Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Food Union pārsniedz vasaras saldējuma tirdzniecības plānus

Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union šī gada vasaras sezonā (maijs-augusts) ir pārdevis vairāk nekā 3600 tonnas saldējuma, kas ir par 59% vairāk nekā pērn šajā periodā un par 4% pārsniedz šī perioda plānotos rezultātus. Līdz ar to 2013.gada vasaras sezona ieies vēsturē kā ražīgākais periods saldējuma ražošanas vēsturē Food Union sastāvā ietilpstošajai AS Rīgas piena kombināts.

“Saldējums ir sezonāla prece, tādēļ šo vasaru sākām ne tikai ar virkni jaunu produktu un esošo produktu uzlabojumiem, bet arī izvirzījām ambiciozus plānus – 2013.gadā kopumā saražot par 50% vairāk nekā pērn. Esam gandarīti, ka mūsu stratēģija pilnībā pāriet uz dabīga saldējuma ražošanu no īsta Latvijā iegūta piena un krējuma vainagojās ar panākumiem,” saka Dmitrijs Dokins, Food Union saldējuma kategorijas attīstības direktors.

Šī gada vasaras sezonā Latvijā no kopējā apjoma realizēti 69%, 31% eksportēts uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju un citām valstīm. Latvijā no maija līdz augusta beigām Food Union pārdevis par 21% vairāk saldējuma, salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn. Pieprasījuma pieaugums novērojams pēc visiem Food Union saldējumu zīmoliem, taču galvenie pārdošanas virzītāji šovasar bija Ekselence saldējums uz kociņa dubultā šokolādes glazūrā, Pols saldējums uz kociņa ar konfektes Gotiņa garšu un Pols retro sērijas saldējums papīra iepakojumā.

Iepriekš jau tika ziņots, ka Food Union mērķis ir kļūt par galveno dabīga, Latvijā ražota saldējuma piegādātāju Baltijas valstīs un Krievijā. Lai to paveiktu, pērn tika uzlaboti un atjaunoti jau iecienītie saldējuma zīmoli Pols un Ekselence, un ieviests inovatīvs augļu saldējums Nu Fruit. Savukārt šogad tika uzlabots saldējuma Tio sastāvs un ieviests jaunums bērniem – Banana stick. Visi šo zīmolu saldējumi pagatavoti no īsta Latvijā iegūta piena un krējuma bez mākslīgām piedevām, aromatizatoriem un krāsvielām.