Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


A/S „Tukuma Piens” izvērtēs iespēju realizēt studentu izstrādātus produktus

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studenti 20.maijā viesojās A/S „Tukuma Piens”, lai uzņēmuma vadībai prezentētu savas idejas jauna piena produkta radīšanai. Izstrādātos produktus žūrija atzina par veiksmīgiem un par uzvarētāju sadarbības projektā paziņoja abas komandas.

Finālā iekļuvušās divas komandas piedāvāja A/S “Tukuma Piens” uzsākt ražot divus ļoti atšķirīgus produktus, tādējādi uzņēmuma pārstāvjiem bija grūti pieņemt viennozīmīgu lēmumu par labu vienam no tiem. Pirmā komanda prezentēja kefīra līniju „Ziemeļu kefīrs”, kas paredzēja samērā netipiskas garšas, piemēram, ķimeņu un piparu. Savukārt otra - jauna tipa jogurtu radīšanu, pievienojot, riekstus un sēklas, kā arī dzeramo jogurtu ar bietēm, burkāniem u.c.

Studentu prezentācijas vērtēja A/S „Tukuma Piens” direktors Ints Poškus, mārketinga vadītājs Armands Artihovičs, pārdošanas direktors Normunds Pranckevičs, kā arī vairāki tirdzniecības pārstāvji, kvalitātes vadītāji un tehnologi, tādējādi cenšoties noteikt, vai produktu būtu iespējams vispār izveidot un vai to būtu iespējams pārdot Latvijas iedzīvotājiem. Uzņēmuma tehnologi priekšroku deva jogurtiem, tomēr tirdzniecības pārstāvji atzina, ka kefīrs būtu pieprasītāks patērētāju vidū. Uzņēmuma vadība turpinās izvērtēt šo produktu realizācijas un tirgū ieviešanas iespējas.

Līdz šim Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte nodrošinājusi studentiem praktisku zināšanu apguvi un nozares iepazīšanu, tomēr šis projekts ir unikāls, jo sniedz studentiem iespēju strādāt ar reālu klientu un nozares profesionāļiem. Projekta mērķis bija aicināt studentus būt radošiem, asprātīgiem un pārdrošiem, piedāvājot vienam no Latvijas lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem idejas, kuras būtu iespējams realizēt un ieviest ražošanā. Kopumā projektam pieteicās divdesmit četri Sociālo zinātņu fakultātes studenti, kuri sadalījās grupās no viena līdz četriem cilvēkiem.

A/S „Tukuma Piens” ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, kura apgrozījums 2013.gadā bija aptuveni 50 miljoni eiro. „Tukuma Piens” sadarbojas ar aptuveni 220 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus, tostarp „Baltais Exports” zīmola svaigos piena produktus, „Baltais EKO” zīmola ekoloģiskos produktus: jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru u.c. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku. A/S „Tukuma Piens” 2013.gadā atzīmēja simts gadu jubileju un ir viens no vecākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā.