Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


“Laimas” šokolādes muzejs svin 2 gadu jubileju un sveic 65 tūkstošo apmeklētāju

Redakcija
Redakcija

18.decembrī, “Laimas” šokolādes muzejs atzīmēja divu gadu pastāvēšanas jubileju un sveic 65 tūkstošo apmeklētāju Silviju Gorņejevu, kura muzeju apmeklēja kopīgi ar savu darba kolektīva medicīnas centra AG-A darbiniekiem. Silvija dāvanā saņēma īpašu diplomu un “Laima” saldumus. Par godu šim notikumam un Ziemassvētku laikam “Laimas” šokolādes muzejā visu decembri valda svētku noskaņa.

“Arī šajā gadā jubileju atzīmējam ar īpašu svētku programmu visai ģimenei. Šogad mēs vēlamies dalīties ar brīnumiem un šokolādes noslēpumiem, aicinot ģimenes ar bērniem uz četrām “Šokolādes Ziemassvētku” izrādēm, kuru ietvaros notiks radošās darbnīcas. Tajās viesosies arī Ziemassvētku vecītis un kopā ar viņu svētku sajūtas radīs un palīdzēs uzburt arī lielais Brīnumu Meistars! Tos, kuri ierobežoto biļešu skaita dēļ nepagūs apmeklēt šīs izrādes, aicinām pieteikties ekskursijām “Laimas” šokolādes muzejā vai dalībai “Radošajās darbnīcās” janvārī. Muzeja kolektīva vārdā visiem vēlu sirsnīgus un Mīlestības piepildītus svētkus,” komentē Dace Reisone-Sondore, “Laimas ” šokolādes muzeja direktore.

Divu gadu laikā “Laimas” šokolādes muzeju, kas ir lielākais šokolādes muzejs Baltijā, apmeklējuši 65 tūkstoši apmeklētāju. 81% no muzeja apmeklētājiem ir vietējie iedzīvotāji, savukārt 19% - tūristi. Šajā gadā pieaudzis tūristu apmeklētāju skaits par 9%. Kopumā “Laimas” šokolādes muzejs šajā gadā uzņēmis tūristus no 56 valstīm, visvairāk no Igaunijas, Krievijas un Vācijas. Tāpat šajā gadā pieaudzis arī īpašo pasākumu skaits muzejā, salīdzinot ar pērno gadu. Šogad “Laimas” šokolādes muzejs organizējis par 100% vairāk kāzu svinību, par 127% vairāk vecmeitu ballīšu, un par 40% vairāk bērnu ballīšu.

Laimas šokolādes muzejs tika atklāts 2013.gada 18. decembrī, bet regulāru darbu uzsāka no 2014.gada janvāra. Muzeja platība ir 520 kvadrātmetru, ekspozīcijas iekārtošanā ir izmantoti 100 kilogramu īsto kakao pupiņu, savukārt tā vecākajam eksponātam ir vairāk nekā 120 gadu.