Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Ielīgo Jāņus Čiekurkalna krustcelēs

Sestdien, 18.jūnijā no pulksten 10:00 līdz 16:00 piecu ceļu krustojumā jau septīto reizi tiek rīkots pasākums Čiekurkalna apkaimē. Šoreiz, ieskandinot gada jautrākos svētkus, norisināsies mājražotāju tirdziņš un bērnu velosacensības, bet visam pāri - folkloras kopas “Artava” skanīgās Jāņu dziesmas.

Pulksten 10:00 tiks iekurta Jāņuguns un apkārtni ieskandinās folkloras kopa “Artava”. Čiekurkalna attīstības biedrības teltī varēs nofotografēties tautas tērpos un ar Jāņu zālēm. Darbosies lielās 6 m augstās šūpoles.

No pulksten 10:00 līdz 16:00 notiks mājražotāju, amatnieku un zemnieku tirdziņš, kurā savus darinājumus un produkciju piedāvās 60 tirgotāju no visas Latvijas. Smalki rokdarbi, apģērbi, rotas lietas, koka izstrādājumi, metālkalumi, kā arī ikdienā neredzēti gardumi – tas viss būs rodams tirgus placī. Tirgotāji vēl var pagūt pieteikties dalībai: Sākumlapa - latvijasmajrazotaji.lv .

Pulksten 11:30 visi interesenti gida pavadībā aicināti doties pusotru stundu garā ekskursijā pa Čiekurkalnu, lai zinoša gida pavadībā iepazītu apkaimes bagāto vēsturi un aplūkotu ievērojamākos objektus. Šīs ekskursijas vienmēr pulcē daudz interesentu un raisa daudz nostalģisku atmiņu...

Īpaši tiks gaidītas ģimenes ar bērniem, jo paralēli tirdziņam pulksten 12:00 sāksies bērnu un jauniešu velosacīkstes “Drošais ātrritenis 2016”. Sacīkstes ir profesionāli organizētas, to norises kārtību pieskatīs Velopolicistu biedrība. Dalība sacensībās ir visās vecuma grupās un riteņu klasēs – sākot ar bezpedāļu riteņiem līdz pat BMX. Organizatori ir sarūpējuši vērtīgas balvas visiem sacensību uzvarētājiem. Sacensību dalībnieki aicināti reģistrēties iepriekš: shreienbusha.lv .
Visas dienas garumā darbosies arī zīmēšanas telts, kurā bērni varēs izpaust savu mākslinieka talantu.

Pasākums Čiekurkalna krustcelēs notiks jau septīto reizi. Ņemot vērā iepriekšējo pasākumu pieredzi, sagaidāms, ka pasākumu apmeklēs 1500 - 2000 cilvēku. Pasākuma vietā iespējams ērti nokļūt ar 11. tramvaju (Rusova ielas pietura) vai 9. autobusu (Čiekurkalna 5.šķērslīnijas pietura, braucot no centra). Pasākuma norises vietas tuvumā iespējams ērti un bez maksas novietot auto.

Pasākuma norises vietas nosaukums - ”Čiekurkalna krustceles” – atspoguļo tā norises vietu piecu Rīgas ielu - Rusova, Ungura, Gaujas ielas un Čiekurkalna 4.šķērslīnijas krustojumā (Rusova ielā 9). Gadskārtu svētku svinēšanu šajā vietā aizsākās 2014.gada Ziemassvētkos, kad toreiz vēl nenodibinātās Čiekurkalna attīstības biedrības aktīvisti lēma par nepieciešamību veidot pasākumus, lai atdzīvinātu senās apkaimes sabiedrisko dzīvi un pulcētu iedzīvotājus kopīgiem svētkiem. Pateicoties vietējo iedzīvotāju uzņēmībai un Ezerparka Nami atbalstam, šobrīd Čiekurkalna krustceles ir kļuvušas par tradicionālu svinību norises vietu.