Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Tukuma Piens sācis ražot iespējams pirmos EKO biezpiena sieriņus pasaulē

Redakcija
Redakcija

Latvijas otrs lielākais piena pārstrādātājs a/s „Tukuma Piens” sācis ražot jaunu „Baltais” EKO līnijas produktu – ekoloģisko biezpiena sieriņu. Produkta dabiskumu garantē ekoloģiskas izejvielas no bioloģiskajām zemnieku saimniecībām, un rūpīga ražošanas uzraudzība.

Līdz šim veikalos bija nopērkami „Baltais” EKO jogurts, kefīrs, biezpiens un skābais krējums, bet tagad visos lielākajos veikalos var iegādāties arī ekoloģisko biezpiena sieriņu ar vaniļas un šokolādes garšām. „Regulāri veicam tirgus izpēti, lai saprastu, ko dara konkurenti un kuras nišas vēl saglabājušās tukšas. Līdz šim ekoloģiskos biezpiena sieriņus neviena uzņēmuma produkcijā neesam sastapuši, tādēļ esam gandrīz pārliecināti, ka „Baltais” EKO biezpiena sieriņi ir pirmais šāda veida ražojums pasaulē,” saka a/s „Tukuma Piens” mārketinga nodaļas vadītājs Armands Artihovičs.

Jaunos „Baltais” EKO biezpiena sieriņus plānots pārdot Latvijā, kā arī eksportēt uz Krieviju. „Mūsu kaimiņvalsts iedzīvotāji ļoti labprāt iegādājas ekoloģisko produkciju, tādēļ eksporta pārdošanas apjomi EKO līnijai ar katru mēnesi palielinās. Arī Latvijā pircēji kļuvuši izvēlīgāki un priekšroku arvien biežāk dod kvalitātei, tādēļ ekoloģiski produkti nu jau tiek ražoti vairāku desmitu tonnu apjomā ik mēnesi,” saka A. Artihovičs, piebilstot, ka tuvākajā nākotnē „Baltais” EKO līnija tiks papildināta ar vēl jauniem produktiem, piemēram, desertiem u.c.
Uzņēmuma pārstāvis arī pauž, ka nākamajā gadā plānots būtiski – gandrīz divas reizes – palielināt a/s „Tukuma Piens” produktu „Baltais” EKO eksportu. Pašreiz saražotā ekoloģiskā pārtika tiek vesta uz šādām valstīm: Krievija, Lietuva un Igaunija.

„Tukuma Piens” ir otrais lielākais piena pārstrādātājs Latvijā, kura apgrozījums pērn pārsniedza 30 miljonus latu, realizējot gandrīz 52 tūkstošus tonnas produkcijas. „Tukuma Piens” sadarbojas ar aptuveni 215 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus, tostarp „Baltasi Exports” zīmola svaigos piena produktus, „Baltais EKO” zīmola ekoloģiskos produktus: jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru u.c. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku. A/S „Tukuma Piens” šogad atzīmē simts gadu jubileju un ir viens no vecākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā.