Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Vai bioloģiskā pārtika var kļūt par Latvijas iedzīvotāju ikdienas pārtiku?

Redakcija
Redakcija

Aicinām uz Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas informatīvās kampaņas par bioloģisko pārtiku atklāšanas pasākumu šī gada 23. oktobrī 11:00. Pasākums notiks Zemkopības ministrijas 23. stāva zālē, Republikas laukumā 2, Rīgā.

Fakti:
Latvijā ir gandrīz 3 500 bioloģisko saimniecību un pārstrādes uzņēmumu
Latvijā 11% no lauksaimniecībā izmantojamās zemes ir bioloģiski sertificēta – tā ir augstā piektā vieta Eiropas savienībā

Ko tas mums nozīmē? Aplūkosim jaunākos datus par bioloģisko lauksaimniecību Latvijā, bioloģiskās pārtikas patēriņa tendences un iezīmēsim bioloģiskās lauksaimniecības attīstības perspektīvas, lai atbildētu uz jautājumu:

Vai bioloģiskā pārtika var kļūt par Latvijas iedzīvotāju ikdienas pārtiku?

Ar šo pasākumu Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija atklās informatīvo kampaņu par bioloģisko pārtiku, kampaņas mājaslapu, kā arī informēs par paredzētajām aktivitātēm divu gadu garumā.

Piedalīsies:

Gustavs Norkārklis - LBLA vadītājs, bioloģiskās zemnieku saimniecības “Salenieki” saimnieks
Jānis Garančs, LBLA valdes loceklis, a/s “Aloja Starkelsen” vadītājs
Juris Zinārs, Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta Biotehnoloģijas un kvalitātes nodaļas vadītājs
Prof. Ivars Kalviņš, kampaņas vēstnesis
Laura Grēviņa, kampaņas vēstnese
Ints Poškus, a/s “Tukuma piens” direktors

Pasākumā būs klāt arī Latvijas bioloģiskās lauksaimniecības un pārtikas nozares pārstāvji – lauksaimnieki, ražotāji un pārstrādātāji.

Uz tikšanos!
Lūdzam iepriekš pieteikt dalību pa telefonu 29110527 vai epastu: liene.brizga@lead.lv, lai varam nodrošināt caurlaidi iekļūšanai Zemkopības ministrijā.