Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


PF Ķekava sadarbībā ar šefpavāriem Sirmo un Dreibantu izstrādā unikālu marinētās gaļas līniju gardēžiem

Redakcija
Redakcija

Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS Putnu fabrika Ķekava sadarbībā ar šefpavāru apvienību Sirmais&Dreibants jaunajai grilēšanas sezonai izstrādājusi unikālu marinētās gaļas līniju gardēžiem.

Marinētās gaļas produkcijas noiets Latvijā ik gadu pieaug vidēji par 13% kg. Iedzīvotāji kļūst arvien atvērtāki garšu dažādībai grila produktos un iegādājas marinētu vistas gaļu ne tikai aktīvajā grilēšanas sezonā, bet arī ziemā. Kā līderis marinētās gaļas segmentā, šogad esam spēruši nozīmīgu soli un izstrādājuši vēl nebijušu marinētās gaļas līniju sadarbībā ar Latvijas labākajiem šefpavāriem, kas piedāvās augstākās kvalitātes marinētās gaļas produktus gardēžiem. Jaunās produkcijas izstrādē esam pilnveidojuši ražošanas procesu, rūpīgi pārskatījuši izejvielas, orientējoties uz dabīgām sastāvdaļām, kā arī izstrādājuši jaunu iepakojuma dizainu, lai šajā grila sezonā piedāvātu iedzīvotājiem restorānu līmenim pietuvinātu grilēšanu mājas apstākļos,” saka Andris Vilcmeiers, AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs.

Pašlaik jaunā produktu līnija būs pieejama Latvijas iedzīvotājiem, bet jau uzsāktas sarunas par tās eksportu Baltijas tirgū. PF Ķekava špgad jau uzsākusi vairāku marinētās gaļas produkcijas eksportu uz Lietuvu un Igauniju, un plāno izvērst to arī citos tirgos.

Jaunā PF Ķekava produktu līnija piedāvā 3 jaunus marinētās gaļas produktus pēc Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta izstrādātām garšām: cāļu fileju Vidusjūras marinādē, vistas stilbiņus medus un sinepju marinādē un vistas fileju majonēzē ar citronpipariem. Produktu ražošanā izmantota tikai 100% Latvijā audzēta un pārstrādāta PF Ķekava svaigā vistas gaļa, bet marinādēs izmantotas augstākās kvalitātes dabīgas izejvielas.

“Izstrādājot receptes, mūsu mērķis nebija veikt revolūciju virtuvē, bet piešķirt grila maltītei garšu, kas ir mūsu pašu pārbaudīta un restorānu kritiķu augsti novērtēta. Tādēļ izvēlējāmies klasiskas, sevi pierādījušas vistas gaļas marinādes receptes, kas, izmantojot PF Ķekava vistas gaļu, ir sanākušas izcilas. Vidusjūras marināde ar tomātiem un kaperiem, kā arī sinepju un medus marināde vienlīdz labi ies pie sirds kā latvietim, tā francūzim. Savukārt īpašā “odziņa” ir Ērika Dreibanta iecienītākā vistas marināde - ar majonēzi un citronipariem,” jauno produktu garšas raksturo šefpavārs Mārtiņš Sirmais.

Ar 34%* tirgus daļu, PF Ķekava ir līderis marinētās gaļas segmentā Latvijā. Produkcijas ražošanai PF Ķekava izmanto tikai pašu, Latvijā audzētu cāļu gaļu, ko iegūst no putniem, kas pastāvīgi aug ražotnē. PF Ķekava svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte”. Tā apliecina, ka PF “Ķekava” svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Jaunā marinētās gaļas produkcija jau šobrīd ir pieejama veikalos visā Latvijā.

Tirgus pētījumu aģentūras Nielsen dati.

Par AS Putnu fabrika Ķekava

AS Putnu fabrika Ķekava ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF Ķekava saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma no pašu audzētiem cāļiem.
PF Ķekava šobrīd strādā 600 darbinieki. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus.