Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


52% iedzīvotāju Ziemassvētkos izcep līdz pat diviem kilogramiem piparkūku

Vairāk nekā puse jeb 52% iedzīvotāju Ziemassvētkos kopā ar ģimeni ik gadu izcep līdz pat diviem kilogramiem piparkūku, turklāt katrs piektais respondents tās arī glazē, izmantojot pašu gatavotu glazūru, secināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo veiktajā aptaujā. Visbiežāk piparkūku cepšanai tiek izmantotas sirds, zvaigznes, egles vai pusmēness formiņas.

Piparkūku cepšana ir viena no Ziemassvētku nozīmīgākajām tradīcijām, kas ģimenes lokā tiek īstenota ik gadu. Lai arī teju ceturtā daļa jeb 24% iedzīvotāji svētkiem gatavojas savlaicīgi un piparkūkas cep nedēļu pirms Ziemassvētkiem, 76% respondentu to dara svētku priekšvakarā vai Ziemassvētku dienā.

Kā liecina aptaujas rezultāti, lielākā daļa (87%) iedzīvotāju piparkūku mīklu iegādājas veikalā, tomēr 15% to gatavo pašu spēkiem. Visbiežāk ar izceptajām piparkūkām tiek cienāti draugi un svētku viesi, vai arī tās izmantotas kā rotājums svētku noskaņas radīšanai mājās.

Lai ienestu svētku sajūtu ikviena sirdī, svētdien, 15. decembrī, no plkst. 10:00 līdz 18:00 pie Nacionālās operas labdarības akcijas „Eņģeļi pār Latviju” ietvaros darbosies Rimi piparkūku darbnīca. Tajā ikvienam būs iespēja ar īpašu glazūru izdekorēt piparkūkas, uz tām uzrakstot vai uzzīmējot savu vēlējumu un spēka vārdus Eņģeļi pār Latviju dalībniekiem. Tāpat Rimi piparkūku darbnīcā varēs sasildīties ar siltu tēju un baudīt gardus cienastu no Rimi.