Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Noskaidros 2013. gada Latvijas labāko pavāru

Noskaidros 2013. gada Latvijas labāko pavāru
Foto_Valters_Preimanis

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2013” 6. septembrī notiks konkurss ”Latvijas 2013. gada pavārs” un ceļojošās balvas „Reaton Zelta pavārnīca” izcīņa.

Konkursu rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

„Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova informē: „Šis konkurss ir visnozīmīgākais pavāru meistarības izaicinājums, kuram Latvijas pavāri gatavojas īpaši nopietni, ar kaisli un vislielāko pašatdevi. Pirmo trīs vietu ieguvējiem pavērsies iespēja kopā ar „Pavāru klubu” piedalīties starptautiskos konkursos, un, protams, viņi nokļūs sabiedrības uzmanības centrā.”

Lai pieteiktos konkursam ”Latvijas 2013. gada pavārs” un ceļojošās balvas „Reaton Zelta pavārnīca” izcīņai, dalībniekiem līdz 1. augustam ir jāiesniedz mājas darbs – recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no tomātiem, gailenēm un rupjmaizes, recepte pamatēdienam, kas gatavots no liellopa filejas, liellopu aknām, burkāniem un griķiem, kā arī recepte desertam, kuras pagatavošanā ir jāizmanto cigoriņu ekstrakts, olas un bumbieri. Uzdevums tika sastādīts saskaņā ar „Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmos mājas darbus. Sacensību finālisti tiksies 6. septembrī izstādē “Riga Food 2013”, lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu šefpavāri no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Konkursa uzvarētājs saņems ģenerālsponsora SIA „Reaton, LTD„ ceļojošo „Reaton Zelta pavārnīcu”, kā arī naudas balvu – 1000 eiro. Konkursa apbalvošanas ceremonija šogad notiks restorānā „MC2” 6. septembrī.

„Pavāru klubs” vēlas paplašināt savas darbības virzienus, tādēļ aicina kļūt par savas organizācijas biedriem visus Latvijā strādājošos radošos un enerģiskos pavārus. Turklāt šogad „Pavāru kluba” biedriem ir iespēja piedalīties konkursā un saņemt 50 % atlaidi konkursa dalības maksai.

Līdztekus konkursam ”Latvijas 2013. gada pavārs” un ceļojošās balvas „Reaton Zelta pavārnīca” izcīņai biedrība „Pavāru klubs” Ķīpsalā rīko arī konkursu „Latvijas pavārzellis 2013” un konkursu „Latvijas 2013. gada konditors”. S. Riškova uzsver: „Šie trīs pasākumi ir galvenie Latvijas pavāru svētki, kurus gaida katrs nozares profesionālis, lai iepazītos ar šī gada labākiem pavāriem un konditoriem vai kļūtu par vienu no viņiem, kā arī satiktu draugus un sajustu savas profesijas vissvarīgākos un svinīgākos brīžus, lai motivācija darbam un izaugsmei pietiktu visam nākamajam gadam.”

Pērn godpilno titulu „Latvijas 2012. gada pavārs” un „Reaton Zelta pavārnīcu” izcīnīja viesnīcas „Tallink Hotel Riga” restorāna „Elements” pavārs Kārlis Visockis. Otrajā vietā ierindojās restorāna „Kaļķu vārti” pavārs Juris Dukaļskis, bet trešajā – restorāna „Kaļķu vārti” pavārs Viesturs Lasmanis.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2013” notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2013” papildina Gastronomijas festivāls, plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.