Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Tikai šonedēļ nobaudāms īpašais Restorānu nedēļas piedāvājums

Redakcija
Redakcija

No 13. līdz 19. oktobrim jau sesto reizi pilsētas gardēžus un viesus priecēs Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā par pievilcīgām cenām labākie galvaspilsētas restorāni piedāvās rudenīgas maltītes. Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels restorānu skaits – īpašo piedāvājumu būs iespēja baudīt 37 pilsētas labākajos restorānos.

Gatavojoties Rudens Rīgas restorānu nedēļai, pilsētas iedzīvotājus četras dienas priecēja Restorānu nedēļas busiņš – mobilais restorāns. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem šajā laikā tika izdalītas vairāk nekā 4 000 talantīgāko šefpavāru pagatavotas uzkodas, ļaujot ikvienam sagatavot savas garšas kārpiņas Rudens Rīgas restorānu nedēļai. Restorānu nedēļas busiņš guva plašu iedzīvotāju atsaucību un lielākie pilsētas gardēži bija gatavi stāvēt garā rindā, lai baudītu tādus gardumus kā Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, meža sēņu eklērus un daudz citus šefpavāru meistardarbus.

„Rīgā restorānu nedēļa norisinās kopš 2013. gada un ik reizi gan restorānu skaits, gan cilvēku aktivitāte pieaug. Pavasara Rīgas Restorānu nedēļas laikā tika pasniegta 3591 īpašā piedāvājuma maltīte, tādēļ paredzam, ka arī šoreiz tiks uzstādīti jauni rekordi. Prieks, ka Restorānu nedēļa kļuvusi par svētkiem pilsētas iedzīvotājiem, tās laikā labākie Rīgas restorāni kļūst pieejamāki un plašākam cilvēku lokam ir iespēja iepazīt restorānu kultūru un mūsu talantīgo šefpavāru kulinārās variācijas sezonāliem ēdieniem,” stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.

Rudens Rīgas restorānu nedēļā tiks piedāvātas trīs ēdienu maltītes - uzkoda, pamatēdiens un deserts, ko ikviens gardēdis varēs nobaudīt par īpaši draudzīgām cenām – 15 un 20 eiro. Šefpavāru piedāvātās maltītes būs katra šefpavāra radošā lidojuma rezultāts, kam iedvesma gūta latviešu nacionālajai virtuvei raksturīgajās sezonālajās dabas veltēs. Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā. Turklāt šogad daļai restorānu iespējams veikt rezervāciju arī Visit Riga - Riga Official Travel Guide -... mājaslapā.

Rudens Latvijā ir ražas laiks, kad tiek novākti pavasarī stādītie dārzeņi un augļi, tādēļ arī Rudens Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartēs dominē rudens labumi – burkāni, bietes, ķirbji, kartupeļi, kā arī āboli, brūklenes, aronijas un smiltsērkšķi. Šefpavāri savus viesus lutinās ar tādiem meistardarbiem kā jaunās bietes ābolu marinādē ar kazas sieru, butes filejas uzpūtenis ar topinambūru, baraviku-muskatķirbju krēmzupa, sviesta bute ar aroniju putām, brieža gaļas cepetis meža ogu mērcē, smiltsērkšķu svaigsiera uzpūtenis, kārtām svilinātā aroniju kūka un citiem rudenīgiem gardumiem.

„Šī nedēļa no restorānu apmeklēšanas ikdienā atšķiras ar to, ka tās ietvaros saviem apmeklētājiem mēs piedāvājam tikai sezonālus produktus. Restorānu nedēļa ir laiks, kad koncentrējamies uz latvisko virtuvi un iepazīstinām iedzīvotājus ar šefpavāru risinājumiem no latviešiem labi pazīstamiem produktiem. Jau zināms, ka veselīga uztura pamats ir vietējā pārtika; rudens ražu, kas audzēta Latvijā, mūsu organisms uzņem labāk. Tas ir iemesls, kādēļ Rīgas restorānu nedēļās izvēlamies Latvijas augu un dzīvnieku valsts produktus, kas satur vērtīgas uzturvielas un vitamīnus, palīdz pārvarēt rudens nogurumu un sagatavot organismu ziemas periodam,” skaidro Latvijas Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Šajā Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"", "Ambiente", "Aqua Luna", "Astor", "Avalon", "B-Bārs restorāns", "Benjamiņš", "Bergs", "Burkāns", "Dārzs", "De Commerce Gastro Pub 1871", "Elements", "Garage", "Kaļķu vārti", "KID*", "Kilimanjaro", "La Boheme", "Laine", "Le Dome", "Locale", "Muusu", "Olive Oil Trading Co'', "Ostas skati", "Piramīda", "Renomme", "Ribs&Rock", "Steiku haoss", "Suite", "The Traveller", "Tinto" un "Valtera restorāns", "Zaļais Maksis", "Zvejnieka dēls".

Par Rīgas restorānu nedēļu:
Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma attīstības birojs sadarbībā ar Latvijas Pavāru klubu. Restorānu nedēļas laikā rīdziniekiem un pilsētas viesiem Rīgas gastronomiskais piedāvājums tiek padarīts pieejamāks, sniedzot iespēju nobaudīt trīs ēdienu maltīti labākajos Rīgas restorānos par īpaši pievilcīgām cenām – 15 un 20 eiro.