Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Zem Itālijas saules – ITĀĻU TIRGUS Kalnciema kvartālā

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 24. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā notiks dienvidu saules pielietais “Itāļu tirgus”, kura laikā būs iespēja iepazīties ar saulainās Itālijas kultūru un iegādāties gardas un izsmalcinātas itāļu delikateses un vīnus. Notiks akustiskās mūzikas koncerts, kurā DeJorans& Marco Colombo, lai kopīgi izpildītu itāļu dziesmas skanīgajā itāļu valodā.

Lai pagarinātu vasaras sajūtu, Kalnciema kvartāls Miķeļdienā – laikā, kas iezīmē rudens atnākšanu – jau sesto gadu rīko “Itāļu tirgu”, kas ik gadu apvieno itāļu kultūras un virtuves piekritējus. Ierasti šajā dienā Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgū ir iespēja iegādāties dažādas delikateses no Itālijas, piemēram, olīvas un augstākā labuma olīveļļas,cietos un mīkstos sierus, izsmalcinātu prošuto, itāļu pastu, pesto, fokačas, gardākos desertus, saldumus u.c. delikateses. Itāļu tirgotāji šoreiz apsolījuši arī ēdienu gatavošanas meistarklases un delikatešu degustācijas.
Būs pieejams liels itāļu vīnu klāsts, kas atceļojis no Itālijas. Par itāļu vīniem būs parūpējies “Vīnu veikals”, kurš piedāvās labāko vīnu izlasi no Itālijas reģionaMarkes mazajām vīna darītavām. Vīniem būs arī atlaides, lai vīna svētku laika baudīšana kļūtu vēl patīkamāka. Vīnus varēs nobaudīt uz “Vīnu veikala” vasaras terases – Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves, kur nepiespiestā atmosfērā varēs pasēdēt pie galdiņiem, klausoties itāļu mūziku.

Runā, ka mīlestība pret Itāliju rodas no baudām vēderam un garšas kārpiņām, taču “Itāļu tirgū” šogad būs iespēja iemīlēt Itāliju arī tās skanīgās valodas dēļ. Plkst. 13.00 Kalnciema kvartāla Vīnu veikala zālē notiks akustiskāsmūzikas koncerts, kurā uzstāsies DeJorans& Marco Colombo.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 Kalnciema kvartāla teritorija norisināsies itāliskas aktivitātes un nodarbības bērniem. Montesori darbnīca “Skrūves un bantes” būs sagatavojuši pasaules izzināšanas darbnīcu pēc itāļu pedagoģes Montesori izstrādātajām metodēm. Darbnīca atradīsies “bērnu bedrē” no plkst. 11.00 – 15.00. Savukārt par to, ka valodu var ne tikai saklausīt un izrunāt, bet var arī sasmaržot, saredzēt, sajust ar pirkstiem un izgaršot, varēs pārliecināties ikviens bērns, piedaloties radošajā darbnīcā, kurā itāļu valodas pamatus varēs apgūt, balstoties uz 5 maņām, piestājot piecās sajūtu “stacijās”. Valodas darbnīcu “Sajūti Itāliju!” kopā ar itāļu kultūras draugiem "L'Italii"varēs atrast Izstāžu galerijas telpās no plkst. 11.00 līdz 15.00. Bezmaksas dalību darbnīcā nodrošina Rīgas domes atbalsts.

Ieeja pasākumā - bez maksas!

Pasākumu norises vieta - Rīga, Kalnciema iela 35 no 10:00 līdz 16:00