Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Food Union 2013.gada vasaras sezonai pilnveidojis četrus vadošos saldējuma zīmolus un radījis jaunu saldējumu bērniem

Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union šogad ir ieguldījis 900 tūkstošus latu (1,3 miljonus eiro) saldējuma produktu uzlabošanā un virzīšanā vietējā un ārvalstu tirgos. Investīciju mērķis ir audzēt ražošanas apjomus un eksportu, lai izvirzītu Latviju līdera pozīcijā Baltijā un Krievijā dabīga saldējuma ražošanā. Šajā sezonā īpašas pārmaiņas piedzīvojis saldējuma zīmols Pols, pilnveidoti Tio, Ekselence un Nu Fruit, kā arī radīts īpaši bērniem domāts saldējums Banana Stick.

“Saldējuma ražošana šogad ir Food Union prioritārais segments. Esam pastiprināti domājuši gan par jaunu saldējuma zīmolu izveidi, gan jau esošo saldējumu veidu pilnveidošanu, kā arī īpašu uzmanību pievērsuši Latvijas saldējuma ražošanas tradīciju saglabāšanai. Pērn vairāk nekā 12 miljonus eiro ieguldījām modernās saldējuma ražošanas tehnoloģijās, savukārt šī gada galvenais mērķis ir iekarot stabilas tirgus pozīcijas Baltijā un Krievijā ar inovatīvu un pilnībā dabīgu saldējumu, kas ražots no Latvijā iegūta piena un krējuma,” stāsta Dmitrijs Dokins, Food Union saldējuma kategorijas attīstības direktors.

Šogad uzņēmums plāno saražot 5400 tonnas saldējuma, kas ir par 50% vairāk, nekā pērn, kad Food Union šajā periodā saražoja 3576 tonnas saldējuma. 2013.gada aprīlī, kas ir pirmais šī gada vasaras sezonas mēnesis, uzņēmums pārdeva 425 tonnas saldējuma, kas ir par 99% vairāk nekā pērn aprīlī, kad Food Union pārdeva 213 tonnas saldējuma.

31% no plānotā ražošanas apjoma tiks ekportēts uz Krieviju, Azerbaidžānu, Lietuvu, Igauniju, Vāciju un Izraēlu, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā pērn, kad Food Union eksportēja 11% no saražotā saldējuma. Galvenais ekporta tirgus 2013.gadā būs Krievija, kur Food Union saldējums ir pieejams jau 23 apgabalos un vairāk nekā 200 000 tirdzniecības vietās.

Lai nodrošinātu pārdošanas apjoma pieaugumu, šogad Food Union saldējuma ražošanā tiek nodarbināti 180 darbinieki, kas ir par 25% vairāk nekā pērn, kad saldējuma ražotnē, saldējuma gatavās produkcijas noliktavā un ekspedīcijas grupā tika nodarbināti 140 darbinieki.

Latvijā mīļākais kopš bērnības saldējums Pols atgriežas pie savām saknēm. Pols plombīrs tagad būs pieejams papīra trauciņā, vafeles konusā un uz kociņa papīra sešdesmito gadu dizaina iepakojumā. Pols saldējumu saimei uz kociņa klāt nākusi jauna garša – Pols ar konfektes Gotiņa garšu. Kā arī Pols šovasar būs pieejams 0,8 litra papīra vannītē ar divām garšām – vaniļas un šokolādes saldējums ar šokolādes gabaliņiem, kā arī vaniļas un karameļu saldējums ar zemesriekstiem. Pols ražošanā izmantots īsts piens un krējums, turklāt visi Pols saldējumi papīra iepakojumā tiek ietīti ar rokām.

Latvijā pirktākais saldējums Tio tiks ražots bez augu taukiem, tikai no Latvijas piena un krējuma, un būs pieejams jauna dizaina iepakojumā. Tāpat kā līdz šim, Tio vafeļu glāzītē būs piecas garšas – plombīra, šokolādes ar šokolādes gabaliņiem, melleņu-kazeņu, karameļu un citronu. Arī turpmāk Tio ģimenes iepakojumā (0,5 litri) būs pieejams ar trim garšām – plombīra, šokolādes un karameļu.

Pēc pircēju pieprasījuma inovatīvais augļu saldējums Nu Fruit tagad būs ar vēl vairāk ogām un augļiem. Arī turpmāk Nu Fruit ražos no īsta Latvijas piena un krējuma ar piecām dažādām garšām – mežonīgo zemeņu, melleņu un kazeņu, persiku un meloņu, lielo ķiršu un lielo zemeņu. To unikālo formu iegūšanai izmantotas 3D tehnoloģijas, bet dabīgās augļu sulas glazūras izveidošanai – šķidrais slāpeklis.

Labākais premium kategorijas saldējums Ekselence uz kociņa tagad pieejams inovatīvā dubultā šokolādes un karameļu vai ķiršu mērces glazūrā, tas ir iepakots ekskluzīvā kartona kārbiņā. Jau labi pazīstamie Ekselence saldējumi uz kociņa jau no gada sākuma ir pieejami jauna dizaina iepakojumos. Ekselence vafeļu konusā ar trim garšām – plombīrs, zemeņu un dzērveņu – tagad pieejami ar šokolādīti saldējuma viducī un šokolādes skaidiņām. Visi Ekselence saldējumi ražoti no Latvijas piena un krējuma, izmantojot tikai dabīgas sastāvdaļas. Jūnijā tiks prezentēti jaunumi Ekselence lielajiem (1 litra) iepakojumiem.

Lai paplašinātu bērniem domāta saldējuma klāstu, Food Union ieviesis saldējumu Banana Stick ar divām garšām – zemeņu un apelsīnu. Saldējums ražots bez mākslīgām piedevām, krāsvielām un aromatizatoriem.

Food Union ir apvienotais AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens uzņēmuma nosaukums, kas atspoguļo jaunu darbības filosofiju un vērtības, kuru pamatā ir jaunrade, radoša pieeja produktu izstrādē, vēlme pastāvīgi meklēt jaunas idejas un izvirzīt ambiciozus plānus.

Food Union šobrīd kopumā ir vairāk nekā 800 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. Food Union ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.