Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Piena dzēriena Rasēns radītā deja pievērš fiziskajām aktivitātēm gandrīz 4000 bērnus

Food Union piena dzēriena Rasēns aicinājums domāt par veselību, būt aktīvākiem un ikdienā vairāk kustēties guvis negaidīti lielu interesi no Latvijas bērniem. Kampaņā Kustība par kustību piedalījušies gandrīz 4000 bērni no visas Latvijas, aktīvi līdzdarbojoties Rasēna rīkotajās deju stundās skolās un iesaistoties video konkursā.

Kampaņas Kustība par kustību ietvaros bērniem bija iespēja apgūt īpašu deju, papildinot ikdienas fiziskās aktivitātes ar jaunām, bērnu veselībai būtiskām kustībām. Visu novembri kampaņa ar deju stundām viesojās Latvijas skolās, un tajās kopumā piedalījās ap 1600 skolēniem. Liela interese par deju stundām bija ne tikai no bērniem, bet arī skolotājiem, kuri atzina, ka izkustēšanās mācību stundu starplaikā ir svarīga un bērni ikdienā arī labprāt piedalās fiziskās akvititātēs, ja vien tas ir jautri un interesanti.

Kampaņas ietvaros bērniem norisinājās konkurss, kurā viņi varēja parādīt savas mīļākās dejas kustības video formā. Video konkursā, kas norisinājās Rasēna lapā sociālajā vietnē Draugiem.lv, tika iesniegts rekordliels skaits pieteikumu - 2380 video klipi. Video klipus iesniedza bērni no visas Latvijas. Kustības bērni demonstrēja visdažādākajos veidos, liekot lietā deju soļus, akrobātikas trikus, interesantus kostīmus un maskas. Par video klipiem varēja balsot, trīs nedēļu laikā par konkursa dalībniekiem kopā tika atdoti 122 tūkstoši balsu. Katras nedēļas pieci visvairāk balsu saņēmušie video iekļuva finālā, bet nedēļas uzvarētājs balvā saņēma biļetes uz Līvu akvaparku.

Par Rasēna video konkursa uzvarētāju tika atzīts Toms Samsons no Saldus, balvā saņemot 3000 eiro paša izvēlētam ceļojumam. Video puisis radījis kopā ar draugiem Valtu Jaunzemi un Akselu Jaunzemi. Finālistus vērtēja žūrija: mūziķis un Rasēna dziesmas “Muuv Muuv” iedziedātājs Emīls Balceris no grupas Musiqq, horeogrāfe un Rasēna dejas autore Līga Liberte, Food Union zīmolu vadītāja Maija Avota, Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks un radošais direktors Guntars Meluškāns. Uzvarētāja iesniegtajā video klipā žūrija augstu novērtēja gan interesantās kustības, gan pārdomāto scenāriju, bet pats galvenais – pozitīvas emocijas un vēlmi pasmaidīt. Kopumā žūrija vērtēja 15 finālistus. Visi finālisti saņems arī veicināšanas balvu - gardumus no Rasēna.

Ar video konkursa finālistiem un citiem dalībniekiem var iepazīties Rasēna lapā Draugiem.lv: draugiem.lv

Kampaņas Kustība par kustību mērķis bija veicināt bērnu veselību un risināt problēmas, ko rada kustības trūkums. Food Union un Snapshot veiktajā aptaujā vairāk nekā trešā daļa (38%) vecāku visā Latvijā atzina, ka ar izglītības iestāžu piedāvātajām nodarbībām ir par maz, lai nodrošinātu bērniem pietiekamu fizisko slodzi. Lai risinātu šo problēmu, Rasēna Kustība par kustību ietvaros tika izstrādāts speciāls kustību komplekss, kurās galvenais akcents likts uz deju, prieku un jautrību, bet lai izpildīt kustības būtu aizraujošāk un interesantāk, tika radīta speciāla dziesma “Muuv Muuv”.