Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Iedzīvotāji nobalsojuši par mīlētākajām Latvijas kūkām – topā biskvīta un šokolādes kūkas

Redakcija
Redakcija

Noslēdzies tautas balsojums par gardākajām kūku receptēm, kuras saldumu mīļi iesūtījuši publicēšanai Latvijas simtgades jubilejas grāmatā “100 kūkas un viena svecīte”. Kopā par konkursam izvēlētajām 104 kūkām savāktas vairāk nekā 56 000 balsu. Kā populārākās un mīlētākās receptes vadībā izvirzījušās klasiskās biskvīta un šokolādes kūkas. Par iekļūšanu gardāko kūku recepšu grāmatā tālāk sacentīsies 45 receptes.

“Līdz ar tautas balsojuma noslēgumu, vēlos izteikt vislielāko pateicību ikvienam, kas atsaucās un piedalījās šajā konkursā! Esmu patiesi iepriecināta par visiem tiem, kuri iesūtīja savas ģimenes receptes, gan arī par tiem, kuri ļāvās fantāzijas lidojumiem un pārsteidza ar jaunu garšu meistardarbiem. Neviena dzimšanas diena nav iedomājama bez svētku kūkas un, ja vēl pašu gatavota, tā nereti spēj sarūpēt vislabākos svētku mirkļus un emocijas. Tāpēc kā vienu no galvenajiem svētku simboliem dzimšanas dienā – grāmatu “100 kūkas un viena svecīte” – kopā ar recepšu autoriem atklāsim un uzdāvināsim Latvijai 2018. gada maijā,” tā konkursa lielo atsaucību un projekta ideju komentē Signe Meirāne.

Recepšu konkursā ikvienam bija iespēja iesūtīt savu kūkas recepti kopā ar tās īpašo stāstu. Kā informē sacensību žūrija, kopā tika saņemtas gandrīz pusotrs simts dažādu recepšu. Ar skaistiem un aizkustinošiem stāstiem dalījās ne tikai gados vecākā paaudze, bet arī jaunieši no visiem Latvijas reģioniem.

Konkursa kārtībā ir izvēlētas 45 kūku receptes, kuru iesniedzējiem tās būs jāpagatavo un jāprezentē žūrijai. Lai tās visas nobaudītu un pieņemtu lēmumu par to iekļaušanu grāmatā, aprīlī un maijā Rimi Gardēži komanda dosies tūrē pa Latvijas novadiem. Tuvāko nedēļu laikā akcijas organizatori sazināsies ar visiem tiem, kuri ir izvēlēti nākamajai kārtai.

Šobrīd grāmatā jau ir iekļuvusi 31 kūkas recepte, no kurām 20 veido Rimi Latvia organizētā konkursa “Latvijas gardākā kūka” pusfinālistu receptes. Papildus tām vēl 10 receptes jubilejai ir radījusi pati Signe Meirāne. Taču ar pašu pirmo grāmatas recepti dalījusies projekta vēstnese - bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Projekts “100 kūkas un viena svecīte” tika atklāts 2016. gada 15. martā ar mērķi šo divu gadu laikā atrast receptes, kas reprezentē Latvijas novadus, attēlo pagātnes un mūsdienu garšu īpatnības, un celt gaismā sen aizmirstās, bet izcilās receptes. Visas projektam atlasītās receptes un to stāstus iespējams atrast interneta vietnē Rimi Gardēži Idejas iniciatori ir žurnāla un kulinārijas portāla “Četras Sezonas” autore Signe Meirāne un mazumtirdzniecības veikalu tīkls Rimi Latvia, kuri apkopos tās Latvijas mantojumu grāmatā “100 kūkas un viena svecīte”.

     [+] [-]

, 2017-03-23 17:58, pirms 7 gadiem
Kāpēc te nav publicēta kūka "Zeltene",kurai bija visvairāk balsis konkursā un tātad-pirmā vieta?

     [+] [-]

, 2017-03-24 08:54, pirms 7 gadiem
gita_priede_5421719 rakstīja: Kāpēc te nav publicēta kūka "Zeltene",kurai bija visvairāk balsis konkursā un tātad-pirmā vieta?
Tāpēc, ka mums nebija šīs kūkas foto.

     [+] [-]

, 2017-03-24 19:03, pirms 7 gadiem
Nopietni??? Nebija foto??????
Vai Jūs Zeltenes cepējai vispār pajautājāt?