Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Melnās kastes meistarklase kopā ar Mārtiņu Sirmo un Andri Zēmani

Melnās kastes meistarklase kopā ar Mārtiņu Sirmo un Andri Zēmani
Melnās kastes meistarklases dalībnieki

4.oktobrī "3 pavāru restorāna" telpās norisinājās burvīgs pasākums- Melnās kastes meistarklase, kuras laikā izaicinājumu pagatavot 3 kursu vakariņas pieņēma Latvijā atzītais pavārs Mārtiņš Sirmais un apvienības "Ze Food" dibinātājs un ēst gatavošanas entuziasts Arvis Zēmanis. Šoreiz meistarklases mērķis bija parādīt, kā un cik dažādi iespējams izmantot RASA gardos krēmsierus savas ikdienas ēdienkartes bagātināšanā un daudzveidošanā. Meistarklasē dalību ņēma arī Tavavirtuve.lv

Pasākuma dalībnieki izlozes kārtā tika sadalīti divās komandās, no kurām vienas vadību uzņēmās Arvis Zēmanis, bet otrai, kurā gatavoja arī tavavirtuve.lv, par kapteini kļuva Mārtiņš Sirmais. Abām komandām bija jāgatavo trīs ēdieni, kur katra sastāvā obligāti jāiekļauj kāds no RASAS krēmsieriem, papildus izmantojot "Melnās kastes" saturu (šeit gan jāpiebilst, ka par to, kas atrodas "Melnajā kastē" iepriekš neviens dalībnieks netika informēts.Tā teikt- saglabājām intrigu līdz pēdējam brīdim).

Darba process bija ārkārtīgi aizraujošs un noritēja draudzīgā un atraktīvā gaisotnē. Netrūka ne joku, ne pozitīvu emociju, ne saulainu smaidu- acīmredzot kopīgais mērķis un sacensību gars saliedēja komadas, ļaujot visu pagūt laikā (visi trīs ēdieni bija jāpagatavo 40 minūtēs) un ar teicamu rezultātu. Visu dalībnieku gatavošanas mākslu beigās atzinīgi novērtēja arī šī pasākuma vadītāja Gundega Skudriņa, kas nogaršojot visus pagatvotos gardumus, nespēja noteikt, kura no komandām tad ir pārāka. Protams, uzvarēja draudzība! Un citādi nemaz nevarēja būt, jo visi ēdieni bija vienlīdz interesanti, garšīgi un izskatīgi- tā teikt, prieks gan acīm, gan vēderam!

To apliecināja arī pasākuma noslēgumā kopīgi baudītās vakariņas, kad visi Melnās kastes meistarklases dalībnieki sēdās pie galda, lai kopīgi pie laba vīna glāzes patērzētu un nobaudītu sešus šī pasākuma laikā tapušos gardumus- zupu, salātus, divus pamatēdienus un divus desertus.

Piedāvājam nelielu videoieskatu pasākuma norisē:



Gaidiet arī Melnās kastes meistarklases laikā tapušo recepšu aprakstus. Jūs būsiet pārsteigti par to, cik dažādi izmantojami RASAS krēmsieri.