Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Izstāde „Itālijas garšas” Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā no 22. oktobra līdz 23. novembrim būs skatāma izstāde „Itālijas garšas”: augi, ēdienu receptes un iedvesmojošas grāmatas. Sestdien, 25. oktobrī no plkst. 12:00 līdz 15:00 īpaša programma "Itāļu sestdiena Botāniskajā dārzā", kurā aicināti piedalīties gan pieaugušie, gan bērni.

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā no 22. oktobra līdz 23. novembrim skatāma izstāde „Itālijas garšas”: Vidusjūras augi, ēdienu receptes un iedvesmojošas grāmatas. Izstāde notiek itāļu valodas nedēļas pasākumu ietvaros, kas visā pasaulē tiek atzīmēta jau 14 gadus. Šis pasākums citas tautas iepazīstina ar itāļu valodu, tradīcijām, vēsturi, kultūru un sasniegumiem.

Izstādē „Itālijas garšas” Botāniskajā dārzā apskatāmi augi, kas Itālijas teritorijā izmantoti ēdienu gatavošanā tuvākā un tālākā pagātnē, kā arī mūsdienās. Apmeklētāji varēs iepazīt arī dažādu ēdienu receptes, pat tādas, kuras izmantotas Leonardo da Vinči virtuvē, kā arī viņa mūsdienīgos ieteikumus labas virtuves aprīkošanai. Iedvesmu saulainai, smaržīgai kulinārai baudai ir iespējams smelties ne vien pavārgrāmatās, bet arī dažādos literāros darbos. Dažkārt tieši kādam tradicionālam ēdienam Itālijā ir būtiska loma varoņu pārdzīvojumos un sižeta pavērsienos.

Sestdien, 25. oktobrī, Palmu mājā tiek piedāvāta īpaša programma "Itāļu sestdiena Botāniskajā dārzā", kurā būs iespējams baudīt itālisku noskaņu un iegūt balvas. Pulksten 12:00 izstādes "Itālijas garšas" atklāšana, kur piedalīsies LU Botāniskā dārza un Dantes Aligjēri biedrības pārstāvji. No plkst. 12:30 līdz 14:30 visi aicināti uz radošām nodarbēm „Bambino in giardino”: grima, itāļu pasaku, aplikāciju, grāmatzīmju un augu darbnīcās varēs darboties gan bērni, gan pieaugušie. Darbnīcas vadīs Botāniskā dārza draugu biedrības, Dantes Aligjēri biedrības un Ikšķiles radošās izglītības centrs "Rasas krāsas" pārstāvji. Visu pasākuma laiku no plkst. 12:00 līdz 15:00 būs iespēja iegādāties apgāda "Jumava" grāmatas par itāļu ēdieniem, garšaugiem, kā arī apgāda jaunākos izdevumus par īpaši izdevīgām cenām. Turpat piedāvās degustēt Itāļu produkts, kurus varēs arī nopirkt.

Izstāde „Itālijas garšas” tapusi sadarbībā ar Dantes Aligjēri biedrības Latvijas nodaļu un Latvijas Universitātes Bibliotēku.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz martam apmeklētājiem atvērts no plkst. 10:00 līdz 16:30. Ieejas maksa: skolēniem 1,00 EUR, pensionāriem un studentiem – 2,00 EUR, pieaugušajiem – Ls 3,00 EUR. Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei dārzā jāmaksā – 4 līdz 18 gadus veciem bērniem 3,00 EUR, pieaugušajiem, studentiem - 4,50 EUR, ģimenēm (2 pieaugušie + 2 bērni) - 14,00 EUR, pensionāriem, personām ar īpašām vajadzībām – 3,00 EUR. Plašāka informācija: botanika.lu.lv