Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Latvijas vīnogas un vīni

Redakcija
Redakcija

Latvijas vīnogas un vīni
Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv

Vēl rīt Latvijas Dabas muzejā ir iespēja iepazīties ar vairāk nekā 100 Latvijā audzējamām vīnogu šķirnēm, saņemt konsultācijas par pareizu stādu izvēli, vīnogu kopšanu, veselības stiprināšanu, kā arī pasūtīt vīnogulājus nākamajam gadam.

Savu veikumu apmeklētāju vērtējumam izstādījuši kolekcionāri Gvido Dobelis un Gatis Kužums, selekcionārs Gunvaldis Vēsmiņš, audzētājs Edmunds Būmanis, Ģirts Miķelsons un citi. Tāpat apskatāmi SIA „Pūres Dārzkopības pētījumu centrs” paraugi, ietverot Andrāša Fazekaša jaunos hibrīdu paraugus.

Kā patīkams pārsteigums izstādes apmeklētājiem rīt skanēs Paula Sukatnieka dzejrindu izlase „Zaļie sapņi”, kas šogad izdota selekcionāra simt gadu atcerei un kurā apkopotas vīnkopja rīmes, kas sakņojas dabā un darbā.



Savukārt atsevišķā telpā nobaudāmi dažādi Latvijā darīti vīni, ko piedāvā vīndaru biedrības eksperti. Kā viens no interesantākajiem- Pieneņu, ceriņu un tulpju vīns.