Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


„Vesels ēdis!” – ģimenes diena svētdienā!

Redakcija
Redakcija

„Vesels ēdis!” – ģimenes diena svētdienā!
foto: Diāna Veinberga

Svētdien, 25. oktobrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 notiks ģimenes diena „Vesels ēdis!”, kas noslēgs Vides mēnesi Dabas muzejā.

Ģimenes diena notiks izstādē „Paēdis un vesels”. Dalībniekiem piedāvāsim dažādas aktivitātes par gudru pārtikas izvēli, kas ir gan laba veselībai, gan saudzīga videi. Varēs pārbaudīt zināšanas dažādu Latvijā audzētu dārzeņu atpazīšanā, uzzināt, kādas labības aug Latvijā un ko no tām ražo, kā arī sakārtot savu veselīgas maltītes šķīvi, izmantojot krāsainos uzņēmuma „OnPlate” zīmējumus. Būs mazi radoši uzdevumi arī jaunākajiem.

Spēlējot biedrības „Ekodizaina kompetences centrs” sagatavoto spēli „Dzīves cikls", bērniem un viņu vecākiem būs iespēja izprast pārtikas produktu „ceļu" no izejvielu iegūšanas līdz pārstrādei, kā produkta ražošanu un patēriņa ietekmi uz apkārtējo vidi.

Ģimenes dienas laikā varēs iepazīties ar žurnāla National Geographic Latvija foto izstādi „Pārtikas neredzamā puse”, kas izteiksmīgos attēlos parāda to, kā pārtikas ražošana pasaulē ietekmē vidi un cilvēkus.

Iepriekšēja pieteikšanās uz ģimenes dienu nav nepieciešama, dalība ar muzeja ieejas biļetēm.

Vides mēnesi atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.