Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Eksotika tavā glāzē- Zhumir no Ekvadoras tagad arī Latvijā

Vai esi bijis Ekvadorā? Esi kaut reizi mūžā pagaršojis dzērienu Zhumir? Ja nē, tad tev ir iespēja to darīt arī tepat, jo beidzot Zhumir ir iegādājams arī Latvijā!

Zhumir ārpus Ekvadoras nereti asociē ar rumu. Taču tā nebūt nav. Protams, tas ir no tās pašas spirtoto dzērienu grupas kā rums, bet pagatavošana atšķiras un tas nedaudz maina arī dzēriena garšu. Zhumir tāpat kā rums tiek gatavots no cukurniedru sulas, bet to neraudzē.

Par vēstures trūkumu arī šis dzēriens nevar sūdzēties. Nosaukums „Zhumir” radies jau 1870. gadā, kad to pirmais izmantoja Frančesko Kabeza de Vaka (Francesco Cabeza de Vaca). Zhumir ražotne atrodas Kuenkā, Ekvadorā. Sākumā 1966. gadā tā saucās "Destileria La Playa", bet 1982. gadā nosaukums tika mainīts uz "Destileria Zhumir C. Ltd”, lai vēl vairāk uzsvērtu uzņēmuma saistību ar savu pazīstamo produktu.

Sākumā bija neliela ražotne, ko drīz vien nācās modernizēt un paplašināt, lai izpildītu lielo pieprasījumu. Lielākā daļa dzēriena tiek gatavota no pašu audzētām cukurniedrēm Azuay provinces Paute ielejas laukos. Plašā ieleja stiepjas līdz Kuenka un robežojas ar divām paralēlām kalnu grēdām, kur atrodas deviņas no valsts augstākajām virsotnēm. Puse no Ekvadoras iedzīvotājiem dzīvo šajā ielejā, apstrādājot tās bagātīgo vulkānisko augsni.

Zhumir pieejamās garšas

Zhumir Blender – trīs reizes filtrēts, 68.
Zhumir Watermelon - ar arbūza un zemeņu garšu, īpaši populārs jauniešu vidū, 15.
Zhumir Coco – ar kokosriekstu garšu, 42.
Zhumir Maracuyá – ar kaislīgi saldu augļu garšu, 42 .
Zhumir Durazno – ar persiku garšu, 42.
Zhumir Limón ar laima garšu, 60.
Zhumir Reposado – gatavots no izturētiem spirtiem, līdzīgs dzintara rumam , 80.
Zhumir Reserva Especial - gatavots no izturētiem spirtiem, līdzīgs tumšajam rumam, 80.

Piedāvājumā arī īpaši gardi liķieri

Piña Colada with Zhumir – jau sajaukts Pina Colada, 30.
Tacao with Zhumir – gards šokolādes liķieris, 30.
Rompope with Zhumir - kanēļa- olu krēma liķieris, 32.
Zhumir Pink – 2011. gada liķieris, kas domāts spilgtām sievietēm ar aizsmalcinātu garšu, tas atspoguļo viņu būtību un emocijas.

Izvēlies Zhumir arī savam bāram

Vēlies pārsteigt draugus savā ballītē? Garšo stiprie dzērieni un esi gatavs jaunām garšām? Mums ir tieši tas, ko meklē – Zhumir. To vari lietot kā vienu, tā arī pārsteigt draugus ar daudzveidīgiem, neredzētiem kokteiļiem.

Kā pasniegt Zhumir

Ja garšo stiprie dzērieni, tad noteikti izvēlieties atdzesētu Zhumir. Baudiet dzērienu nesteidzoties, tāpat kā izgaršojat labu vīnu vai konjaku. Un tad jau pats sapratīsiet vai klāt vēlaties šķēlīti citrona vai ledu.
Ja esat kokteiļu piekritējs, tad izmēģiniet ar Zhumir aizstāt rumu kokteiļos, kas jums garšo.

Kur nopirkt Zhumir

Veikala adrese: Rīga, Baznīcas iela 37, LV-1010

Izbaudiet Mojito ar Zhumir:

Porcija vienai 400 ml glāzei
Apmēram 1/2 sauja svaigas piparmētru lapas.
Divi laimi.
Zhumir
Sodas dzēriens kā Sprite vai Swepps pēc izvēles
2 tējkarotes brūnā Dansukker cukura
Sasmalcināts ledus.

Ņem vienu no laima augļiem, pārgriež to uz pusēm un izspiež no tā sulu glāzē. Ņem otru laima augli, to sagriež daiviņās. 2/3 no sagriestā laima augļa met glāzē ar jau izspiesto laima sulu. Tam pa virsu ieber 1/2 sauju piparmētru lapas un 2 tējkarotes brūno cukuru. Ar stampiņu to visu nedaudz sastampā.
Kad tas izdarīts, tad uzlej 75ml Zhumir. Nedaudz apmaisa.

Tad ņem ledu. Pēc idejas to vajadzētu sasmalcināt smalki, lai tas mazliet atgādinātu sniegu. Šo ledu pilda glāzē pa virsu iepriekš sagatavotajam pamatam. Piepilda glāzi tā, ka tajā paliek 1,5-2 cm līdz glāzes malai. Tam visam pa virsu pārlej burbuļdzērienu. Glāzes maliņai uzsprauž atlikušās laima daiviņas. Ieliek salmiņus, maisāmkociņus vai izpušķo citādi pēc savas gaumes.

Un ugunīgi garšīgais Mojito gatavs!
Kaut gan savu ideālo Mojito sastāvdaļu kombināciju atklāsiet tikai vēlreiz un vēlreiz eksperimentējot.

Gaidi drīzumā arī citas gardas Zhumir kokteiļu receptes, bet atceries, ka alkohola lietošanā jāievēro mērenība. Pārmērīgai alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.