku aprīkojumu vai virtuves instrumentu, tam jābūt instrumentam, kas vislabāk der šim nolūkam.“
izstrādājot jauno nažu klāstu, T. Vandrups meklēja formu, kas ir moderna, universāla un patiešām atbilstoša Fiskars.

“Nazis ir viens no svarīgākajiem instrumentiem mājās. Šajā rīkā ir ļoti daudz tradīciju; liecības par nažiem sniedzas līdz pašiem cilvēces pirmsākumiem, tādēļ tiem nav viegli radīt jaunu izskatu. Es vēlējos tiem piešķirt sirdi un dvēseli, kāda piemīt ārtelpās lietojamiem un paštaisītiem nažiem. Vēlos radīt patiešām Fiskars atbilstošus priekšmetus, kā arī virzīt zīmolu pretī jauniem izaicinājumiem. Fiskars piemīt drosme attīstīt zīmolu un šī sērija tam ir labs piemērs.”