Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


PF “Ķekava” kāpina apgrozījumu un investē 7,4 miljonus eiro attīstībā

Redakcija
Redakcija

Investējot 7,4 miljonus eiro 2016.gadā, Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS „Putnu fabrika Ķekava” modernizē ražošanu un paplašina produktu portfeli. Par galveno mērķi PF “Ķekava” izvirzījusi - visaugstākās kvalitātes vistas gaļas ražošanu gan vietējam, gan eksporta tirgum.

“Šī gada pirmo ceturksni esam aizvadījuši ļoti veiksmīgi. Pirmkārt, investējot 7,4 miljonus eiro, esam pilnībā rekonstruējuši svaigās gaļas sadales līniju un kautuvi. Šogad un 2017.gadā kopumā vēl 6 miljonus eiro ieguldīsim, lai uzsāktu vērienīgu pārbūvi broileru kūtīs un turpinātu ražotnes rekonstrukciju. Šogad mēs īpaši intensīvi strādājam arī pie jaunām produktu līnijām gan vietējam tirgum, gan eksportam, kur gūstam aizvien spēcīgāku pozīciju. Jau šobrīd esam izstrādājuši divas jaunas līnijas un līdz gada beigām plānojam kopējo ražošanas apjomu palielināt vēl par 10%,” saka Andrius Pranckevičius, AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs.

“Mūsu darba fokusā ir – visaugstākā vistas gaļas kvalitāte. Latvijā aizvien vairāk pieaug iedzīvotāju prasības pret gaļas kvalitāti un vēlme iegādāties vietējo vistas gaļu – 76% iedzīvotāju ir būtiski, lai vistas gaļa ir ražota tieši Latvijā. Mēs tiecamies iezīvotāju gaidas ne tikai sasniegt, bet pārsniegt - nodrošināt visaugstākās kvalitātes 100% Latvijā ražotu vistas gaļu un vienlaikus parūpēties par to, lai tā pircējiem ir gan ērti pieejama visos lielākajos veikalos, gan viegli atpazīstama, ” uzsver A.Pranckevičius.

PF “Ķekava” ir vadošais putnu gaļas ražotājs Latvijā. Pēc ražošanas procesu optimizācijas un daļējas procesu pārņemšanas no SIA “Lielzeltiņi”, PF “Ķekava” saražotās produkcijas apjoms pieaudzis par 48% un sasniedz 23 tūkstošus tonnu. (2015./2016.finanšu gada dati par pirmajiem 10 mēnešiem (2015.gada jūlijs – 2016.gada aprīlis). Par 20% pieaudzis arī eksporta apjoms. Pašlaik eksports veido 10% no kopējā PF “Ķekava” saražotās produkcijas apjoma, orientējoties uz Baltijas valstīm un Skandināviju.

Ar 35% tirgus daļu, PF “Ķekava” ir līderis marinētās gaļas segmentā Latvijā. PF “Ķekava” šogad ir izstrādājusi jaunu marinētās gaļas līniju “Ķekava GRILL”, kas piedāvā četrus jaunus marinētās gaļas produktus, izmantojot grillētāju iecienītos cāļu stilbiņus un pusspārnus: Cāļu stilbi garšaugu marinādē, Cāļu stilbi Franču sinepju un rozmarīna marinādē, Cāļu pusspārni teriyaki un ķiploku marinādē, Cāļu pusspārni mango un karija marinādē. Visas marinādes ir gatavotas no Latvijā audzētām vistām. Produktiem ieviests arī jauns iepakojuma dizains.

PF “Ķekava” produkcijas ražošanai izmanto tikai pašu, Latvijā audzētu cāļu gaļu. PF “Ķekava" svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte”, kas apliecina, ka PF “Ķekava" svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.